Onsdag

Idag har det varit lite mulet till och från, jag tyckte nästan det var lite skönt. Så kan man med gott samvete göra nått annat än att bada :) Så vi packade ihop oss i all hast i morse och for på auktion. Vi fick turas om att gå runt med Neo och kika vilket han tyckte var väldigt spännande. Vilken fantasi han har lillgrabben, underbart att höra honom! Igår kväll var han så söt, vi var ute på gatan och vinkade av mormor och morfar som hade varit här och ätit, så kom grannflickan ut som han gillar så mycket. Då sa han åt henne, titta flickan nu är det natt och så pekade han på himlen som var full av mörka moln, sen sa han: God natt nu måste vi gå in och sova och så gick han upp till sin säng :)
Auktionen var det ja, vi turades om att kika på vad dom auktionerade ut, vi åkte dit för att kika på en gammal kista som vi sett på auktionskammarens hemsida, och vi kom hem med den också :) Jag har för första gången ropat in något på egen hand, det är aldrig nån som brukar se när jag vill buda på nått, för jag är ju inte jättelång och inte vågar ja skrika heller! Fin är den och ommålad är den också, vi ska ha den som vardagsrumsbord. Vi får se hur det blir i morgon då den har torkat. Ska ge den en sista strykning nu innan vi lägger oss.
I morgon är det dags för Stella att åka på BVC för att väga och mäta, hoppas hon har växt nu. Hon går fortfarande inte upp så mycket fastän hon får tillägg, hon är kanske bara liten i maten. Jag frågade om jag skulle väcka henne om nätterna för att ge henne mat, fick till svar: NJUT det är sällsynt med barn som sover :)

Snart är det som sagt dags för semester, är det nån som har nått tips på saker som man inte får glömma när man ska bo i en stuga vid en sjö med smått i en vecka? Antar att bilen kommer vara fullproppad med prylar!

Vi har

Semester! Och njuter av att vara lediga tillsammans! Så min sista prio blir nog bloggen kanske! :) Idag har det varit otroligt varmt! Jag har bränt mig en massa på axlar och ansikte! Men det är underbart att värmen kommit lagon till semestern!
Inte långt kvar tills vi åker heller, vi och ett annat par med barn vi känner har ju hyrt stuga i Öregrund en vecka nu här snart. Det ska bli underbart. Då Neo och den killen är likt bästisar också.
Stella växer och frodas, hon äter gröt och potatis för tillfället och det funkar kanon, ska till BVC på Torsdag får se om hon växt något sedan sist. Jag tror knappast att hon kommit upp i Neos 7900 Gram som han vägde då han var 4 månader:)

Bjussar på lite bilder!
I övrigt känner jag mig: LYCKLIG!



Det finns inget vackrare än att se hur mycket dessa två verkligen älskar varandra redan! Neo skiner upp som en sol och skrattar när vi tar med oss Stella upp och väcker honom, han tycker annars inte om att bli väckt på morgonen :)

Och mitt uppi hans lekar så stannar han upp för att springa och pussa på henne för att sedan fortsätta leka igen, helt underbart!




Stella smakar potatis!

Nattsudd!

Såhär länge vet ja inte när ja var uppe senast :) Detta beror på att ja somnade med Stella när hon låg o sov, lade över henne i våran säng och skulle mysa lite bara. Nästan 3 timmar sov vi! Underbart. Jonas och Neo hann med att städa bilen, vända på bilstolen och åka på stan. Neo hade ropat efter en liten flicka på stan: Hallå flickan, är det bra eller :)
Han har börjat säga eller efter mycket nu,mamma är du uppe, elleeeeer? ropar han till mig ibland :)Sötisen! Det är så mysigt att lyssna på ett barns funderingar och lekar. Igår när vi skulle gå till dagmamman sa han, vänta mamma jag ska bara dricka kaffe, om fem minuter kan vi gå :) Undrar just var han fått det från? Och igår när jag hämtade honom sa han helt appropå, mamma... jag vill ha en likadan häst som pippi. Vill du? Frågade ja, jaaa mamma, och var ska den bo frågade jag. På altanen tydligen :)
Denna veckan har jag varit trött trött trött, Stella har vaknat en gång nu per natt sen i Tisdags och sen har hon velat gå upp vid sju tiden :) LIte skillnad mot för hur hon brukar sova. Äta vid sex första gången för att sen sova till tio, Jonas skrattade åt oss förra veckan, jag fick då ringa till Barbro och säga att vi var påväg vi hade bara försovit oss, och då skulle vi vara där klockan TIO, halv tio vaknade ja och barnen  sov som stockar :)

