Oväntad vändning!!

Vi var i köket och skulle plocka fram grejer, Jonas o Neo skulle göra pepparkakshus samtidigt som ja skulle koka knäck. MEN han slog munnen i köksbänken när han stod på sin pall, pang sa det bara :( Och tanden blev intryckt och han klagade mycket över hur ont det gjorde så vi fick ringa folktandvården, så nu är dom där... Lilla skrutt! Tanden är så stoooooor grät han, det kändes väl så...
Under tiden har ja kikat runt lite på julklappar till busen, och hittade kanske den perfekta? Eller egentligen inte för bilderna skall inte bli nå vidare värst bra, men det spelar väl ingen roll för Neo? Han älskar verkligen att fota



Denna söta kamera! Stöttålig och tillverkad för barn! Vi får se... Ska fundera

Bilden lånade jag från www.shoptime.se

Sömnbrist och ångest, trevligt värre!

Trött trött trött! Sen vi sänkte ner Stellas säng har hon sovit katastrofdåligt nästan varje natt. Det är som att ha ett spädbarn igen. Ett exempel: Igårkväll hade hon vaknat TVÅ gånger innan jag ens somnat, sen kom Neo ner klockan 3 o smög sig ner med oss, sen vaknade hon kvart i fyra, sen vaknade jag av Jonas alarm vid sex, men sen sov vi till strax före åtta iaf.
Låg och hade ont i magen igår kväll, kom på att det är nästan exakt två månader tills skolan börjar igen. TVÅ månader, det är ingenting! Jag skulle vilja vara hemma ett år till... Minst!!!! Visst det är jättejobbigt vissa dagar med två små, men de är ändå mina skatter och det bästa jag vet och vill inget hellre än att vara hemma med dom!!! Fattar inte dom som lämnar bort sina barn varje dag och bara går hemma och dagdriver!
Snyft!
Idag har ja inte tänkt att göra mycket nytta här hemma, bara mysa!! Igår hann ja med att städa övervåningen och nedervåningen, sätta upp granen och sätta i belysningen, sätta upp julstjärnor, mm mm mm. Så idag får d vara nock! :) Kanske att ja bakar lite eller gör julgodis, men det är sånt som är kul ju!
Nått annat som "plågar" mig, är lite åldersnojja?? Vad är detta? Har alltid tyckt alla är fjantiga som håller på med sånt, men nu är ja där själv! Tycker inte om spegeln i badrummet för där tycker jag det ser ut som jag har massor med rynkor, Jonas har sagt att det är inbillning, men det säger han nog för att vara snäll! :P
He he fick visa leg när jag var på systembolaget i Lördags och när jag köpte snus åt Jonas häromdagen, det var en liten liten tröst. Men leg för att köpa snus? Det var 12 år sedan jag var 18, men tack så mycket för det underbara tjej på kvantum :)

Mina skruttar mår hur bra som helst, Neo är inne i en ordentlig trotsperiod nu, Stella är go o glad. Det är Neo med för d mesta, men rätt vad d är så sätter han sig på tvären och då ska det testas alla gränser som är möjliga!
Stella är i en helt underbar ålder nu, kryper runt o småpratar, hon har utökat sitt ordförråd med Da da da och hon säger även "Dä" när hon pekar på saker. Makalöst vad fort det har gått med henne!
Dom leker mycket "tillsammans" nu, kryptävlar o sånt hi hi dom är så söta, Stella fattar nog inte att hon leker, men Neo tror nog att hon gör det, hon följer bara efter liksom :)
Neo vill aldrig heller vara utan henne, ska han o pappa tex. Gå upp och leka, då säger han alltid: "Stella då"? Och så ska hon med, hon får dock inte röra nått, men hon SKA vara där he he.
Ha ha Neo hade frågat Jonas häromdagen " Pappa, är du från den gamla goda tiden" :)




KÄRLEK!!

Nu så...

NU får man julmysa utan att någon kan klaga på att man är för tidigt! Underbart! Barnen o jag har precis kommit hem från mina föräldrar där vi blev bjudna på mat, Stella somnade i bilen o jag tror att Neo och jag ska hoppa i ett bad nu och sen se bolibomp.
Vi hade en jättetrevlig kväll igår med klassen :) Men det var alldeles för mycket folk på Tranan tycker jag! Det gick knappt att gå där inne, vad är d för kul med det? Dom måste ha släppt in fler än vad som är max kändes det som.
Fick en lång sovmorgon idag innan Jonas åkte på match, men iaf. Så blir man himla trött dagen efter man varit ute på, så det är en trött mamma som lägger sig i soffan när den andra har somnat :)
God natt på er!

