Bilder!



Neo inspekterar nya förvaringen :)



Sån här ordning är det i alla lådorna nu! Tack pappa J :)



Stökit, men fint blire när allt fått sin plats :)



Skrutten Lördagsmyser!



Och såhär gör man minsann när man vilar :) Armarna på plats!



Fikar hos mormor, det är viktigt att mössen får fika med!



På begäran, lite fler bilder hemifrån oss :) Taget från dom ställen där det är minst möblera om kaos för tillfället :)





Värme?

Godmorgon alla! Vaknade tiiidigt idag med, kunde inte somna om! Nu är det nog tentaångesten som gör att ja inte kan sova! :) Igår kändes det som allt, nåja det mesta satt. Men när jag börjar gå igenom allt i huvudet nu så verkar det inte finnas kvar? Hmmm.. Oroväckande! Kanske någonting en kopp kaffe och frukost kan råda bot på?
Vi kom hem sent från Ikea igår, det var verkligen inget roligt alls att gå omkring där höggravid he he! Men vi fick med oss hem det bi skule ha. Sen var vi in i Valbo med, J behövde lite av varje. Köpte även tröja o kalsonger till skrutt, så får vi se sedan att det står blöjanpassade kalsonger? Va sjutton är det? Jo ja öppnar dom när ja kommer hem och får se att dom är jättestora bak i rumpan :) Vi får se om han kan ha dom ändå men sin lilla söta rumpa :)
Håll nu tummarna för mig, ska läsa igenom lite prover en sista gång!

Längtan!

Jag längtar efter:


Lite vemodigt!

Sista besöket hos barnmorskan avklarat. Det känns lite trist ändå, hon har verkligen varit super! Och eftersom inte vi ska ha flera barn så var det alltså mitt sista barnmorskebesök. Ja en lite konstig känsla faktiskt! Även om det självklart är skönt att det är på sluttampen nu, men ja ni förstår!
Allt var bra med bebisen, den var lite tressad till en början men sen sjönk hjärtljuden igen, hon trodde att det hade att göra med att den kanske kände av mina förvärkar eller att den stökade runt :) För den stökar en del nu! Det känns som att den spelar fotboll med urinblåsan till och från, det är väl en skön känsla? :)
Hon kände även efter hur den låg, och den låg hemskt långt ner sa hon och det känns. Det är skönt när man känner att magen sjunkit, det är som att man inser hur det är att kunna andas igen! :)
Det kanske börjar bli dags att packa BB väskan?? Bebisens saker är så gott som packade, måste bara hitta nån liten kofta om det ska vara såhär kallt så behövs det under overallen!
Men vad sjutton ska man packa till sig själv? Är det någon som vill dela med sig av sina tips? Sist hade vi på tok för mycket grejer med oss och det vill ja inte igen! Så tips mottages gärna!
Idag ställer världens bästa farmor upp och passar skrutten så att vi kan åka på Ikea ostört det är himla skönt! Vi hade med Neo när vi skulle köpa grejer till köket, bland annat knoppar till luckorna, jag kan säga att jag har aldrig varit helt nöjd med dom vi valde, för det slutade ju med att vi bara tog ett par då han trodde att Ikea var ett stort lekland där man kunde härja som man ville :)
Nu blir det lite sista minutenplugg innan jag ska hämta mina godingar! Tentan i morrn, håll tummar och tår!


Knäpp?

Jag vaknar varje morgon av J:s alarm, har lika svårt att somna om varje gång men det brukar gå tillslut. I morse dock kom jag på att hockeyn började ju faktiskt klockan 6 så jag gick upp för att kika på det :)
Det är paus nu, och spännande! Ska snart väcka skrutten som sover gott i min säng, han kom in till oss vid tre i natt. En stund efter att han somnat kurade han ihop sig mot mig, mysigt!!!
Neo ska til dagmamman idag och jag tänkte ta tag i de sista proverna i kliniska kemin och kika lite på övningstentan, försöka vara färdigpluggad tills J slutar så jag har kvällen fri. I morgon skriver vi nämligen tentan klockan 9! Så håll alla tummar ni har för mig! 
Men först väntar ett besök hos barnmorskan, se så allt är bra! Det är nu 6 dagar kvar till bf. Igårkväll trodde jag det var nära, fick fruktansvärda värkar i ryggen som strålade ner i benen så att jag domnade bort. Men efter avedon och vila så släppte det! Nu får det inte komma någon bebis, för då måste ja smita från bb och åka in till Gävle o skriva tentan, och det vore väl kanske ingen hit :) Jag vill bara inte missa den nu när jag pluggat hela veckan inför den!
Jag hörde föresten igår att det skulle vara 4 minus idag? Vad hände med det? Min termometer visa TJUGOfyra! Usch jag antar att ni är lika less som jag på denna vinter? Jag minns förra året på J:s överaskningsfest, då var det sådär härligt vinterväder med solsken och takdropp, det var ungefär samma tid som det är nu, och lagom mycket snö var det förstås!




