Tandfeber och seminarieångest...

Som vanligt har man "överpluggat" till seminariet, verkligen attackläst och så är man hypernervös så man nästan mår illa, och så går det hur bra som helst och är inte så svårt... Att man ALDRIG lär sig, fast det kanske är lite det som är tjusningen? För annars fick man ju inte den där sköna känslan när det är klart??...
Neo fick pang tjong helt plötsligt 39.6 graders feber här ikväll, är inte förkyld eller nått sånt, måste komma från tanden, för vi såg nämligen idag att han får en tand till där nere, så förhoppningsvis är han feberfri i morrn, han hade bara 38 nu när jag tempade. Men han måste vara himla trött för han vaknade inte ens när jag tog tempen och mecka av honom blöjan...
Lilla skrutt som jag älskar dig!.... 
Jag vet att det är Fredagkväll och att man ska göra massa roliga saker och så då, men jag är helt färdigalltså, så jag sa åt Jonas att gå över till grannen o drick öl eller nått du om du vill för ja kommer at tlägga mig snart. Så han knallade över. Han laddade då hem en film till mig innan han gick, men jag orkar inte ens se den, utan nu hoppar jag i badet sen i sängen, som jag längtar!!!! :)
God natt på er och trevlig helg!

Älskade skatt....!





Utslagen skatt



Nya tag...

Igår var vi ju på dagis hela dagen för att skola in Neo, vi kom vid åtta och gick hem vid tre. Och efter att ha varit med på alla rutiner under hela dagen så känner jag att det där var inget ställe för Neo. Jag tänker inte gå in på några detaljer just här men det kändes helt fel, magkänslan sa mig att detta är inte bra helt enkelt.
Så igår kväll ringde vi upp dagmamman och konfererade lite fram och tillbaka och kom fram till en superbra lösning. Jonas kan faktiskt lämna så tidigt som kvart i sex dom dagar som jag måste med tåget halv sju. Så då kan han bara köra dit honom innan jobbet. Perfekt!!! Vi vet ju både att Barbro är helt underbar och älskar barn! Får se nu då om vi får komma dit redan i morgon och börja skola in. Jonas har tagit ut komp i morgon så han är ledig. Jag ska ner till Gävle på examinations seminarie. Då kan ja slappna av och veta att dom har det bra :)
Det går ju faktiskt inte att lämna sitt barn på dagis för att sedan ha ont i magen hela dagen och fundera över om Neo mår bra och trivs när jag själ inte gjorde det liksom....
Ja ja nog om detta, vinter är det då här i alla fall, kallt som tusan. Vi har ändå varit ute och lekt en par timmar sen slocknade han som en sten när vi skulle gå hem.
Nu inväntar ja Jons och vi ska åka o kolla på en större lägenhet. Jag trivs verkligen jättebra i våran nu när vi har fått till det som vi vill, eller ja mer eller mindre då alla fall :)
Fast det känns lite sådär att åka och kolla på en lägenhet när vi ska lägga ett bud på ett hus till veckan, jag träffade killen som äger det huset på stan idag och han hade pratat med mäklaren och det var 10 styckna anmälda på visningen. Vi får hoppas att inte ALLA blir lika försälskade i huset som jag blev men risken är ju stor.... Ni får verkligen hålla tummarna för oss och huset! :)



Nyvaken skruttis ville kika på Teletubbies efter frukosten, helt såld på dom!


Kärlek

Ännu en lång dag har gått till sitt slut, så även mitt huvud....  Vi promenerade till dagis i morse runt kvart över åtta och eftersom det inte är särskillt långt dit upp så vi var i god tid. Vi hann in och hälsa på svärfar/farfar på jobbet med och han blev ju överlycklig så det gjorde inget att vi var tidiga.
Väl där så fick vi ett varmt välkomnande av alla fröknar dom andra barnen var påväg ut så Neo och jag lekte och pratade i lugn och ro med en av fröknarna, hon bjöd på frukt och var så snäll så. Hon sa det att dom får alltid frukt på samlingen på morgonen och att hon trodde hon skulle behöva ge Neo en alldeles egen tallrik frukt då för han käkade upp allt på cirka 3 minuter, det var ett päron och en banan, matvraket mitt :) Ja annars då.... Vi ritade en teckning och åkte massor med rutchkana så han verkade trivas och det är ju egentligen det som är huvudsaken. I morgon ska vi vara där från 07.30-15.00, fröken tyckte det gick så bra att det var lika bra att köra på, annars drar man bara ut på avskedet menade hon på. Men vi får väl se, det kanske inte går lika bra i morgon...
När vi hade varit där cirka två timmar begav vi oss till kvantum och handlade lite nödvändigheter sedan gick vi till öppna förskolan och åt lunch. Neo somnade sen på vägen hem så jag passade på att gå o kika på lite kläder, blev som vanligt inget inhandlat till mig själv utan bara till Neo.
Sedan mötte jag upp Magdalena och lånade en bok utav henne som jag inte har till denna kursen, vi ska ses med gruppen i morgon och sammanställa ett utkast inför första examinationsuppgiften. Så det blev till att attackläsa sen Neo hade somnat, det var en hel del sidor, usch nu surrar jag bara. Dags att sova nu ska väl upp vid fem i morgon :)
Natti natt på er!




På öppna förskolan & busar





Min kväll bestod av detta...



Tur att denna vännen gjorde mig sällskap en stund...



Min nya fina almenacka :) Äntligen ordning & reda på alla datum...

Hemma igen efter en lång dag..