Idolfredag!

Adventsmys och idol står på schemat ikväll! Neo har varit vaken med oss rätt länge det är så mysigt tycker jag! Han har lekt kiosk med oss på vardagsrumsbordet :)
Idol var d ja: Jay har varit min favorit sen audition, och är det fortfarande! Dels för att jag är lite svag för sån där rockmusik som han brukar köra, lite så Creed, Nickelback stuket och framförallt så har han ju en fantastisk röst, jag blir förvånad om han inte vinner alltihopa faktiskt!



Idag har vi haft en mysig hemmadag jag o barnen, vi var ut en sväng på förmiddagen, tog vagnen till Stella och Snowracern till Neo, detta rekomenderas icke på oplogade vägar, jag var helt svettig när vi kom in igen ha ha!
Sen hade vi besök av A-k, Vi träffades idag för att planera in en gemensam 30 års fest. Längtar massor!!!

Hennes småskruttar var också med, vad liten Stella blev helt plötsligt då, hennes son är ju född på Stellas BF dag, men det ser ut som det skulle skilja flera månder på dom inte bara fem dagar hi hi lillfisan våran! Vi träffades idag för att planera in en gemensam 30 års fest.
He he Jonas o ja pratade om det idag att hon är så snäll och tyst så ibland glömmer man av hennne, o nu när hon kryper också så vet man inte var hon tagit vägen helt plötsligt så det gäller att hålla koll på henne nu :) Grind till trappan är nått vi måste skaffa snart, är det någon som har nått bra tips på grind som är lätt att öppna? Neo skall ju ändå kunna öppna om han vill gå upp eller ner, helst en vit också då förstås :)
Ha en underbar helg hörrni! I Morrn vankas klassfest för mig, ser fram emot det massor! Sen ska vi på tranan!

Present!

Jag fick föresten presenter av Jonas när han kom hem från Stockholm. En underbar halsduk, läppglans och ett nytt duschmunstycke :) han tyckte ja skulle ha det som duschar så ofta och så länge. Han tycker för övrigt jag har konstiga saker för mig när ja duschar och efter ja duschat :) Så många krämer säger han, he he karlar kan inte förstå sig på!
För övrigt så har jag i cirka ett halvår nu använt mig av boots no.7 denna mirakelkräm även kallad. Men inte tycker jag den är nå vidare bättre än någon annan? Jag använder slut på den och sen blir det tillbaka till Jabushé som jag använt i flera år. He he apropå det, så skrattade vi så åt hon som var med i reklamen för det för några år sedan, hon pratade så grymt mycket "gävlemål" sa vi, och till vår förvåning fick vi se henne när vi kom in på förlossningen när Neo skulle födas, :) Kanske världens gulligaste människa för övrigt!
Vad använder ni för krämer?
Jag fick ju även så mycket finnar ett tag, och testade att köra clerail ansiktstvätt varje kväll, och hör och hämpa det funkade faktiskt. Hejdå finnar! Visst, jag kan få nån finne då och då men inte alls som det var en period för nån månad sedan. Och jag har aldrig haft finnar förut det är skumt tycker jag! Borde inte det vara ett tonårsbekymmer?


Pyssel!

NU har ja börjat göra adventsfint hemma! Att det kan vara lika mysigt varje år om inte ännu bättre tom. :) Vi är bara hemma idag Stella o jag, tänkte åka iväg o fixa en massa, men dels har jag så ont i magen och dels blåste det sånna isvindar ute idag! "Jag fryser om näsan" Sa Neo när vi var påväg till Barbro, just näsan är ju lite svårt att göra så mycket åt...
Har även städat av lite här också efter kalaset, tanken var att damsuga köket men eftersom jag absolut inte kan så blev det hela nedervåningen (Hjälp mig) :)
Hade tänkt att Stella skulle sova middag nu, men det hade visst inte hon, hon ligger o pratar som aldrig förr så nu ska jag gå och plocka upp henne :)


Lite bilder!

Och det är tur man har en bror som är hajj på datorer! Han har fixat våran nu, det var nån inställning eller vad han sa. Inget virus alltså :)




Nya cykeln



Blåser ut ljus, sconesfrukost!