Doning!

Nu är tapeten uppe och det blev kanon! Nu ska det bara inhandlas förvaring till lekrummet så kommer det bli kanon! Vi tänkte köpa en gigantisk vit byrå slänga i några backar där alla leksaker får plats :)
Vi ska även ha en liten soffa för föräldrarna att sitta på :)


Fundering...

Jag undrar just hur den här bebisen inte ska kunna se ut som Neo, vi kan ju bara göra en Neo känns d som :)

Service?

Bök o stök! Vi var till barnens hus för snart två veckor sedan för att beställa en mjuklift till vagnen, vi bestämde oss för att köpa Phil & Teds egna, och givetvis fanns den ju inte utan var en beställningsvara så hon lovade att beställa den dagen därpå. Och fanns den inte i Sverige skulle det ta tre veckor att skicka efter den från Nya Zeeland men i sånt fall skulle hon ringa på en gång och tala om det för oss så kunde vi kolla någon annan stans sa hon. Hmmm så ringde hon drygt en vecka senare och säger att den inte finns i Sverige? Vad ska man säga...?
Nu kommer vi inte att ha någon tills bebisen kommer, vilket väl kanske inte spelar så stor roll om det ändå ska vara såhär kallt...

Tentaplugget har nu börjat på allvar, vi har sutti på skolan idag och gått igenom gamla tentor, och det kändes som om vi hade kläm på dom faktiskt, men nu såhär på kvällningen har tentaångest deluxe infunnit sig! Undrar just om ja kan sova eller om alla dessa preparatnamn och patofysiologier ska snurra runt i skallen på mig!
Jag ska alla fall göra ett försök att sova snart! Det tar på krafterna att plugga nu minst sagt! Jag önskar jag kunde ligga hemma och vila och invänta bebisen bara!

En tjej jag känner som hade BF fyra dagar efter mig är nu inne på förlossningen, så ja väntar med spänning på update om hur det går för dom! Lyckliga dom! :)

Bjuder på en bild på tapeten som ska förgylla lekrummet/datarum, vi ska hämta den i morgon :) :)


Hängig?

Slut på helgen nu då snart, usch det går för fort! Skrutten är lite hängig, lite konstig i magen o väldigt känslig. Det började att han kom in till oss vid 06 i morse och sa att han behövde bajsa, så J gick med honom på toaletten, sen har det varit lite av o till med lös i magen, eftersom han inte fick nått Lördagsmys igår då vi inte hann med det så skulle han få några godisar nu på em när han kollade på Piff och Puff, men han ville inte ha. Han lekte lite med dom då godiset var format som en sköldpadda men det var d enda..
Jag vet inte om det har nått att göra med hörntänder eller vad det är?
Aja, bjuder på lite bilder:



Nya lampan i sovrummet



Och Neo fick sig lite nya vårkläder



Och en ny tavla fick följa med hem :)



Och magen såhär cirka en vecka innan BF :)TUNGT nu!


Va nudå?

Godmorgon alla! Vad har hänt med vår morgontrötte son? De tre sista dagarna har det varit 07.00 som gäller :) Idag kände iallafall jag mig väldigt utvilad, jag har bara varit uppe och kissat två gånger inatt det ni!!
J ligger o sover vidare och Neo kikar på Piff och Puff, det första han sa när vi kom ner var titta på puff och bajsa mamma, då skulle han ha pottan framför tv:n och blev överlycklig när han fick det :)
11 dagar kvar till bf nu. Och jag vet vad jag ska göra dessa dagar, PLUGGA! Mastodonttenta på Fredag! Vissa avsnitt på tentan känns solklara samtidigt som de andra känns som ett virrvarr!
Idag ska vi åka o kika på tapeter till lekrummet och om vi hittar några ska vi sätta upp dom, men det är väl beställningsvara tänker ja.... Vi får la se!
Igår var vi bortbjudna på Tacos till familjen Birgersson/Åkesson, alltid lika gott och trevligt, oh barnen lekte så dom var helt färdiga när det var dags för oss att åka hem! Mys!