Nu har Jonas semester! Mysigt med ledighet för hela familjen! Och faktiskt så ser ju vädret ut att bli bättre med! Vi hoppas i alla fall på det!!! 

Näe nu ska jag försöka komma i säng ändå, midsommarafton med firande i morgon, förhoppningsvis tittar solen fram även då, även om det inte såg allt för lovande ut! Neo ska ju få dansa runt midsommarstången :)

Sov gott!

Helgen som gått!

Måndag igen, skönt med lite vardag och rutiner kan jag känna ibland, Neos rutiner är inte vad de borde vara, han kommer i säng runt 21 för att vi sover för länge på mornarna :) Men snart är det semester för Jonas och då känns det lite mera okej! Men vi ska försöka vända det lite granna!
dopet gick jättebra! Stella skötte sig utmärkt, hon pratade även och flinade åt prästen när han bedde sin bön :) Sötfia där!
Neo tyckte det var så spännande när Stella fick vatten på huvudet att han gick fram och plaskade lite han med, och tog sig vatten i luggen.
För en känslig person som mig blev det känslosamt då Stellas gudmor läste en dikt samt att min klasskompis sjöng "Av längtan till dig" Tycker den är så underbart vacker och hon gjorde det så himla bra! Vackert är bara förnamnet!
Kort kommer vid ett senare tillfälle då det var en fotograf som fotade det hela och vi har inte fått bilderna ännu, vi väntar med spänning!
Bjuder på ett kort på prinsessan innan dopet!


Kronprinsessans dag?

Näe tänk för att det är Stellas stora dag! I morgon döps vår lilla sessa! Allt är klart inför dopet nu, tror jag! Skulle skriva en lista nyss med saker att göra i morgon, men helt plötsligt så kom jag inte på någonting! Märkvärdigt!
Jag funderar just hur jag skall kunna hålla mig från tårar, är så känslig när det kommer till sånt där! Dels de två psalmerna vi valt är så otroligt fina samt att min kära klasskamrat skall sjunga en sång! Oj hur ska detta gå känner jag nu! :)
Ja nu blir d alla fall sängen så vi orkar med dagen i morgon, barnen sover sött, Stella sedan länge och Neo somnade nyss. Han var helt uppe i varv då vi har besök :)
På kvällen i morgon skall J och jag vara för oss själva och gå på fest, det är 50 och 30 års fest! Det känns lite svårt att lämna bort Stella för första gången, men jag vet att kommer att gå jättebra. Barnen skall sova hos farmor och farfar. Ha en bra helg hörrni!

Surr!

En helt ny värld!

Fick mina glasögon idag! Och en helt ny värld har öppnat sig! Exempelvis såg jag på reklamen att telias logga inte riktigt var den färg jag hade trott och allt grått blev svart :) Det var nog som min bror sa, även om ja bara ska ha dom när ja ser på tv sitter vid datorn och kör bil så blir man bortskämt o vill ha dom jämt :)
Nu har vi alla fall ett nytt superfint sovrum! Vi flyttade ner! Ack så stort och bra det blev. Men tungt var det och mycket upp o ner för trapporna ikväll. Det är tur man har snälla barn som finner sig i d mesta!
Neo var rolig när vi gick upp och skulle sova, han har för tillfället alla leksaker på sitt rum i väntan på att det nya lekrummet tar form, hans första kommentar var: Mamma, Herre gud va saker ha ha ja vad ska man säga. Man kankse ska börja passa sig lite vad man säger nu då han tar efter allt! En annan grej han sagt hela dan är: Give me five :) Sötnosen!
Nu blir det hopp i säng i nya sovrummet, men först en dusch. I morgon ska vi vara hemma. Vill ni föresten höra nått som jag tycker är under all kritik? Ni vet 1 timmars är kostnadsfritt för barn som fyller tre, men INTE hos dagmamma. Det tycker jag är helt stör. Vi betalar alltså nu när jag är mammaledig cirka 1200 i månaden för 15 timmar samtidigt som dom som går på dagis gör det kostnadsfritt. Dåligt tycker jag!

