Underbar morgon!

I morse blev jag väckt med pussar, frukost på sängen och fina paket! Neo ville gärna hjälpa mig och öppna, och gav mig pussar mellan varven! Det var så mysigt! Jonas hade gjort god frukost och kaffe också och tänt ljus som dom kom in med på en bricka och väckte mig!
Jag fick min efterlängtade bakbok, Lelas piece of cake som låg i en jättefin kakburk som det stod: Do you want a piece of cake :) Och så fick jag en sommarklänning! Sötnosarna! 
 


Denna var som bakgrund när jag startade datorn, han är så eftertänksam sådär Jonas, nått sånt gulligt hade jag aldrig kommit på tror jag :)

NU ska jag baka tårtbottnar och sen väntar 2-års kalas, Arven skall firas ute i deras sommarstuga så det blir mystig! Hon ska få en liten dockvagns sulky utav oss jag hoppas hon gillar den!

Ha en bra dag alla!

Tips efterlyses

Ska baka en princesstårta tänkte jag, men nu efterlyser jag någon fyllning som kan passa med vit chokladgrädde? Mycket tacksam för tips...!
Skumt... Mina balkonglådor som har hängt där ute är borta...???...

Sommar 2009

Nu är sommaren här!!!!





Det blev lite balkongbad, i en något för liten balja men det gjorde inte skrutetn nånting, som ni ser fick bamse också bada :)



Siprapsbröd, receptet kommer senare!

Ikväll väntas tårtbak och lite tvätt, först är det tvåårs kalas i morgon, sen ska vi hem och har lite fika för mig. Jag fyller ju "25" i morrn :) :)

Bamse finns på riktigt

Idag kom jag på att Neo har ju en liten bamse som han fick när han fyllde 1 år, han gillar ju sin bamsefilm jättemycket så ja tänkte jag skulle leta fram bamse, och jag har aldrig sett en så förvånad och glad kille tror jag. Bamse finns på riktigt? Så genast skulle han springa och kolla på bamse, tillsammans med bamse :) Sötnosen!

Pottan går bra, han gör nummer 2 där också nu, men idag har vi haft blöja då vi har varit iväg på lite saker...

Ikväll ska jag baka sirapsbröd, mums! Jag lägger ut receptet sedan om det blir lyckat, tänkte också baka nougatrutor till min födelsedag på Lördag, köpte allt utom NOUGAT...?? aja får göra det en annan dag



Plockade in syrener från mamma idag, det luktar gudomligt gott här nu!

Framtid

Efter att ha pratat med några klasskopisar idag om framtiden så känner jag hur rätt inriktning jag har valt i livet! Kan inte tänka mig nått bättre än att få jobba med att förlösa små skruttar. Vilket glädjeyrke! Visst händer det fruktansvärda saker med, men jag tror att merparten har lyckliga slut! :)

En liten tanke såhär på kvällen!

Skatt



Väldigt inne i "Surf´s up" :)


1+1=2

Solen skiner, fåglarna kvittrar, är det sommar? Jag tror och hoppas att sommaren har kommit nu! Det är helt underbart! Jag älskar alla årstider, till en viss gräns dock tycker vintern blir lite väl lång!
Dagen som denna: Skolan först med farmakologiföreläsning, trodde att: Detta är väl inget svårt vi har ju bara en gryg vecka till både sem. och tenta, MEN så fel jag hade igen.. Det verkar vara ganska maffigt det här med.. Men NU kan jag säga att detta är sista tentan!!

Vi har också hunnit med en liten tur på stan hela familjen där vi tog oss en glass o köpte nya sneakers till Neo, jättesöta är dom! Neo har tur han som har fått två par skor idag, morfar kom förbi med ett par sandaler med, dom var också supersöta! Han blev dock lite röd av dom efter ett tag så han får nog "gå in dom" lite först...
Vi tog oss en glass på stan också, skrutten är faktiskt inte så förtjust i glass, han tog en tugga sen var det bra, det tycker a känns skönt, bättre att han äter riktigt med mat istället, MEN glassförtjusningen kommer säkert med åren är jag rädd?
Neo fick även köra postbil på stan, det tyckte han var jättespännande, vi träffade en kille vi känner som delar ut post så Neo fick provsitta länge och väl, han fick även röra på spakarna och tuta... Och givetvis hade jag inte kameran med, det är sånna stunder man önskar att man hade den i väskan..

Ikväll har jag varit på möte på jobbet, och när jag kom hem var det dags för skrutten att sova, det var lite synd för det känns som att vi inte träffats så mycket idag! Men i morrn är en ny dag :)

Pottan har gått lika bra idag med, han fick sig några par kalsonger med som han sprungit omkring i, och så har han kommit och tagit mig i handen och gått med mig in på toaletten när det varit dags. Jonas sa att han hade gått på pottan på förmiddagen med, det är ju lite knivigare när man är "ute på" Då har vi ju ingen potta till hands och han kan ju inte säga: Mamma jag vill kissa heller så jag vet inte hur man gör?