Näe nu ska jag passa på att städa toaletten nere medans Neo kikar på Piff och Puff!

Trött,tröttare- Forslin?

Jösses vad trött jag är, varenda dag! Det börjar kännas i kropp och själ att jag har två veckor till bf. Har en busig men helt underbar 2-åring att ta hand om samt pluggar på heltid. Jag måste nästan lyssna en liten aning på kroppen nu den sista tiden och försöka vila lite efter skolan alla fall.
Igår var en heldag i Huddik, seminarier hela dagen, det kändes igårkväll! Idag har det varit tentaplugg på heden med klasskompisarna, det är för mig helt obegripligt hur allt skall kunna fastna i min hjärna tills nästa Fredag :) Men skam den som ger sig som ja brukar säga!
Det var helt underbart att komma hem till Neo igår, det är inte ofta jag är ifrån honom en hel dag sådär, vi var hemma strax efter 19. Då var han uppe med pappa i sängen och höll på att somna när han hörde mig komma hem, så han ropar från övervåningen med lycka i rösten: MAMMAAAAA och så kom han nedspringandes :) Sen efter en stund så sa han att han och jag skulle gå upp och lägga oss så vi gjorde det, han somnade tätt intill mig i våran säng, jag märkte riktigt att han hade fått längta lite efter mig och det var underbart!
Han hade varit på dagis igår eftersom dagmamman var ledig, det hade gått kanonbra, han hade sprungit in och lekt på en gång och allt hade flytit på, han hade även sagt till dom nogrant när han skulle på toaletten och så med, det var jag lite orolig för hur det skulle gå, men det hade han fixat galant! Han hade lekt med nått slags dockhus när J hämtade honom, han älskar små hus att leka med, det är inte nån som vet om det finns något dockhus som inte är så "tjejigt" som även en kille skulle kunna ha?

Jag har ju haft lite smått ångest över förlossning just med tanke på skrutten, jag har aldrig varit ifrån honom mer än en natt som längst och då har vi alltid hämtat hem honom på förmiddagen liksom. Men nu kan det ju hända att jag kommer att ligga kvar på BB två nätter för att slippa åka fram och tillbaka till Gävle för alla undersökningar osv. Och när man har blodgruppen RH-Negativ som jag har får man inte åka hem samma dag heller om det inte finns någon på plats som kan ta prov på barnet, det var det dom sa till oss sist alla fall. Jag vet dock inte om samma gäller för andra barnet men jag tror det, för dom har tagit lika många prover om inte fler på mig nu som i förra graviditeten.
Fy så ont det kommer att  göra i mammahjärtat att vara från honom så länge! Det är tur att vi kan prata i telefonen med varandra nu och han kan tala om vad han gör och hur man mår :)
Nu ska jag åka och hämta det lilla livet! Tänk att man kan få en sån vacker gåva att älska av hela sitt hjärta!

ZzZZzzz

Fredgkväll! Och vad ska jag göra? Lägga mig tiiiiidigt! Ska bli så underbart att vi får sova tills vi vaknar i morgon och inte behöva ställa klockan, i morse var Neo trött fick knappt upp honom. Tillslut hör jag honom ropa från övervåningen: Hallååååå mamma hallåååå :)

Varit på besök till bm idag, allt såg jättebra ut med den lilla, hade hjärtslag på 154, växer precis efter kurvan och ligger nu helt redo att komma ut. Synd bara att inte det var nån garanti för att den skulle komma snart :) Jag är lite smått trött på att inte kunna röra mig normat, sova på mage, busa runt med Neo som ja vill, sova om nätterna mm mm mm. 
Mina värden var det sämre med i vanlig ordning, mitt hb hade sjunkit ytterligare nu. Så nu blir det jordgubbs smoothie varje morgon som komplement till järntabletterna får se om det funkar!

Har suttit och kikat lite på nordljus.net:s hemsida nu och blivit såld på en hel del saker, här kommer lite smakprov:











Det mesta från Green Gate förutom lampan och lyktan som ja tror kom från Lisbeth Dahl. Så har ni inte kikat in på deras sida gör det genast!
www.nordljus.net

Tentaångest!