Puuuuh!

Klockan är nu 20.38. Neo vägrar somna, han tjottrar på utav bara den uppe nu hör jag! Jag har varit uppe en vända nyss o sen byttes vi av he he jösses! Stella somnade strax efter klockan 19 och sover sött i sin säng.
Idag har vi varit hemma, haft besök av min svägerska och min lilla brorsdotter Astrid samt min mor :) Efter det kom Jonas hem från jobbet och vi for raka vägen till Björkmans för att leta skrivbord. Det jag sett där var givetvis slutsålt och hade utgått från sortimentet! Så nu har vi ingen aning vad vi vill ha riktigt. VI håller på att gör om lite hemma för att få det lite mer organiserat. Det känns som att det är prylar precis överallt nu och Jonas tjatar om fler garderober så nu har vi påbörjat det projektet. I slutändan kommer det bli jättebra, MEN man har ju inte all tid i världen med två barn :) Och varför vi började nu såhär innan dopet förstår jag väl heller inte riktigt men men..
Uscha nu ska jag ta tag i mina situps, 100 om dagen gör jag sen en vecka tillbaka. Och jag har 60 kvar att göra idag. Suck! Men men jag SKA göra dom så det är bäst ja sätter fart!
Nu håller vi väl ändå tummarna för lite mera sommarvärme va? Snart slut på Juni och ingen värme, när skall man kunna börja bada egentligen? Tycker synd om barna!

För trött

Att skriva, lite bilder på mina växande barn!





Ja dom är finast i världen :)


Lyx för mig!

Är att få ta det lungt på morgonen, dricka en kopp kaffe och göra sig klar innan man börjar med barnen. Därför steg jag upp när jag vaknade vid sex i morse. Så nu har jag hunnit inta en kopp och njuter av stillheten! Jag väckte även Stella för lite mat nyss, hon har sovit snart 12 timmar i sträck skruttan. Hon är nog helt slut av sprutan vad d verkar. Termometern slutade på 38.7 igårkväll, hon fick då en alvdeon för jag antar att det stigit annars för en timme innan hade hon 37.3.
Idag ska jag passa på och städa och ta tag i lite tvätt medans Neo är hos dagmamman, tråkigt men behövligt! Orkar inte leva i kaos nått mera! Och nån sommarvärme verkar det ju inte bli? Vad är detta? Ska man inte kunna bada snart egentligen? Det känns som det lär dröja!
Herre jösses vilken kö det var på Intersport igår föresten! Jag kom in där vid 12. Gick och hämtade ett par converse till Neo, gick och ställde mig i kö och det tog dryga TVÅ timmar! Trångt var det med och jag hade ju barnvagnen, tur min klasskompis var där och kunde visa mig lite fina saker som hon hämtade till mig :) Så han fick även en fjällräven rygga och en solstol. Sen fick pappa J åka ner och inhandla lite mer, man kom seriöst inte fram med barnvagn. Och när jag står i kön så är det en gubbe som helt plötsligt kommer och ställer sig framför mig och säger: Nu ställer jag min före dig, för jag har en tid och passa!! Va är detta??? Gör man så? Jag hade också en tid att passa och en bebis i vagnen som sov, men var jätte varm! Fya!

Det verkar som om alla fått sin skattepengar nu va? det hade jag tyckt var trevligt också, MEN då har banken inte skickat in vårt nya kontonummer då vi bytte vbank så vi får snällt vänta till i Augusti!Hade inte en tanke på att kolla det innan jag skickade in deklarationen! Suck!

Grattis!