Nu väntar lite film och lite fil o macka! Hoppas solen lyst på er med!

Metodövning+Ikea=Utmattad

Tidig morgon i morse, åkte hemifrån 06.20, skulle träffa de andra klockan 07 på stationen, och eftersom ja skulle tanka och plocka ur barnstolen åkte jag den tiden jag gjorde, för det tar ju 40 minuter att tanka och ta ur en barnstol? Jag måste lära mig uppskatta tider bättre, fick vänta en bra stund på de andra eftersom vi hade sagt 7 ju :) Jag tog mig en svängom i bilen och lyssnade på lite musik, blev en aning piggare iaf :)
Sedan åkte vi och släptte av en tjej på skolan och sedan for vi andra på Ikea, tänkte kika av lite vad vi behöver till huset osv. Vi hade även kollat ut lite saker som vi visste att vi behöver såsom bestick, jättefina hittade jag på nätet igår, men tror ni dom fanns? Nix... Istället kom jag hem med ett köksbord, två sommartecken, lite ljus och en superfin kanna. Inte fy skam det heller....


Detta bordet köpte jag, sedan tänkte vi hitta antingen 6 vita stolar, eller 3 vita stolar och en kökssoffa, vi tror inte att vi ska måla bordet, inte till att börja med alla fall för det gör sig så fint mot vita stolar...

Efter Ikea åkte vi och käkade lunch på skolan och hämtade ut lite tentor, innan det var dags för metodövning, som skulle hålla på till 16.30. Men vi slutade redan efter cirka en timme.. Skönt men det känns ju lite halvskumt hur dom planerar ibland. På vägen hem tog vi oss en glass ute i tönnebro, solen sken sååå härligt!

Väl hemma var det dags att hämta älsklingen hos min mamma, dom hade haft det kanonbra. Varit ute o lekt och ätit massa gott, så han ville ju inte ha någon middag inte ha ha undra på...
Mamma berättade att han hade gått på pottan där hela tiden så han hade inte kissat nånting alls i bläjan, sen när vi kom hem kissade han på pottan två gånger också. Så i morgon ska jag köpa små kalsonger till honom :)

Farmor kom på besök med på kvällningen, hon och Neo gick ut en liten stuind, sen när dom kom inte vill unge herr Neo INTE komma in, han blev så arg på oss :) Han har nu somnat gott i sin säng men det är så himla varmt i lägenheten att ja tycker lite synd om honom, för han är så varm när han sover!!

Nu blir det lite fil och färgan 2 :)

Veckomatsedel vecka 22

Tänkte börja skriva in veckomatsedel varje vecka, med hopp om att få lite tips från er andra? Vi är lite dåliga på att variera oss känner vi :)

Här kommer den första

Måndag: Pyttipanna med stekt ägg, rödbetor och grönsaker

Tisdag: Torskgryta med dill, potatis och grönsaker

Onsdag: Lasagne, god sallad

Torsdag: Majsplättar med sylt och grönsaker

Fredag: Fläskkarré med vitlökssås och rösti

Lördag, Söndag: Inget bestämt ännu...



Skrutten har gått till pottan idag när han har varit kissnödig :)

Trevlig Söndag!

Helt slut efter en lång dag med loppis, där vi fyndade massa fint, besök på björktjära, storhandling och storstädning.... Det blir allt för idag :)





Potträning

Usch vilket regnväder, börjar inte ni blir trötta på detta? Man kan ju aldrig vara ute en hel dag utan att det ska komma någon störtskur!
Hade tänkt gått ner på Långnäs och lekt men det blev ju regn i vanlig ordning. Vi var på stan en liten sväng idag med mormor, men Neo vill verkligen inte sitta i vagnen så vi gick hem och åt korv istället. Och tränade lite på pottan, han kissar på pottan flera gånger om dagen nu, igår kom han o gnydde o tog mig i handen och gick in till pottan o försökte få av sig byxorna, så jag hjälpte honom och mycket riktigt han kissade jättemycket, lika gjorde han idag när vi var hos mormor fast vid toaletten, så då kissade han där, det har inte kommit mycket i blöjan idag :)
Nu har han somnat i fåtöljen framför byggare bob, men när han vaknar ska jag ta av honom blöjan o testa om han går dit eller säger till när han blir nödig, det är väl kansek dags att böja träna på "allvar" nu när han verkligen VILL kissa på pottan, ibland kan han sitta lääääänge sen reser han sig i kikar ner, har det inte kommit nått då testar han lite till :)

Nu ska jag lägga mig på soffan o vila lite, pappa Jonas är iväg o fiskar med några kompisar, och när han kommer hem är det tacos o RobinssoN :)



Såhär ligger lilla skrutten nu :)

Fyndat på Erikshjälpen



En liten mini potta i porslin som ja planterat i :)


One down one to go.......

