Kära vän!

Nu var det en vecka sen vi fick åka ambulansen till Gävle med lill fia! Hon var så dålig, bara kräktes och kräktes och jag fick inte i henne någon mat tillslut. Hon var jätteslö och det gick knappt att väcka henne.
Väl framme kände jag mig mycket tryggare, och det var många olika "diagnoser" innan jag tillslut också började kräkas och dom mer eller mindra kom fram till att det måste varit vinterkräksjukan hon hade.
Först trodde dom att det var fel på magmunnen så vi fick invänta UL-Buk, och dom talade om att om så var fallet skulle det bli operation, operation!! Kan ni förstå min skräck när jag tänkte tanken?
Men när dom hade gjort undersökningen visade det sig att allt såg jättefint ut, tack och lov.
Efter tre dygn med sondmatningn och allt va det var fick vi äntligen komma hem, trötta och utmattade av sömnbrist och oro.
Jag är fortfarande helt slut, lillfia vaknar ju några gånger per natt och vill äta, samtitigt som jag måste kliva upp vid 6-7 tiden för att plugga hela dagen. Just nu känns det som att mina ögon går i kors! I morgon är tentan, jag har inte några jätteförhoppningar på den, det är rätt svårt att få in en hel kurs på endast 2 dagar. Men försöka duger tycker jag! En del av tentan är Obstetrik och det är jätteintressant så det har jag fått in, resten lite sådär halvdant, men jag har fortfarande några timmar på mig innan Neo ska hämtas, så ja läser mellan amningarna när Stella sover.
Jag har precis beställt två söta klänningar till Stella och jättefina shorts till Neo från Villervalla, vad mycket fint dom har nu till våren och sommaren! För er som inte upptäckt deras kläder, kika in på deras sida här
Tänkte bjuda på en bild på en piggare Stella, men blogg.se ville inte det!

Rösta

På bikinin jag designade här
http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=8JyMKju5Of6j6EfVPyKYnx05LsoW9f44mpFx#bikiniGallery

Är ni jättesöta!

Titta jag smilar :)


dålig update!

Jag vet! Men livet rullar liksom på i 180 just nu :) Har börjat pluggar lite igen idag också så nu är det verkligen fullt upp! Men jag blickar framåt mot en ledig sommar med mina 2 hjärtan! Mycket bad ska d bli! Det är det ja måste fokusera på om jag ska orka!
Klarade mastodonttentan alla fall vilket gav mig lite motivation igen, annars lutade det mer åt att vara mammaledig!
Stella växer o frodas nu, hon har gått upp lite lite i vikt hittills men vägningen idag såg jättebra ut! Hon är mera vaken nu vilket är jättemysigt! Hon ligger mest o kikar, gör inte mycket väsen av sig. Hon somnar och vaknar samma tider nu också vilket är skönt, MEN det kan vända snabbt :)
Neo är stolt och tycker mycket om sin lillasyster, häromkvällen när hon låg och gnydde så satte han sig i soffan och drog upp tröjan och skulle mata henne, kärlek!
Han sa även igår när han höll henne: Min det här pappa :) Än så länge har han inte visat någon direkt svartsjuka, man har ju hört om många som varit dumma på sina småsyskon och så, dock så har han kommit in i en ordentlig trotsperiod nu, det kankse är så han visar att han e lite svartsjuk att han inte får 100% uppmärksamhet från båda håll. Det gäller att försöka vara konsekvent och hålla tålamodet uppe även om det är supersvårt! Man kan helt enkelt bli så arg! Men det går över lika fort igen :) Igår kväll låg vi i sängen, han började klappa mig i håret och sa: MIN mamma :) Då glömmer man allt vad trots och allting heter!
Nu skall jag återgå till att renskriva lite pediatrikfrågor...
Ha en bra kväll alla!

Livet som tvåbarnsmor!

Vad underbart det är med en liten större familj :) Neo verkar gilla att vara storebror, han blir förtvivlad om Stella är ledsen och är snabbt där med en napp, en snutte eller någonting :) Och vill ofta och gärna klappa henne på huvudet :)
Hon är bedårande vår lilla skrutta, hon äter och sover och är mest nöjd hela tiden, underbara barn! Inatt sov vi från 22.30 till nästan halv fem innan hon vaknade och ville ha mat, ack så skönt det var. För på slutet av graviditeten var jag ju upp och kissade varannan timme.
Nu ska jag gå och mysa med min lilla familj!!!

Flisan 2 dagar gammal, har ni sett att hon har redan ögonbryn :)


Äntligen kom du!



Nu har hon kommit vår efterlängtade skatt! En liten Stella Linnea! Hon vägde 3452 gram och var 51 centimeter lång. Allt gick verkligen superbra och jättefort, det är ju inte så hemskt att föda barn trots allt, se bara vad som kommer av det :)
Fyra timmar efter att vi kommit in på förlossningen kikade hon ut med en hejdundrande fart. Förlossningsberättlse kommer vid ett senare tillfälle, nu ska vi mysa på! Neo är världens stoltaste storebror, i morse hoppade han upp i hennes spjälsäng och lålg o klappade på henne :)

40+4

Mer än så säger vi inte om detta! Ni förstår kanske hur vi känner oss? Inatt blev det inte många timmars sömn, värkar till o från som i vanlig ordning försvinner! Suck!
Neo och jag är uppe och poar på, har just ätit lite frukost, hade hoppats på sol idag med, men icke! Igår var vi och lekte med Neos kusin, vi tog en pulka/snowracer promenad i det underbara vädret! Neo skulle gå och åka omvartannat.
Till nått roligt han sa igår: Han talade om vad alla gjorde, vilka i familjen som jobbade och inte. Och så kom vi till mormor, som är pensionär. Jobbar mormor då sa jag, Näääe mormor kissar med killian (deras hund) Och det har han ju rätt i att hon gör :)