Fika på Lilla K på födelsedagen, Mobackes är ett av Neos favvoställen! Mammas med för den delen :)



Kalasfika, tur jag hann med baket o tårtan, tårtbotten köpte ja faktiskt färdig, nån måtta får d va :)



Är det till en treåring så är det :)



På kalas ska d va fiskdamm :) Sötsnören!



Neo passade på att prata med tomtem



Några av Neos presenter från mamma o pappa, behöver jag säga att han blev glad?



Kalasfin prinsess med mormor

Datahaveri... IGen!

Vi verkar ha fått virus igen! Så ja smiter in lite snabbt, får se om ja hinner skriva nått innan datorn startar om ha ha! Idag blir det lite kalas här hemma för Neo. Han fyllde ju 3 i Fredags! En kompis till mig fick även en liten tösabit samma dag, sa det till henne i somras, kanske du får på Neos födelsedag :)
Just nu sover Stella och J och Neo är o handlar d sista vi behöver till kalaset, ja lyssnar på julmusik och städar undan lite. Jag vet att många säkert tycker det är för tidigt, men musik som musik? Jag älskar julen! Och nästan alla från Göteborg kommer hem till jul och det känns underbart! Vi längtar varje dag efter dom!
Nu ska ja skynda på lite! :)

Gör som alla andra! :)

Vilka är ni som läser egentligen? Ganska många men har inte en aning om vilka. Lämna ett avtryck vettja!

Barnen sover

Och mamma har donat klart, o nu var d dags för sängen. Stella somnade redan klockan 17 ikväll, helt färdig var hon! Så hon vaknar väl vid halv sex sex. Jäsp!
Neo har sjungit godnattvisa för mig ikväll, det lät såhär: "Kom igen grabbar nu kööööör vi, 1 2 3 4- Rocker rocker spindel klättra uppför trån, ner faller regnet...." Ha ha ha!
Vilken underbar kväll mamma sa han när vi satt och åt. Hade tänkt testa ett nytt recept ikväll med bulgur och fläskfilé men jag var så trött när det var middagstime så vi gjorde mannagrynsgröt och åt smörgås o mandarin till det. Neo åt med stor aptit  :)
Sen har han gått o kikat upp på skåpet där alla hans presenter ligger, :) Han blev tillfrågad idag vad han önskade sig varvid han svarar: "Behöver ingenting, ja kommer få ett par TÖFFLOR" hi hi! Han blir överlycklig varje gång han ser dom, men tjatar inte att få öppna dom för han vet att nu är det två dagar kvar på räkna ner kalendern.
Jag tror ja längtar mer till på Fredag än vad han gör faktiskt, ska bli så mysigt med födelsedag nu när han förstår vad det innebär, sjunga för honom och ge honom presenterna på sängen!
Nu blir det sängen för mig, först en dusch. Hade tänkt slänga in en maskin tvätt till och bakad vaniljdrömmar, men det skjuter ja på till morgondagen faktiskt!


I största allmänhet!

Idag har jag en sån där dag då jag irriterar mig på folk i största allmänhet! Tur kanske att vi bara varit hemma idag, småfisarna o jag! Stella har haft feber hela helgen så det kändes lika så bra! Bara feber inget förkyld eller nått annat, förutom att hon dregglar som bara den, så det kanske är två tänder till på g?
Det var 2 månader sen de första två kom så det borde kanske vara dags, hon är otroooligt mammig, såfort hon ser mig om hon är hos pappa så gnäller hon och ska till mig. Mysigt å! :)
Jahapp annars då? Vi har avlöst varandra i helgen, när jag kom hem från nattjobb i Lördags morse åkte Jonas direkt på match o kom hem på natten, o dan efter skulle ja jobba igen så vi löste av varandra här i morse då han fick sin farsdag present ( en tavla ) Och i morgon sticker han till sthlm. Och blir borta till Torsdagkväll... Tre dagar blir vi ensamma nu, gissar på en trött mamma lagom till 3-årsdagen på Fredag!
Neo har upptäckt en nytt intresse, att dansa. Vi har haft disco hela dagen lång och dansat o sjungit. Helst ska d vara musik från djungelboken!
I övrigt så sätter han sig gärna hela tiden vid datorn, han vill att man startar youtube, sen sitter han o klickar själv på de klipp han vill se, skulle han få bestämma skulle han sitta o klicka heeeela dagarna. Skrämmande hur lätt små barn lär sig! Han kan även hur han ändrar så han får fullbild, och sen tillbaka till liten bild kanske blir ett datasnille?
Vad vi ska göra när vi är själva får vara oklart än så länge, tvätta en hel del är ja rädd och baka måste ja göra, kalas som sagt till helgen och endast en kaksort e bakad, gjorde ju muffins men en sats blev bara 5 muffins så det är inte lönt att bjuda på dom!
Nu ska ja hoppa i säng!