Sådär ja!!! Fick alla rätt på läkemedelstentan! Då jag knappt trodde jag skulle klara den på 6 gånger kom det som en smärre chock :) Helt underbart!
Har skrivit tenta i morse med, och det gick hur bra som helst! Nu måste vi får sommarlov så att inte mitt flyt tar slut...!

Idag har det beställts köksluckor till vårat hus!!! Det kommer at SÅ fint till dom nya tapeterna, dom ska vi få hämta idag så jag kan lägga ut en bild på dom senare! Det blev luckor från Marbodal iaf. superfina, vita såklart!



Dessa luckor blev det, vi ska ha några vitrin med, ungefär som på bilden. Men vi ska välja andra handtag för dessa gillar vi inte :)


Dessa kanske? Det är en djungel av allting där ute, så svårt att välja tycker vi! Och vi är lite veliga båda två med :)

Neo somnade tillslut igår alla fall, KVART I TIO!? Det har nog aldrig hänt tror jag, han var så ledsen o ropa efter mamma.. Men tillslut somnade han, pappa sjöng sött för honom :) I morse däremot när vi skulle iväg till mormor när ja skulle upp och skriva tentan, då vill han INTE vakna :) Skruttisen då! Nu sover han middag, snart sovit två timmar så jag måste väcka honom nu så det inte blir lika ikväll...

Trött,hudvudvärk, en son som vägrar somna

Tenta tidigt i morgon, behöver jag skriva mer?...


Förnekelse

Lever i total förnekelse! Har tenta på Onsdag men hittar hela tiden på annat jag ska göra, Jonas åkte på stan för en stund sedan så då satte jag mig och pluggade, men så ringde det o jag skulle gå upp o kika nått på datorn, och vad händer? Jo jag fastnar här :)
Helgen har varit jättemysig om dock lite snuvig. Vi har varit på Björktjära sen i Lördags och tänker stanna här till Fredag. Mysigt att kunna gå ut i trädgården om man känner för det, men självklart har det ju blivit regn nu då..
Tycker alla fall att rätt låt vann melodifestivalen, tyckte inte det på en gång men efter att ha hört den ett par gånger nu tycker jag den är underbar! :)
Neo var uppe med oss och kolla lite på melodifestivaleb, han stod mitt på golvet och dansade till varenda låt och mellan varven hämtade han lite popcorn, att man inte filmade då alltså :)

Jo just det, vi köpte ju tapeter till köket och hallen i helgen med, vi beslöt oss för att ta samma till både hall och kök då det är öppet mellan dessa. Det blev en ljus och fräsch tapet, dessvärre har vi inte fått hem den än, den kommer på Onsdag och på nätet hittar jag inga bilder på den för den är så ny, den hade kommit in i slutet på veckan.

Borde återgå till pluggande nu faktiskt innan jag ska kika på desperate... Måste bara berätta vad som hände i morse, Jag skulle lämna av Neo hos dagmamman, så var det en tjej där som satt med Barbro i hallen så när jag hade klätt av Neo går han fram till henne och tar hennes hand och går in i lekrummet, tänk vad söta dom såg ut när dom tultade iväg, jag fick mig en liten tår i ögat faktiskt :)


Kvällsrutin?

Tentan är gjord, det är Fredag, kvällssolen skiner och skrutten o jag har varit på en mysig promenad! Det kan inte bli så mycket bättre!
Skrutten var på pottan ikväll igen, satte honom där efter att vi gjort oss klara för kvällen, lika som igår. Och han kissade båda gångerna, skall införa detta som rutin, samt på morgonen. Det kan kanske var ett bra steg mot en torr stjärt?
Ni skulle se honom vad stolt han är när han kissat där, WOW sa han ikväll :) De är för underbara!

I morgon väntar lite tapetinköp, vi vet inte rkigt vad vi vill ha ännu, men Jonas hittade en fin när vi var iväg sist så vi får kika på den igen. Det gick inte så bra sist vi var iväg, för han vill ju kika tillsammans och skrutten var med och han ville ju kolla på allt annat än tapeter han :) Så i morgon är svärisarna snälla och tar hand om Neo så vi kan kolla på tapeter i lugn och ro. Vi ska även till huset och mäta lite och sådär i morgon, mysigt!







Några favoriter vi har :)


Tentaångest=Gravid?