Lillfisan blir 3 månader idag! Tänk vad fort det går och vad dom utvecklas på sån kort tid! Hon pratar en himla massa nu, och har börjat vända sig lite, några gånger från mage till rygg och en gång från rygg till mage. Hon sover så gott som alltid hela nätterna, cirka 9-10 timmar innan hon vaknar o äter för att sedan sova lite till :)
Idag ska vi iväg och få 3 månaders vaccinationen. Det kommer gå galant tror jag! Försöker intala mig själv det, tycker inte om när dom sticker i dom små :)

Stella 1 dygn gammal påväg hem till storebror!



Stella 3 månader, en alltid lika nöjd och glad tös!



Älskad!



Stolt storebror!


Svar på kommentar!

Katrin! Eftersom jag inte vet vilken Katrin det var som skrev vet jag inte vart jag skall svara till :) Så jag skriver här, dom kommer fån Jotex, dom är egentligen inte så fina, vi är inte nöjda med dom för dom känns så hängiga och slängiga, vi ska ta ner dom så fort vi hittat några andra :) Men på håll ser dom rätt ok ut :)
Ett annat tips är Ellos, dom har superfina som vi har i köket, men då e d beiga ränder på dom.

ZzzZzz

OJ! Neo vaknade på tok för tidigt idag, 06 för att vara mer exakt! Fast vad skönt det är ändå att komma upp i tid och dricka kaffe i lugn och ro på morgonen och bara va! Stella slumrar gott i sin säng hon, igår somnade hon strax efter 19 och vaknade vid 05 för mat, får se när hon tänker stiga upp :)
Neo däremot somnade i bilen påväh hem igår eftermiddag, så han somnade inte för än 21.30??? Och är vaken nu! Undrar just hur det ska gå idag he he!
Härom morgonen var han för go, jag hörde honom från övervåningen: Godmorgon mamma jag är vaken nu :)

Fick precis ett mail att mina provbågar är skickade! Hoppas dom kommer i eftermiddag!

Dop stundar!

Så jag tar gärna emot doppsalmstips om ni har några? Vi har valt en nu och det är måne och sol, har alltid gillat den! Enda sen jag var barn, för er som inte vet så är min pappa diakon i Svenska kyrkan så det blev många kyrkbesök som barn :)

Hunnit med mycket redan!

Klockan är bara 13 ändå känns det som ja hunnit med hur mycket som helst! Jag har lämnat av Neo hos min mor för att åka på efterkontroll/cellprovstagning/Spiralinsättning :) Stella följde med, hon satt som ett ljus i bilbarnsstolen hela tiden och kikade o flinade, hon är verkligen helt otroligt snäll! Sen passade hon och jag på att åka och träffa Magdalena och hennes lilla Elvira, Karin från byn var också där och gosade med våra prinsessor :)
Efter det åkte jag och hämtade Neo hos mamma, han fick inte följa då han är lite förkyld. Sen hem igen för att sätta på en tvätt, ruska mattor och sno ihop lite lunch och mata Stella, snart är det dags att hämta pappa på jobbet, sen hem och laga mat snabbt för sen ska J träna. Sen är nog bra trött skulle ja tippa :P
Nu är spiralen isatt iaf. Känns bra, jag kände inte när hon satte in den, jag frågade om hon skulle sätta in den snart? Det har ja redan gjort fick jag till svar, jag trodde hon bara hade tagit cellprovet. Jag är tacksam att hon inte sa: Nu sätter jag in spiralen för då ja blitt nervös tror jag! Jag har hört så många som säger att det gör ont???
Nog från mig, dags att käka!

Lite bilder!

Idag har det varit en underbar dag! Riktigt sommarvarmt faktiskt, det har nog blåst en del, men vad gör det? Vi känner inte av det på altanen :)
Neo är lite krasslig, förkyld ingen feber. Om han ändå kunde få feber så att han kunde få bli av med den sen. Envis förkylning!
Vi är alltså hemma från dagmamman idag och har varit ute mest hela dagen! I morgon ska han också vara hemma, eller ja han ska få gå till mormor en sväng för jag ska iväg och besikta de nedre regionerna, även kallat efterkontroll. Det blir även cellprovstagning, lika bra att göra allt på en gång!

Trött och hungrig nu så det blir lite bilder ist. Neo vill inte vara med på bilder nått gärna längre :(









Bjuder på en bild från förra sommaren :) Klädd för regn! Det hoppas vi slippa i år!


RSS 2.0