Det ÄR nått fel!

Igår hade ja bestämt mig för att ta det jättelungt hela morgonen, idag när man slipper stressa iväg till dagmamman. Hade tom. tänkt att strunta i o bädda sängen idag, d ni! MEN nu är klockan 09.15, alla tre är klar, sängarna bäddade, allt undanplockat, o jag har påbörjat städning av huset, det är ju nått fel på mig! Kan liksom inte låta bli, önskar att ja kunde ibland! Vet fler i min familj som är lika så det är väl ett släktdrag. Så nu ska jag väl fortsätta städa innan det väntas jobb i em. o i natt.
Barnen leker så sött med varandra!

Njuter av att vara hemma - dag!

Igår stressade jag från det att ja slog upp ögonen tills vi kom hem vid 15 känns d som, så idag är d skönt att bara vara hemma o tvätta lite o dona!! Vi sov till klockan 8 igår alla tre, vi hade legat i precis samma ställning allihopa när Jonas åkte till jobbet, Neo hade kommit ner till oss på natten så han sov bredvid mig o Stella i sin säng bredvid mig på andra sidan :) Så ja stressade iväg med Neo till Barbro o sedan med Stella på åttamånaders kontroll på BVC, hon klarade besiktningen galant. Hon har även dragit iväg på vikten nu så hon ligger nu en bit över normalkurvan, hon har alltid legat en liten bit under den på sin egen lilla kurva. Men sen hon började äta "vanlig" mat så äter hon som en häst, hon vill gärna äta småbitar och gärna sitta o plocka i sig skälv, igår fick hon lite korvbitar och jag har nog aldrig sett ett sånt litet barn stoppa i sig så fort he he!
Neo var på BVC dagen innan på treårskontroll, men det skulle ha då minsann INTE göra, "Jag tänker aldrig väga mig mammaaaa" Jag tänker inte mäta mig" "Jag vill INTE kolla på korten mammaaaaaaa" osv osv. Jag var helt svettig när vi väl var klara där inne. Stella kröp snällt omkring där inne o tittade på allt hon, sånna gånger tackar jag gudarna att hon är så otroligt snäll, tänk om hon hade varit en riktig gnällspik o Neo hade fått utbrott, då hade ja nog sagt upp mig ha ha :)
Efter BVC gav ja Stella lunch o sen vidare till Alfta där jag ska jobba i helgen för att prata lite, träffa A-k och Åsa o lunchade :) Supergod mat!
Sen var det dags att hämta Neo, och sen pappan. Sen var vi äntligen hemma för att laga mat, göra klar barn o natta, Jonas skulle träna. Ikväll är han tack o lov hemma!
På Lördag morgon när ja kommer hem efter att ha jobbat så åker han direkt på match till Karlstad, hoppas barnen är snälla mot mig då he he!
Oj vad långt det blev, med bara svammel egentligen! Nu ska ja kika lite mera treårspresenter, antar att det inte är nån idé att köpa nått annat än "Cars" prylar.
Jag sa till Neo häromdagen att jag har köpt en present till dig idag, o han svarar "Är det Mack, mamma?" Och det var det ju, he he mitt i prick med andra ord, men då hade ja svårt att hålla mig! Det har ja alltid när det kommer till presenter, jag vill gärna ge dom tidigare eller tala om vad det är ha ha, så har ja alltid varit!
Jossan o ja talade alltid om för varandra vad vi skulle få när vi var små, ja talade alltid om vad mamma hade köpt till henne ha ha herre gud! :) Underbara minnen!
Igårkväll vaknade Neo till o kom ner, vi satt o kikade på fotboll (Eller Jonas gjorde ja satt mest o filosoferade) Han utbrister "Ååhh Zlatan" Ha ha jaa ni...
Näe nu ska ja börja på med tvättberget! Stella sover nån timme nu så d e bäst att passa på!


Muffins!