Det slog mig just att den här ångesten som innfinner sig dagarna innan tentan ger mig samma "symptom" som när jag var gravid, det vill säga: Toktorka överallt, damsuga, fixa,dona, plantera :) Och det är precis vad jag har gjort ikväll.
Jag övervintrade några pelargoner från förra sommaren, och nu har dom börjat blomma igen och fått knoppar, så jag tänkte att det är dags att dom får ny jord och större kruka, och dom ser redan ut att må mycket bättre :)
Neo sov i godan ro när jag damsög lägenheten, det är inte mycket som väcker honom, det roligaste av allt var när han sov sig genom förloppet när dom faktiskt fällde ett STORT träd precis utanör hans sovrumsfönster, jag vaknade med ett ryck och trodde att det hade hänt nått allvarligt för det small nått otroligt.. Det där har han fått från sin far :) Jag vaknar om nån skulle tappa en nål på golvet tror jag, på gott och ont...



Förbereder plantering



Dom trivs bäst i lerkrukor



Kolla så fin den är!



Med knopp och allt





Nu vet jag dock inte vad ja ska sätta i den härfina krukan med hjärtan på :) Några förslag?



Tände lite ljus i sovrummet, mys!

Wehoooo!

Klarade anatomi tentan del2 :) underbart! Bara att ladda batterierna inför en ny tenta i morgon och en på Onsdag, nedräkningen har börjat!!!
satt precis och iakttog min skrutt och insåg hur himla stor han blivit! Hur har det kunnat rulla på så fort?

Hur kan den här lilla har kunnat blivit





Den här stora killen?

En tanke som slog mig...

Vilken hosta :(

Sitter o lyssnar på lilla skrutt som hostar nått förtvivlat, att den aldrig ger med sig, tror han haft denna hosta i cirka en månad nu till o från, blir bättre o sämre o bättre o sämre, men ger aldrig riktigt med sig. Tycker så synd om honom! Skönt för honom att han kan sova trots hostan alla fall. Inga tecken på feber har det varit heller. Men jag har hört att barn kan "hosta" fram tänderna, kanske är nått sånt? För han får verkligen tänder hela tiden, just nu är det tre stycken påväg upp. Snart borde det vara fullt :)
Fick ta upp skrutten med nyss, gick in och skulle kika till honom, kände att det inte luktade som det ska, och mycket riktigt han hade bajsat i sömnen stackarn, så jag tog upp honom och bytte, först låg han o blundade bara men sen började han flina och prata. Trodde det skulle vara tvärkört för honom att somna efter det, men jag behövde bara lägga ner honom så sov han.
Jag har suttit o pluggat mestadelen av kvällen sen Neo somnade vid halv sju, matten ena stunden och bakterier den andra, det är så jobbigt när han har två tentor med endast 4 dagar mellan, man vet inte riktigt var man ska börja nånstans. Tycker det är lite dålig stil av lärarna också om vi inte får tillbaka vår förra tenta innan vi skriver en ny? Borde det inte vara så att man får det? Jag tycker då det... Fredag är sista dagen och så även LM tentan. Och än har inget resultat synts till...

Nu regnar det ute, mysigt att höra hur det regnar tycker jag. Jag tror jag ska ta ett bad och tända lite ljus. jonas kommer hem om 30 minuter, så jag tänker hålla mig vaken till dess så att vi hinner träffas nått idag om även att bara få en godnattpuss :)

Mäklaren ringde idag och talade om att ägarna hade åtgärdat det som felade på besiktningen nu, så i helgen ska vi dit o kika samt mäta lite köksluckor och sånt, om vi ska byta eller lämna in dom för målning. Vi får se...

Idag har jag fått världens goaste kramar av snutten, vi satt o skulle borsta tänderna och så började han krama mig allt vad han hade om och om igen, finns det nått bättre?...
Ett nytt ord har han lärt sig med, WOW säger han numera om det händer nått skoj :)

Sov gott på er!



Här är min prins!



Det var väldigt viktigt att hjälpa mamma vattna blommorna :)

Nu tänker jag klaga lite!

Hur kommer det sig att affärer sänker priser på varorna, men när man kommer till kassan så slår dom ALLTID in det "vanliga" priset?? För att lura sånna som mig som inte vågar säga till antar jag, men jag tycker det är bedrövligt egentligen!

Kolla in detta då hörrni :) Bemz+marimekko

Det gäller att planera!