Idag spelas första semifinalen i bandyn! Spännande, jag längtar till klockan 16. Kanske får ja ångra att ja skrivit detta? :)

I morgon då, jaa det blir väl till att åka till Hudiksvall på seminarie det då! Och ringa barnmorskan, jag skulle ringa henne om jag inte fått som i morgon. Tydligen skall det bokas tid för UL, alltså ska vi kanske åka 10 mil för att göra ett UL nu... Inte direkt vad man känner för nu kan ja tala om! Men men....! Vi får då se det lilla miraklet, men såklart hoppas vi att hon/han kommit ut innan. När tror ni den kommer? :)

Vi har för övrigt inte helt enats om något killnamn heller, så är det någon som har förslag? Tjejnamn är klart, omän jag hellre vill ha ett annat om jag helt solo skulle få bestämma :)


Sunshine!

Tittar man bara på himlen idag kan man tro att det är vår eller rent utav sommar faktiskt! Underbart! Nu borde det inte bli sådär kallt nått mera va? Kanske tom lite tö...
Idag är vi utvilade jag och Neo, sov länge idag och det märkt direkt på hans humör! Vi går nog ut en sväng i solen idag annars vet ja inte vad vi ska hitta på för någe!
Ingen bebis så långt ögat kan nå alla fall! Envis som sin mor :)
Jag vill gratulera en kompis till mig som igår fick en son, fem veckor för tidigt men dom mår alla bra och det är huvudsaken! Jag skojade med henne häromdagen och sa att tom: du får väl bebis före mig, och så blev fallet :) Så nu är det verkligen bara jag kvar av de ja änner som skulle ha bebbar, och min klasskompis som ska ha i Maj då förstås, men min borde väl ändå komma för Maj? he he!

Nu vankas mannagrynsgröt!

3/3-2010

Du är på dag 280 av 280. (100%)
Du är i vecka 40
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6)
Du är i 9:e kalendermånaden
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning


Dagen D!

I morrn är det dagen med stor D. Dagen då vår lille skrutt är beräknad att komma till oss. Men det ser inte ut att bli i morgon :) Den som väntar på nått gott antar jag.. Det skumma är att ju fler dagar det går nu ju längre bort känns det, fast det är ju helt tvärtom!
Idag har jag varit på skolan och pluggat med en klasskompis, vi gjorde klart allt som skall göras till seminariet vilket känns helt underbart! Det betyder att Neo och jag kan vara hemma resten av veckan och bara ta det lungt och mysa!
Neo har en bebis i magen han med säger han, lilla vän! Igår hade han ätit 12 stycken plättar, ja ni kan väl gissa hur magen såg ut? Då kom han på att han har en bebis där, han sa det även i morse! :)
Han har sovit lite dåligt på sistånde vilket har resulterat i ett himla humör, likt ett litet monster nästan! :) Idag när vi hämtade honom hos dagmamman så hade han sovit lite middag iaf. Och är nu hur glad som helst igen! Tänk vad det där med sömnen gör mycket! Undrar om han känner på sig att det närmar sig med bebisen? Han har liksom sovit oroligt och kommit in till oss på tidiga morgonen ganska många dagar under den senaste veckan.
Dagmamman berättade att han hade sovit middag på soffan där idag, och rätt va det var så hade han kommit och gått förbi henne in på toaletten och kissat och se gått och lagt sig o sovit igen, va duktig han är som även sover utan blöja tycker jag!
Det skulle dock inte funka på natten då han dricker 300 ml. välling innan han somnar :) Och det ska ju ut, min mamma berättade för mig att hon hade tagit upp mig o min bror på pottan på natten? Kan det verkligen vara sant? Vem vill det? Varken jag eller Neo iaf. skulle jag tro :)

Ja hörrni, nu får ni hålla tummar och tår att bebis vill kika ut till oss snarast!!! Och att allt går bra förstås! Jag har hört så många som fött i ambulansen på senaste? Eller iaf. fått åka ambulans in? Hjälp vilket öde!

Nattsudd!

Insåg just att OS är slut för denna gång, det kommer att bli tomt i rutan! Neo gillade Curling, städa mamma sa han :) Och det har han väl rätt i med?
Klockan är just nu 01.19 och jag har sånna kraftiga sammadragningar att sova inte är något alternativ just nu, har tagit lite tid mellan och det är hemskt oregelbundet, först var det 15 minuter mellan en timme, men nu kommer det lite hipp som happ bara..
Ska se om ja kan somna på en alvedon kanske. Min tanke för mogondagen var att åka till Gävle och gå på föreläsningar hela dagen, klockan var ställd på 05. Detta är heller inte längre något alternativ känner jag! Så jag blir hemma och nöter lite läkemedelsmatte istället. Det kan behövas, att man kan vara så förskonad från matematiska kunskaper som jag är? Sist gick tentan vägen på första försöket, men det var ren och skär tur tror jag! :)
Någoting roligt man märker när man e vaken såhär på natten är att Neo pratar en del i sömn, hittils har han ropat på mig, pratat om någon buss och svamlat någonting obegripligt på "Neiska"
Nog från mig nu, ska fortsätta ta lite tid och försöka sova..


RSS 2.0