Har pluggat hela veckan och kommer så att fortsätta med! Helt otroligt vad mycket det är vi ska lära oss på så kort tid! Jag funderar hur lärarna tänker? Vi ska alltså kunna sätta diagnoser, vilka prover som skall ordineras vid varje sjukdom osv. osv. Att ställa diagnos trodde vi var läkarens sak? Till ett seminarie har vi fått seminariefall som är tagna från läkarutbildningen, lite fel tycker jag! Roligt på ett vis om man klarar av det men ändå...
Jag förstår inte var jag ska hitta orken till allt detta? Jag är så ofantligt trött, sover i snitt tre timmar per natt. Jag kan verkligen inte somna om eter att jag varit upp på toaletten. Usch och fy! Nu tycker jag bebisen kan komma före tentan, då har jag liksom inget annat val än att lägga allt annat åt sidan ett tag!
Hur kunde man klaga förra graviditeten över hur jobbigt det var? När man slutade jobba 7 veckor innan BF och bara gick hemma och hade sig själv att tänka på? Det är för mig ofattbart nu!

Idag får man iaf. lite vårkänslor, vi har sett från fönstret i skolan att det droppar från taken! Helt underbart! Måtte det inte komma någon mer snö nu!! Eller någon sån där iskyla!

Inväntar även betyg från vår sista rapport, man tycker ju att det bordet kommit nu då sista dagen för dom är i morgon, illa illa tycker jag att det inte ens ska kunna vara klart EN dag innan??

Måste berätta en lustig sak om vår lille skrutt, jag och för övrigt hela min familj är ganska pedantiska av oss, och jag tror lilleman ärvt detta från oss. En morgon här i veckan drack han välling framför bolibompa när jag hör honom ropa: Ooooj mamm oooj och så kommer han springandes in på toaletten, jag trodde han skulle gå på pottan men icke. Då tog han lös toarullen och sprang in i tv rummet och torkade upp, han hade nämligen spillt lite lite välling på golvet :) Duktig kille!
He he även när vi var hos min mor var han uppmärksam, hon hade bytt plats på en ljuslykta, då var han snabb att gå och ställa tillbaka den han där den brukar stå :)

Näe nu ska jag ta och laga lite körv i ugn! Kanske städa.... Om ja orkar!



underbarheter!

Just nu ser ja fram emot kvällen, en mysig tacomiddag med min lilla familj! I morgon är det tillbaka till skolbänken som gäller, blev ju hemma några dagar förra veckan med sjuk skrutt så jag vet vad jag har att göra om man säger :)
Men sen efter det trista så är det dags för frisörbesök, det blir klippning och färgning! Helt underbart! Att gå till frisören och färga och klippa är nog det bästa jag vet! att "bara" klippa sig känns inget roligt tycker jag :)
I övrigt vankar jag omkring som en ko ungefär, förvärkar utan dess like vilket leder till denna rädsla igen! Men det känns något bättre efter att ha pratat med Jossan igår som peppade mig lite! Jag tror hon har rätti det hon sa! Att det kommer att gå galant! Det jag är som mest rädd för är själva delen då bebisen "kommer ut" Jag kände knappt det förra gången och var tvungen o fråga om den inte kommer snart, och då var huvudet nästan helt ute. Men nu har jag hört sådana mardrömshistorier om smärtan det kan medföra, och då jag inte kännt av det förut blir ja livrädd :)
Denna rädsla hör väl till antar jag så ja slappnar av lite med den tanken! Nu ska jag gå och mysa med lilleman som kommit hem nu! Gullstrumpan min!

Lunga gatan!

Sitter här alldeles ensam i huset nu, eller J ligger uppe och sover. Neo var hos farmor och farfar igår på eftermiddagen, så ringer dom vid 17.30 och då har skrutten somnat så han sov där i natt. Tänk vad tomt det är när dom små inte är hemma!
Måste väcka Jonas så vi kan åka o hämta honom nu :)
Läste föresten i aftonbladet nu att 100 gram blodpudding innehåller lika mycket socker som coca cola??? Jag som trodde det var relativt nyttig mat? Ack så fel man kan ha! Jag som älskar blodpudding!


Små mirakel!