I morgon har dom visst beslutat sig för att stänga av vårt vatten mellan 08-12, det är inte det lättaste när man har småbarn, allra helst småbarn som brukar sova länge, det gäller nog att han är vaken och har ätit frukost innan klockan åtta i morgon, tänk bara på tandborstningen? Vi har hällt upp vatten nu som vi har i kylen, men det blir ju inte samma sak. Det ska tvättas, och borstas tänder och drickas vatten och ja... Allt möjligt
Vi fick inte tillbaka nån tenta idag heller, det verkar inte som om dom kommer att bjuda på någon dag, fast det kanske är bättre att leva ovisst? Tänk om man skulle få beskedet att man ska göra en omtenta om ett par veckor, räcker det inte med att vi har tre tentor och en inlämning på tre veckor? Dom ska klämma in en omtenta för dom stackare som inte klarade den i anatomin med, jag hoppas verkligen att jag klarar den, men man ska inte ropa hej...
Jag satt och tragglade med läkemedelsräkningen nyss, det gick jättebra och jag löste alla tal utom det sista, där fick jag två nollor för mycket så mitt svar blev 300 tabletter, men jag insåg rätt snabbt att jag räknat fel alla fall för man kan ju inte ge en pat. 300 stycken :)

Ikväll är det nån slags schlager grej, har inte riktigt hängt med, är det nån slags semifinla? Kanske inte Sverige går vidare? Ja ingen aning kanske borde kika lite o se vad det är.. Ja det gör ja.. Bjuder på några bilder först!





Klockan 17.20 ikväll slocknade skrutten..

Ensamma hemma

Måndag igen! Uscha mig  vad helgerna går fort, men det gör ju veckorna med faktiskt! Skola idag, vi träffades och körde lite läkemedelsmatte, det gick bättre än förväntat faktiskt, det verkar inte alltför svårt, MEN det är nog väldigt lätt att man slarvar och jag tror inte jag kommer att få alla rätt nu på Fredag, men prova duger ju :) Klarar man tentan som är på Fredag så slipper man delen i kursen, för vi har egentligen inte börjat med LM än, det är för dom som vil testa om man klarar det ändå, men jag får nog räkna med att snällt åka ner till Gävle och medverka på föreläsningar och dylikt tror jag!
Efter skolan blev Neo och jag bjudna över till mormor och morfar på grillat, vilket var mycket välkomnat då Jonas jobbar kväll denna veckan. Så slapp man i alla fall tänka på maten, det är faktiskt stressigt när man är själv, och hinna med allt, mat,bad,tandborstning, läggning innan klockan är 19 om man kanske kommer hem vid 15-16 tiden. Man vill ju hinna med att umgås lite också.
Och det hann vi med nu, vi var ner till lekparken, Neo tyckte att den stora lastbilsaktiga saken som var där och fällde träd var det mest intressanta, han satt på rutchkanan och  titta på den med stooora ögon, och efter en stund så vinkade han glatt åt den, och likaså när vi skulle gå hem :)

Ikväll väntar lite serier för mig,jag tänkte räkna lite men ja tror att jag tar det i morgon faktiskt. Och renskriva lite borde jag också göra, men det hinns nog med det också.... Var är sommaren?...







Har fått syn på en pippifågel :) Har en film när han jagar den som är så söt :)









Världens gulligaste min :)

Sista dagen!

På pencillinkuren idag tack o lov! Tycker att jag mått så illa och känt mig så trött av dom, tröttheten är iofs. bra då jag har lite svårt o somna numer, ligger o lyssnar för mycket på allt runt om, löjligt men sant!
I helgen har vi inte gjort så mycket, i Lördags var jag på klädparty hos en Magdalena, köpte ett par byxor och en solhatt till skrutten! Sen när jag kom hem därifrån var Andreas och Albin här, så Albin jag och Neo lekte lite när grabbarna kollade på hockey, vad mysigt det är med en bebis och en stor :) Så länge dom leker snällt måste tilläggas :P
Efter att dom åkt hem kom grannarna över o kikade på lite fotboll, Neo lekte ute med en av dom länge länge, och blev så förtvivlad när han gick in, då var han så rolig för Magnus frågade : Neo, ska vi se vem som har starkast vilja? Och Neo nickar och säger Mmmm helt lycklig :) Jag skulle gissa på att skrutten har starkast vilja, för han är minsann en envis liten krabat :P
Idag har Jonas och Neo varit hos farmor och farfar en stund, och jag kikade på en webföreläsning, den skulle kunnat vara intressant, men det var så utdraget, ja ni som sett den vet vad jag menar :)

I morgon hoppas vi lite på att tentaresultaten läggs ut, men det är väl kanske lite väl optimistiskt då sista datumet är på Fredag, men ni kan ju börja hålla tummarna redan nu.

Nu är det nog läggdags för min del, Jonas sitter och skissar på sin tatuering, det ser ut som han är i en helt annan värld så jag avlägsnar mig



Min förmiddag



Neos nya fina byxor, hatten skulle komma om någon vecka

Untitled from Anna-Maria Forslin on Vimeo.

