Snart helg weeehooo!

Nån mer som känner som jag!?
Har haft så otroligt mycket att göra denne veckan med skola och allt att ja knappt kommer ihåg vad jag har gjort, ätit sovit o läst tror jag bestämt.
I måndags alla fall var Jonas ledig så vi var på öppna förskolan alla tre, det var jättemysigt! Det var dock sånt otroligt snöväder så det var nästan inga mammor eller pappor som pallrat sig ut med vagnen, så det var bara Jonas, jag, Neo, Malou och Freja som var där. Det var jättemysigt! Vi fikade och åt lunch!
Igår var jag ner i Gävle igen på seminarie, var livrädd inför det då jag inte förstod mycket av vad som stod på dom 400 sidorna vi skulle ha läst, när jag väl kom dit och började prata lite med dom andra visade det sig att det endast var jag och en tjej till som läst nått överhuvudtaget så vi framstod som ganska smarta ändå vi då :) Tur för mig ha ha!
Idag har Neo och jag bara varit hemma och lekt, igår träffade jag honom ju bara en timme på hela dagen, så jag kände att det var dags för lite mamma Neo tid idag. Grannen kom och knackade på nyss med en present till Neo och oss för att dom fått låna våran gåstol när deras barnbarn var här, det hade dom verkligen inte behöft för den står ju bara i  källaren och samlar damm, vi fick en jättefint jultomte! Hon är så söt våran granne!
Nått som däremot inte var lika kul, upptäckte när ja var ner i tvättstugan att tumlaren var trasig, så nu fick ja hänga allt som inte fick plats i torkskåpet upp i lägenheten, hatar att ha tvätt som hänger här!!!
Annars händer det inte så mycket här hemma just nu, vi går och väntar på att få tillskott i familjen, Jossans lilla pojke är beräknad att kika ut den 6:e December men jag hoppas han kommer ut snart för vi är så nyfikna på den lilla söta! :)

Tack för mig!

Barnkalas

Idag har varit en fullspeckad dag, minst sagt!!! Klev upp i morse och gjorde kycklingpaj till de vuxna på kalaset, den blev verkligen supergod! Ska bjuda på receptet, jag la ner grillad kyckling i en stekpanna, hällde över creme fraische. Brynde en grön paprika och lade ner, kryddade med salt, svart peppar, sambal olek och lite lite tacokrydda. Gjorde pajdeg och så på med röran, äggstanning och toppade med massa ost. SUPERGOTT!
Sen började folket ramla in, först kom Faceo och lilla Albin, vad stor han har blivit tre månader redan! Usch ska det gå så fort med dom små?
Sen kom Ante och Filip, Malou, Freja, Sofie Anders, Fanny, Noelle, Magnus och Norman.. Full rulle med andra ord. Det kanske var tur att dom andra var sjuka för ja vet inte om vi hade orkat med ha ha! :)
Neo fick så mycket fina presenter, det gick i bilarnas tecken om man säger så...
Vi va och hämta tårtan vi vann också i morse, den var jättegod, såg dock lite tråkig ut jag ska definitivt göra en själv nästa år!
Efter att Neo somnat hämta vi Tacos och kollade på Lipstick Jungel, nu ska vi se film och äta lite godis faktiskt. I morrn bitti ska Jonas iväg på match igen, kan inte bestämma om vi ska gå upp och kolla eller inte... Bord ju komma iväg och hitta på nått vi å men innebandy? Ja vi får se helt enkelt :)
Föresten, i morrn tänker ja tjuvstarta advent och sätta upp mina julstjärnor, och hämta upp Neos lilla julstad som han fick av Mormor förra julen, tänkte att det skulle bli en mysig tradition att när den kommer fram så får han julkänslorna liksom.. Jag tycker det är så otroligt viktigt med traditioner, jag vet själv hur mysigt jag tyckte det var som liten...



Neo hälsar Albin välkommen



Albin & Pappa



Jonas & Freja



Filip Ante & Malou



Freja ville komma till mig :)



Neo & Farmor



Neo & Farmor



Tillslut fick Neo nog och ville inte höra på oss nå mer och stoppade tummen i örat :)


Underbara Fredag, eller?...