Idag är vi mycket stolta förädrar! Vår son klarade tandläkarbesöket galant, han hade jättefina tänder tyckte sköterskan och hon sa även "Du har inte napp, det ser jag" :) Jag var livrädd för att dom skulle säga nått om det, fast 2 år och 4 månader kanske inte är så jättesent att sluta med napp har ja förstått! Duktolle!
Eftersom han var så duktig fick han gå på torgboden och välja en leksak, kan ni gissa vad d blev? Bilar! Ett rorry racerbil set, och gissa om han är lycklig! :)
Fast vaaarje gång vi är in där så är han o drömmer om ett dockhus, den skulle ja haft säger han varje gång. Skrutten! :)
Även en rosa barbie bil med barbie docka vill han ha he he!
Stella sov sig genom tandläkarbesöket hon, gott i vagnen! I morse avancerade hon lampa från "Ba" till "Ampa" Hon blir för övrigt åtta månader idag, grattis vår lilla prinsessa!
Nu ska jag slänga mig i soffan o se på desperate, i morgon skall vi till BVC på treårskontroll, spännande att se hur lång han blitt på ett år! Efter besöket stannar vi på öppna o leker, alltså ingen dagmamma i morgon, hon skulle vara på dagis i morgon så dom ska dit då är d bättre vi är på öppna, så får han leka av sig där :)
Hela huset doftar muffins! Neo o jag har bakat tobleronemuffins till kalaset, återstå att se om dom blev bra!
För övrigt trodde ja vi målat o slipat färdigt på ett tag, men icke! Vi var o köpte ett skötbord igår, ett kanonskötbord som vi ska ha i badrummet på nedervåningen, så nu har vi ett på varje våning. Men det ska ju såklart slipas o målas o slipas lite till :) Jag tror inte vi har en enda möbel i huset som inte är vit, jo en jättefin gammal byrå som vi behållt som den är, lite sliten o charmig. Snyggt att det bryter av! Love it!
Natti natt på er!
På Fredag ska ja föresten jobba som det ser ut, kan bli spännande!

Älskade Fredag, Välkommen!

Fredag igen känns ju egentligen helt sjukt! Vad en vecka går undan! Idag ska vi mysa hemma, en liten tur ut blir det efter förmiddagsluren! Till Ica måste vi med, inhandla lite till en efterrätt som ja hoppas få tid till att göra, på morgonen har ja hunnit med att städa huset. Underbart! Vad lortigt d blir på en vecka fast man håller efter!
När ja damsög försvann Neo in till vårt sovrum, så ja smet efter för o kika vad han hade för bus på g, då hade han tagit en av Stellas nappar o krypit ner under täcket o låg o mös :) Nästan ett år utan tutte nu, ett litet återfall idag alltså :) Men efter 2 minuter var han nöjd :)
Ska även försöka hinna med att skriva kalasinbjudningar, om 2 veckor fyller bästa skrutten TRE år! Helt makallös egentligen!
I morse kröp treåringen ner till sin lillasyster i spjälsängen och sa till henne: "Jag älskar dig Stella" Då blev ja pigg!

Pladder!

Mitten på veckan redan, hjälp var tar tiden vägen? Endast tre månder kvar tills ja ska sätta mig i skolbänken igen! Det kommer gå alldeles för fort känner jag!
Våran lilla bebis säger nu både mamma o pappa, Jonas är stolt för även hon sa pappa först :) Nu menar hon verkligen det, förr har hon ju sagt papapapapa mamamamamama, men nu härmar hon om vi frågar: Kan du säga mamma, kan du säga pappa :)
Hi hi precis som ja sitter o skriver säger Neo:"Hon säger mamma nu, nu är hon lite lite större och kan snart börja hos Barbro". Alldeles riktigt att hon är lite lite större, han längtar så tills hon blir större så dom kan leka märker vi! Helgen var för övrigt bra, det var trevligt på förfesten, Tranan sådär. Är lite för gammal :) Knappt nån i min ålder där!
Ungarna hade sovit som stockar hos mormor, Stella hade somat vid 18 och vaknade vid 06.30, skönt att hon sover tryggt!
Hon sover jättebra nu igen, 12-13 timmar är inte heller så kinkig som hon varit nån vecka här. Så hon har väl varit inne i någon slags period igen. Nått som är lite konstigt, får hon barnmatsburk äter hon nu jättelite, men får hon bitar av riktig mat kan hon äte precis hur mycket som helst! Så burkmatstiden kanske är förbi nu...Lillan!
Nu ska vi göra oss klar för dagmamman, jag vaknade jätteförkyld! Suck, det tar aldrig slut detta!


RSS 2.0