Vi har lärt Neo att ropa på nån av oss om han vill ha hjälp, det har han ju snappat upp som ni ser, såhär har han ropat heeela dagen :)


Klart

Nu har vi varit på besiktning av huset, i sista sekund fick vi en tid, dom hade fått stuva om lite i schemat sa dom och det är uppskattat! Det var inte så mycket att anmärka på förutom en liten sak i badrummet som dom skulle åtgärda redan nästa vecka... Så nu känns det lite mera verkligt att man ska flytta snart...

Neo var hos mormor medans jag var med på besiktning, dom skulle gå ner till källaren o leka och mormor hade sagt, vi måste gå försiktigt i trappan för att mormor har ont i foten, dom hade gått försiktigt ner i trappan, se hade mormor satt sig på golvet med honom för att leka då hade han tagit upp foten på henne och blåst på den :) Han är så omtänksam och händig Neo, mormor hade försökt ropa in hunden med som inte ville komma in, då sprang Neo in o hämtade Killians matpåse, vad gör han hade mormor tänkt, då hade han ställt sig och skakat med påsen för att locka in hunde, som för övrigt kom springande, för så brukar ju mormor göra fast med hundgodis ibland :)
Det är annars lite svårt att uppfatta hur pass mycket barn förstår och kommer ihåg när dom inte pratar så mycket, men man upphör aldrig att förvånas!

Nu har Jonas gått över till grannen för att se hockey igen, då tänkte jag passa på att röja lite granna och sen bara ta det lungt och läsa en ny tidning, ska lägga mig tidigt ikväll tror jag, för i morgon om vädret tillåter ska Neo och jag ut o leka med en mamma från föräldragruppen och hennes dotter, det ska bli så roligt för nu har vi inte träffats på jättelänge och det händer ju så mycket med dom små hela tiden :)

Hoppas ni får en mysig fredagkväll och vi får hålla tummarna för Sverige nu!

Ledighet, mys och besiktning!

Idag ska huset besiktas, så jag ska iväg klockan 13. Spännande! Neo och jag är annars lediga idag, har myst här på morgonen, ätit frukost, borstat tänder ( han har blivit så duktig nu) förr var det ju en pest och pina att borsta hans tänder, det var en kamp varje morgon och kväll, men nu tycks det ha släppt. Han håller på att få tre tänder nu stackarn, hur många är det som ska få? Är det 20 mjölkisar? Sjläv har ja ju för övrigt två mjölktänder kvar trots min ringa ålder på 28 år :) Det ni!!

Nu ska vi ta oss en promenad ut i solan och inhandla lite på stan, sen lekparken en stund innan det är dags för middagssovning och sen ska Neo vara hos mormor och morfar när jag åker till huset. Synd att vi båda inte kunde vara med på det, både Jonas och jag alltså :) Neo skulle det inte funka att ha med ha ha :)



Finns det för övrigt nån bättre lösning för en bad hairday? :) Måste till frisören, men ja vill ju spara ut, svårt det där!

Köksbord=Förtvivlad sambo

Hmmm Jonas åkte till Sandviken för nån timme sen för att köpa ett köksbord som jag kikat på från Ikea och velat ha länge, perfekt tänkt jag. Så ringer Jonas när han hämtat det och inleder samtalet med: Driver du med mig du eller? Då är det minilitet, men nu har vi köpt det vi hade ju bestämt det med säljaren så... Aja så är det :) Fast det är så skumt för på hemsidan så står det att det är för 4-6 personer, får ta mig en kik när han kommer hem!

Pee and poo

God afton!
Idag har ja blivit "gammel" moster åt lilla Meela :) sötsnöre, synd att dom bor i Göteborg för man vill ju träffa dom små liven! Måste planera in en trip för mig o Neo innan ja börjar jobba för då kommer man ju inte kunna åka ner när man bara är ledig varannan helg och endast två dagar, det är ju nästan bara restiden det!

I morse var Neoskrutten och klippte sig på salong man, det ni :) Han var jätteduktig och satt stilla när han fick nått att leka med, frisören var jätteduktig och hade förståelse för att huvudet flängde hit o dit då det var massa nytt att kika på, det blev jättebra, vi behöll lite längd men lippte ändå en rejäl bit, det som fick mig att verkligen gå och klippa honom då vi dragit på det ett tag var att det var en mamma som kallade Neo för henne igår flera flera gånger när vi var o kollade på tapeter :) Han ska ha lite längre busigt hår men man måste ju ändå sköta det liksom, han har ju så söta lockar å den rackarn....!

I övrig då? Har varit till Gävle idag igen, där vi lärt oss och ta diverse odlingar såsom hals o näsa... Det är nu det börjar bli roligt när man får lära sig nått praktiskt liksom. Nog för att det är väldigt intressant att läsa om hur allt funkar också, för det är en HEL del man inte tänker på till vardags, om ändå man var lite insatt innan så har vi lärt oss en hel massa!!!!!!
Väl hemkommen från Gävle väntade lasagne och besök av svärföräldrarna, Neo och farfar var minsann och kissade på pottan, sen efter en stund började han peka sig åt dom nedre regionerna så vi hämtade pottan, och mycket riktigt han bajsade. Sen pekade han igen och sen mot badrummet, vad vill han nu då tänkte vi, han pekade igen o igen, och då var det ju dags igen men det trodde ju inte vi så det kom lite på golvet och lite i pottan den gången :) Stora killen!