Jaha... Då sitter man här ensam igen då på Fredagkvällen när Jonas spelar match, Neo har somnat redan. Vad ska jag göra då liksom? Har ju en hel det plugg att göra, men jag orkar faktistk inte nu jag är på tok för trött...
06.45 gick tåget till Gävle i morse, ja steg upp 05.20 så tidigt har ja inte varit uppe på jag vet inte när, känner mej helt slut mentalt och fysiskt, fick ju springa som en galning i affärerna med för att hinna med 14 tåget hem....
Herre gud alltså, ja letade genom hela stan efter en inredningsbutik med gardiner, det enda ja hittade var hemtex så ja köpte några någorlunda juliga gardiner där, men sen då påväg till tåget var väl TRE affärer med gardiner, hur kan man ha sån otur? Jag hade helt glömt bort att dom fanns, det enda ja visste var designforum och dom har ju inga gardiner...
Skolan däremot var riktigt kul! Vi labbade och gjorde bakterieodlingar som ska stå och gro tills nästa Fredag, så får vi se om våran hypotes stämmer :)
Jag har ju aldrig träffat dom i min klass innan, dom var riktigt trevligaa hela högen, jag har längre inte sån stor ångest inför varken seminariet eller redovisningen, jag pratade lite med en tjej idag och vi kom övernes om att göra arbetet tillsammans istället så det känns helt underbart...
Jag fick också reda på av de andra att läraren från förra kursen hade lagt in våra betyg på studera.nu, och till min förvåning hade jag fåtthögsta betyg. Det känns helt underbart om det nu kommer att bli så att dom går på betygen vad gäller garantiplatserna då vi var fler än två som ville in på sjuksköterska... Ja ja vi får se, alla får hålla tummarna för mig!
Jag shopade lite mer också idag, var in på polarn & pyret och kunde som vanligt inte låta bli att handla lite, dom har ju så otroooligt mycket fint! Man önskar man hade en minibebis för det finns mycket mera till dom :) När dom var små tänkte man alltid tvärtom :)
Nu ska ja sätta mej o kolla lite ifall någon av mina serier har blivit uppladdade så man kan få mysa med nått ikväll! Föresten: Jag har gått ner ett kilo! Weeehooo! :) Bra vecka det här!



Lite av shopingen från Pop, en farfarströja med matchande strumpor



Och lite till shopping därifrån



Köpte en ljusstake idag med, tyckte den var lagom julig då jag inte är nåt fan av allt de röda :)

Hipp Hurra!

Idag är Neos födelsedag! :) Känns helt magiskt på nått sätt, vi hade planerat att väcka honom innan Jonas gick till jobbet och sjunga för honom, men det kändes lite taskigt att väcka honom klockan fem. Så jag väckte honom vid nio efter att jag hade gjort mysig frukost, sjöng för honom sen gick vi in till köket han blev verkligen överlycklig när han såg sin fina frukost. Sken som en sol :)
Så vi åt frukost tillsammans först sedan bar vi iväg till öppna förskolan där vi skulle möta Pia och Tuva, Tuva pias dotter blev ett halvår nu, det går så otroligt fort, känns som igår hon skickade ett sms att dom var påväg till förlossningen!

Igår kväll hade vi barnvakt, farfar var här så att vi kunde följa med farmor på en föreläsning på familjecenter, det var en kvinna där och föreläste om barns utvecling genom leken. Det va faktiskt ganska intressant och mycket som man aldrig har tänkt på förr... Man fick sig en och annan aha upplevelse..
Farfar & Neo hade haft det bra dom hade ätit gröt och badat och lekt!

Idag har ja lite såndär skolångest igen känner jag, prov och hemtentor börjar hopa sig nu såhär i slutet av terminen, och på fredag ska jag iväg till Gävle och gå på laboration, det ska faktiskt bli riktigt kul. Att få komma iväg lite och göra nått annat för omväxlings skull, jag funderde på att stanna i Gävle efter föreläsningen och kika runt lite efter nå julgardiner, jag hittar banne mig inga. Jag vill ha nå vita känner jag, vill inte ha liksom röda med tomtar på det är inte riktigt jag :) Jag kom ju på för nån dag sen här att jag skulle köpt det röda marimekko tyget och sytt av det, men nu finns inte den tiden dessvärre... Så är det någon där ute som vet var det finns att köpa nå vita fina gardiner hojta till!

Neos kalas för övrigt blev ju inställt för att jag fick magsjuka! Dagen innan Var Stina här med Johan och Noah, det var så himla kul att äntligen få träffa dom!!! Han var så himla söt!!!!! Han kunde ha stannat hos mej tyckte jag :) Men snart ses vi igen för dom ska komma hit på uppesittarkväll den 23:e December, då ska Neo få köpa en fin julklapp och ge till Noah alldeles själv :)

Nu ska vi föröska styra upp lite mat här hemma innan det kommer fikafrämmande, jag tror det lämpligaste blir att hämta tacos från take off :)

Kram på er!



Neos födelsedagsfrukost









Han ser bamse dyka upp ur paketet :)







Bamse får pussen



Var till mormor och hämtade paket från deras grannar

Magsjuka

Magsjukan är det enda som försegått här hemma senaste dygnet... Fy sjutton tycker inte så små borde få vara med om sånt! Han somnade nyss helt utmattad i pappas famn och nu har han i alla fall fått behålla lite mat,inte kräkits sen klockan 15.
Vi var påväg och skulle fira lite farsdag hemma hos Jonas föräldrar, precis innan vi var framme kräktes han ner hela bilen, vi rinde in och varnade dom men dom ville ändå träffa Neo. Och där blev vi kvar ett tag, han var så dålig så det hade känts makabert att sätta honom i bilen och köra hem.
Peppar peppar har varken Jonas eller jag kännt av någonting ännu....
Mysigt att få rå om sin lilla skrutt är det, det är så underbart när han ropar mamma när han inte mår nått bra! Det värmer ända in i själen! Tack gode gud för att han är frisk nu, för det verkar ha gått över, han somnade i vanlig tid och får behålla maten.. Vi var upp till doktorn i förmiddags för att konstatera att han inte var uttorkad, för han blev helt plötsligt så matt och kunde inte ens gå. Men han var väl så slut....
Nu ska jag gå o kika till min skrutt och sen försöka beställa lite hämtmat och läsa några sidor innan Jonas och jag ska se våra serier som vi alltid ser på måndagkvällarna, Entourage och Californiacation :)



Neo igår morse, ser inte jättepigg ut...