Just nu känner jag mig väldigt förväntansfull och längtar efter vårt lilla tillskott! Ett par vi känner hade tid några dagar innan oss och deras har kikat ut nu, så nu är allt så verkligt på nått sett efter att ha sett deras lilla på webbisar :)
Jag har idag även fått beskedet om att två styckna är gravida, helt underbart! :) Syskon syskon underbart!!!!
I övrigt, proppmätt och jättetrött, vi har varit på middag nu, Neo har tjajtat sen klockan 20 cirka att han ville hem och sova, Astrid la sig så då var det inget roligt längre tyckte han, dom har lekt och han har velat hålla henne hela tiden, och så har han visat henne hur man kryper och diverse annat tok, tänk vad han ska lära henne rackartyg sen ha ha!
Nu blir det en varm dusch och sängen, har haft förvärkar sen vi var i Gävle igår. Bara det inte blir nått mer än så nu, måste skriva tenta måste skriva tenta måste skriva tenta först:)

Sådärja!

I morgon tar vi de sista ifrån pc kuren, det går rätt ok att få i honom det ändå nu efter att ha försökt att förklara vikten av medicinen så tycks han förstått något? Eller så är det slumpen!
Igår var det en heldag i Gävle, först studiebesök på sjukhuset sen många timmar på stan! Ingenting jag rekomenderar för någom som är i vecka 37, attans vad det spände och tryckte överallt när vi satt i bilen hem. Med mig hem fick två lampor, tre ljuslyktor, leggings, t shirt och en kofta följa! Neo var hos mormor, för även om han är feberfri och sådär nu så ska han inte vara hos dagmamman så länge han äter sin pencillin tycker jag! Så på Måndag först ska han dit nästa gång, idag har vi varit lediga och tagit det lungt, jag har städat lite bara sen kom min bror och hans tjej hit och fikade.
Nu sitter Neo och tjatar om att åka till sin kusin, jag gjorde misstaget att tala om för honom i morse att ikväll ska vi åka till Astrid så han har tjatat i detta nu till och från sedan i morse :)

Vet ni vad? Vi börjar få ett sovrum som är rätt så mysigt faktiskt, det enda vi ska fixa nu är sänglampor ( dom vi har var för stora då det är snedtak) Och sen ska vi inhandla en Hemnes byrå att få ner lite kläder i plus att den är ju superfin! Och över den ska vi hänga vår gigantiska silverspegel! Mys pys!
Men det får bli nästa helg vi åker och fixar det, match i morgon och sen på Söndag måste vi ta tag i att skotta altantaket och även få bort snön från altan så att man kan vara där sen när det börjar bli vårigt ute :)

Nu ska vi klä om lite och fara på middag snart med hela våran familj hos min stroebror!
Trevlig helg på er!

Sjukdomslära, öroninflammation, förvärkar, trött

Är det bara Tisdag? Jag tycker den här veckan skulle ha gått vid det här laget! Två heldagar med föreläsningar i folksjukdomar är avklarade, det är en intressant kurs, men mycket som skall in på dessa veckor. Konstigt att den bara är 7.5 poäng!
Neo har varit sjuk sen i Lördags, i Lördags natt visade termometern 40.8, och det var en örontemp, och jag vet vad man säger om örontempar, att man skall lägga på lite grann, så det var nog över 41. Läskigt tycker jag! Jag var upp för att kissa och kände på honom, och kände att han höll på att binna upp, då hade han ändå fått alvedon innan han somnade. Snabbt som attan tog vi tempen, snabbt in i duschen och duschade honom svalt, gav honom en alvdeon till, öppnade fönstret och inom en timme var febern nere på 38.9 eller va d var. Men sen på morgonen hade han rint 40 grader igen.
Sen på Måndagen när J var hemma med honom så var han feberfri hela dagen, sen framåt kvällen blev han jätte jätteledsen och sa att han hade ont i örat. Och vips så var febern tillbaks också.
I morse hade det runnit ur örat på honom och han hade feber så vi ringde rådgivningen och fick en tid till HC så J åkte dit med honom när jag var i skolan, där visade det sig att han som vi trodde har dubbel öroninflammation stackarn.
Jag hann inte ens hem idag innan han hade somnat :( Han somnade runt 17 och sover ännu. Lika igår med. När han är vaken klagar han över smärtan i öronen men han verkar ju kunna sova alla fall vilket är kanon för febern och allt!

I övrigt har det inte hänt så mycket, jag går mest runt i nån dvala känner jag. Köpte en lampa idag som inte passar nånstans så ja vet inte vad ja tänkte med riktigt. Aja.. Så är det!
Nu är det dags för lite ryggläge, förvärkar som inte är av denna värld, det känns som om någonting är påväg ut!


RSS 2.0