Han har börjat med två andra saker med, det är att om man frågar honom någonting så säger han Mmm o låter helt lycklig och så nickar han. Och om han inte instämmer då blir det, Näääee :) Sömnen är tilbaka i normal rytm igen och det känns ju underbart, för efter att ha fått varit upp en gång per natt i cirka tre nätter blir ja helt död, jag är fortfarande dötrött. Jag kräver så mycket sömn! Jag skulle nog kunna sova 12 timmar per natt om ja fick alltså, nån mer som känner som jag?

Natt natt på er, en bild på nya frisyren kommer i morgon, vi har inte haft tid att fota idag... Och tapettips välkomnas varmt! Till ett vitt kök...

Regniga dar

Tisdag kväll, Seriekväll. Men det verkar som ja får nöja mig med en serie då den ena krånglar. Skrutten ligger o konfererar i sägen med Boss i vanlig ordning o slocknar väl vilken sekund som helst. Och vad gör jag då? Jo jag kikar på tapeter, var o skulle köpa tapet idag på Colorama, men när ja kom dit såg jag till min förvåning att tapeten var lite svagt åt beige ig grunden och inte vitt som jag tyckte det såg ut på bilderna. Nu förstår ja vikten av att faktiskt se dom live först, bilder på en dator ger inte det rätta intrycket. Det var ju tur ja inte beställde den på tapethuset.se då. Men besviken är jag för nu har jag ingen aning om vad a vill ha faktiskt. Vi kollade på säkert ett 20-tal, och blev inte klokare på det. Jag tyckte det var dags att gå när kvinnan i tapetbutiken spårade ur och började visa mig massa knallblå med typ körsbär på...

Jag har ju fortfarande en lite fundering på en tape jag hittade i tidningen lantliv. Men då finns den ju förstås inte att se i Bollnäs. Ack så frustrerande! Idag har vi alla fall bockat av en grej att göra denna vecka, och det är att vi har betalat handpenningen på huset. Nu återstår bara att få en tid för besiktning, måste verkligen ringa i morgon, vi kom såklart på det kvart över fyra och dom stänger fyra...

näe tillbaka till tapetdjungeln nu..

Tidig morgon

Vad underbart!..... Hmmm???... Saknar mina sovmornar mitt i veckan. Men det lär bli klent med sånna ett tag fram över nu, Vi ska alltså hinna med TRE tentor och en inlämningsuppgift innan den 5:e Juni, jag vet då inte hur de har täntk? Man får se det som att sen är det lite lov, och direkt efter sommaren går vi ut på praktik så då blir det lite paus.
Känner mig faktiskt utvilad idag, Neo vaknade nämligen halv fyra igår morse, sen var vi i Gävle hela dagen, så vid åtta gjorde jag kväller igår..Neo verkade vara tillbaka till sitt gamla trött jag idag igen alla fall för vi fick knappt upp honom när han skulle åka till Barbro. Jag tänkte fall vi kanske haft vår tur nu med ett sov barn och att det var våran tur att vara vakna om nätterna och stiga upp i ottan, kanske? Men jag hoppas det var nått tillfälligt, han har vaknat till på natten en gång också i helgen och i natt, hjälp? :) Vi får se hur det artar sig... Jag vet att han håller på att få en tand, igen men det vaknar dom väl inte på nätterna av? :)

Idag ska vi till banken och fixa med alla papper och sånt, för vi ska betala handpenningen senast Fredag och då ska vi även gjort besiktning om vi nu väljr att göra det vilket vi ska. Det verkar som vi hittat en snubbe i Söderhamn som hade tid, det är inte bara att ringa : Hej har du tid... Typ i morrn? :) Ska även försöka hinna med att köpa tapeter idag, och så mailade hon från blocket med och frågade om vi kunde komma ikväll och köpa köksbordet, men usch jag har ingen lust, var till Gävle igår och ska dit i morgon igen.. Men men det var superfint, eller nja inte NU men det kommer att bli jättefint när det blir vitmålat, det var även fem stolar till

Nej nu ska jag ta och klä mig och börja min promenad mot skolan, det är bakterier på schemat idag, spännande!




Duktig o hjälper till med disken :) Han plockar ur diskmaskinen, lägger allt i samma låda :)



Men det är inte så lätt att veta var allt ska vara :) Högt upp är det också...