Lika som bär? :)



Finns inget vackrare..



Nybadad o go!



Ser inte skönt ut men såhär älskar Neo att sova :)



Detta äter Neo till frukost+två ägg, fattar inte hur allt detta går ner i den lilla magen :)

Helg igen då...

Äntligen lite helg och familjemys! Jonas har match redan ikväll så han blir hemma BÅDE Lördag och hela söndagen! Lyx för mig det som är skälv annars varje dag :)
Har färgat håret igen, blev en aning mörkare än vad ja hade tänkt mig, så ikväll tänker ja lägga in min gamla kära 4.0 :) det stod att det skulle vara ljusbrun och det blev mörktbrunt, då kan ja lika gärna lägga in 4.0 som ja tycker är en fiare nyans av brunt, gud va ja velar med mitt hår jämt :) Funderar också på att klippa page? Undrar just om ja ångrar mej! :P Är det nån som har en bild på en snygg lång page så säg till...
Idag var en sån här härlig vinterdag ute, helt underbar var det solen sken och det  minusgrder! Var på stan innan och handlade lite ettårspresenter till Neo, det blev en bamse badbok, han älskar ju bamse Ba ba ba säger han :) Och sen blev det en liten Duplo bondgård.
Han har somnat redan han, klockan 17.50 slog han igen ögonen,Vi är så bortskämda när det gäller nattningen i den här familjen, det är bara att ge honom välling så vänder han på sig när han druckit kalrt och så sover han hela natten.(FULL FART på han på dagarna sen, han ska fingra på ALLT, så man får väl igen :)  Antar att det blir en Tiiiiidig morgon i morrn, blir det så att han vaknar vid sju då är det ju pappa som får gå upp när han är borta o spelar match jämt får ja säga då ;)
Min mobil la av idag föresten ifall det är nån som försökt nå mej så är det därför, simkortet slutade fungera helt plötsligt bara, det är ju lite skumt tycker jag? Man märker ju först då vad beroende man är av mobilen egentligen, eftersom jag ringer gratis från min mobil så har vi ju ingen hemtele heller, så jag fick knalla hem till mor & far och ringa Jonas och tala om vad det var han hade ringt tre gånger o blivit lite orolig ju...
Sen när vi skulle hem från mamma mötte ja svärmor på Åhléns hon hade också försökt ringa mej hela dagen för hon ville komma och vara med Neo och mej för hon var ledig. Hon följde med upp då istället och vi fikade pratade en hel massa och så lärde vi Neo imse vimse spindel, inte att sjunga förstås men rörelserna! Vilken underbar svärmor man har fått, det är viktigt tycker jag att man kommer överens med svärföräldrarna!

Bjussar på lite bilder, föresten.. Tips på julgardiner någon???



Neo sjunger imse vimse spindel



Och upp stiger solen.... :)



Freja kom på besök i veckan



Peka på djuren är en favorit





Blåhåller badkaret & vägrar kliva upp :) Lik sin mor älskar att bada...

Förkylning

Helt otroligt, jag är förkyld igen, mitt immunförsvar försvann tydligen efter graviditeten, var ALDRIG sjuk innan jag fick barn. Nu har jag varit förkyld och haft feber tre gånger och haft magsjuka två gånger på ett år....
Mycket nöjd med lördagkvällen all fall, vi hade riktigt roligt även om det blev väldigt sent :) Blev ju dock inte Marilyn Monroe ändå, klänningen var alldeles för genomskinlig och håret blev inget bra så det fick bli häxa.. En blodig sådan...
Det hade gått bra för Neo hos mormor med, han hade somnat på en gång när dom lagt han och sovit bra hela natten. Det känns så skönt annars vet jag inte om jag skulle vilja lämna bort honom igen.
Nu när Neo sover tänkte jag att jag skulle försöka kolla upp lite hotell i Stockholm och försöka bestämma ett datum. Välkomnar varmt alla tips på bra hotell i centrala Stockholm som inte är allt för dyrt..
Bjuder på lite bilder från Lördagen, kommer fler sen när ja lagt över dom..




Lite sliriga på sport inn



Fången och häxan, har tappat hatten :)



Övergången från Marilyn till häxa :P



Han skulle vara terrorist, ja tyckte mer han såg ut som en självmordsbenägen Jesus







Neo promenerar runt med sin ryggsäck innan han ska bege sig till Mormor & Morfar :)

RSS 2.0