Söndagsmys







Monami fatet ja fyndade i helgen fick ett ljus :)



En av Neos favvo sysselsättningar just nu :) Inget vidare hyfs jue :)




Trappa

Vi har ju en furutrappa i huset, och efter att ha sett dessa före och efter bilder på Styleroom.se så kommer jag definitivt att måla trappen vit :) Kolla bara...

Detta är inte den trappan utan jag har bara lånat bilden från styleroom.se för att visa vilken skillnad det blir :)

Före:



Efter... Helt sjukt :)


Söndag hela veckan

Det känns nästan som att det jämt är Söndag :) Det är den tråkigaste dagen på hela veckan tycker jag! Har inte gjort så mycket produktivt idag faktiskt, varit till Mobackes en sväng och köpt en fin blomma som jag skulle sätta på mitt Monami fat som jag köpte igår! Men blomman passade sig bättre i fönstret. Hittade även en liten zink korg där att hänga i fönstret med små blåa rosliknande blommor i, det blev jättemysigt!

Har försökt planera lite inför flytten med, tapeter o sånt. Har hittat ett bord nu på blocket som jag ska renovera, det var 5 stolar till som jag också ska slipa och måla, men jag kommer nog bara att använda 3 för sen ska vi ju ha en kökssoffa på den andra sidan :) Det kommer att bli så fint!



Den här tapeten ska vi köpa i morrn till köket, det är inte så mycket vägg som ska tapetseras där så det kommer att bli fräscht! Vi ska ju lacka om luckorna vita och byta knoppar med, och så ska vi sätta två vita vitrindörrar på två av köksskåpen.  (Bilden kommer från tapetshopen.se



Den bilden längst upp till höger: det tänkte vi köra på i Neos rum och så ska vi måla upp en gigantisk giraff :) Bilden är tagen från Beckers hemsida :)




Funderar också på den här till köket, men ja måste kolla om dom har den först :) Vill ju se den live först :)



Hittade giraffen, en sån ska vi göra :)

Vad tror ni?

SOMMAR

Hörde precis på nyheterna att de temperaturer som varit under April månad räknas inte som vår utan som sommar! Undebart hörrni!
Tänkte försöka summera Valborg och helgen lite. Valborgsmässoafton började ju med att jag var till mäklaren och skrev kontrakt på huset, med en övertrött Neo som försökte underhålla oss, samtitigt som mäklaren försökte läsa upp kontraktet för oss, vid en tidpunkt så kollade han på mäklaren när hon satt och pratade och så stoppade han in fingrarna i örnen, han tyckte hon skulle vara tyst. Jag hade lite svårt att hålla mig för skratt då faktiskt och så även hon som sålde huset till oss :) Sköning.

Efter att Jonas slutade jobba på Torsdagen så packade vi ihop oss och åkte till Björktjära, där grillade vi lite på kvällen med Jonas lillebror och hans tjej, det ble fläskfile och klyftpotatis. Jag hade tänkt ta mig en cider för att fira husköpet men rätt va det var när v höll på o laga maten så började jag kräkas.. Antagligen för att jag inte ätit nått på hela dagen och sen tagit penicillin på det. Så jag drack Cola. Lika gott det! :)
Vi sov över på Björktjära för Jonas föräldrar är bortresta, så vi har just kommit hem därifrån faktiskt, så underbar helg har det vari. På Fredagen kom Andreas och Albin förbi på dagen och vi åt lunch ute i solen. Sen när dom gick hem somnade Neo och Jonas ute på altanen, jag passade på att sola lite.. Men OJ vad solen är stark för idag är jag helt sönderbränd. Tyckte inte jag satt så länge ändå?
Sen igår kväll kom Andreas och Albin tillbaka, då hade dom med sig mamma Sussi också, och vi åt tacos allihopa ute på altanen, Neo hade svårt att somna igår kväll, dels för att dom var där OCH han har nämligen lärt sig klättra ur resesängen som Jonas föräldrar har, trodde det var omöjöigt ja, men icke. För när jag skulle kika till honom igår en stund efter han hade fått sin välling så hade han klättrat ur :) Skruttisen!

Idag har vi varit till Järvsö o kikat lite i en affär där. Jonas fyndade sig en DC jacka och ja fick mig en kjol. Sen har vi varit till mamma en sväng o hälsat på. Neo har lärt sig att säga: Min mamma i helgen :) Det är nog det sötaste jag hört :)

Näe ni nu är det dags för lite slapp och Robinsson, jag är fortfarande inte frisk än och har ont, tio dagar ska jag äta pencillinen, och sen förhoppningsvis är jag väl människa igen?
Nu hoppas vi väl på att Christian åker ut ikväll???



Neo & kompisen Albin



Sötsnöre



Bus på Björktjära





Trött pappa



Trött son :)

RSS 2.0