06.39 gick tåget till Gävle i morse, väl framme hade vi föreläsningar fram till 15.45. Det verkar som en jättebra klass och jag känner ju några styckna sen innan så detta känns verkligen superrätt! Tänk att om några år är jag barnmorska, eller inte så några heller vägen dit känns rätt lång nu men jag hoppas och tror att det kommer vara en rolig resa.
Lagom pigg efter en lång dag med mycket att pränta in i skallen så var det då dags för Ikea, men det orkar man alltid med :) Vi var där fram till klockan 19 och då begav vi oss hemöver, på vägen hem skulle vi hämta upp skrivbordet som jag hittat på blocket, trodde det skulle bli svårt och hitta men vi hittade på en gång. Mitt ute i ingenstans bodde dom...
När vi parkerade bilen utanför så knackade det på fönstret och dom hade hållt Neo vaken till oss, jag blev så glad!!! Hade då inte träffat honom sedan läggdags igår! Han blev lika glad för att se oss. Farmor funderade så över att han gått och pekat på tv:n sen dom kom hem, vi talade då om att han fått nå dille på teletubbies så han fick kika en stund på det med, sen såg jag att ögonen höll på att gå i kors på honom så han fick välling massa pussar och somnade sen pronto...
Nu har vi donat lite, skruvat ihop stolen, bytt gardiner och lite annat smått och gott så nu kommer man att somna bra skönt.
I morgon är det dags för inskolning, jag känner nu mest spänning över det faktiskt, tycker att det ska bli roligt att se hur Neo reagerar osv. Att jag även skall hinna med att läsa tre böcker till på Måndag, förberada mig till ett examinations seminarie på Fredag är en helt annan femma, det är tur att man har simultankapasitet...
Näe mina vänner nu ska jag lägga mig... Bjuder på lite bilder i vanlig ordning



Lite av våra inköp under dagen, självklart fick Neo lite kläder med...



Min nya plugghörna, ska försöka hitta nån fin lampa i morgon med.. Jag hade ju tänkt att jag skulle måla det vitt, men jag trivs alldeles väldans bra med skrivbordet som det är...



Våran nya helt underbara klocka, ignorera allt krimskrams i bakgrunden jag rensade lite som åkte i soporna :)



Neo funderar över vilken tutte som smakar bäst...



Alldeles nyvaken



Kära snuttefilt


Gabriellas sång

Måste tillägga att denna låt gör mig så känslig, såfort jag bara hör namnet nästan får jag tårar i ögonen, så om ni inte hört den lyssna på youtube :)

"Underbara hosta"

Min hosta väckte mig vid 6 rycket, och det är verkligen omöjligt att somna om! Har tändt lite ljus och satt på lite kaffe så det är ändå rätt mysigt att sitta här i min ensamhet måste jag säga. Tur kanske att jag kliver upp tidigt när ja måste i säng tidigt ikväll, föreläsning på schemat i morgon.
Denna veckan önskar jag att jag vore flera personer, eller att jag kunde klona mig själv, känner att jag skulle behöva en 80-timmars vecka i skolan samtidigt som jag ska skola in Neo på dagis. Det är så mycket annat jag skulle vilja hinna med också! Skulle vilja gå till öpnna förskolan nån dag med, var så längesedan vi var där och Neo älskar verkligen att vara där! Måste försöka hitta ett litet hål någonstans i planeringen.

Igår när jag skulle sova låg jag och funderade lite över förlossningen, och kom och tänka på att jag inte skrivit någon förlossningsberättelse, det är nog roligt att ha tror jag. Då kom jag på det, vad roligt det hade varit o Jonas skrev en och jag en så kunde man jämföra våra känslor runt samma upplevelse. Säkert roligt för skrutten att läsa sen med tror jag!

Idag då.... Ja idag ska vi åka till Hagsta och hämta skrivbordet, och eftersom det är på vägen tänkte vi ta Valbo också, Neo skulle behöva lite nya kläder samt mamma :) Fast ja undrar hur smart det är att ge sig iväg på nått sånt när det är min första feber fria dag sen i Torsdags, fast det enda som ja känner skulle kunna bota min sjuka är lite shopping :P

Syster hade lagt ut en helt underbar filmsnutt med musik från det att vi var i Beddingestrand och hälsade på i Augusit, det var så underbart att se Neo, där kröp han runt och mös i sanden och kisade för solen, ville verkligen dela med mig av den här, men det verkar inte funka... Ska försöka få någon ordning på det...

Skrivbord..

Tror jag har hittat ett skrivbord nu på blocket... Tänkte ställa ett i sovrummet så jag kan få plugga ifred :) Det är ett äldre skrivbord i lite lantlig stil så tänkte ja köpa den här stolen på Ikea i morrn :)


Kommer att bli så himla fint! :)

Influensa

Det var en jäkla influensa att hålla i sig. Blir nog inge Valbo och Ikea i morrn som ja känner nu. Jonas är alla fall frisk vilket är skönt!
Fick precis nyhetsbrev från inreda.com och såg dessa hyllor:



Dom går i precis dom nyanser som vi målat Neos fondvägg, så ja ska kika upp vad frakten blir för dessa för dom skulle verkligen passa perfek! :)

   Jag bara älskar detta påslakan, från Kardemumma i Ljusdal :)

 Även denna kommer från Kardemumma

 Och denna underbara låda! :)

Sjukstuga..

Var det här.... Jonas och jag har feber. Neo han är pigg som en mört på gott o ont, självklart helt underbart att han inte är sjuk, men det tar på krafterna när han är så pigg, han vill leka och busa med oss hela tiden :) ♥
Nu har dom åkt och handlat lite så vi kan få lite mat i magen, även om man avsaknar aptit så är det nog lite mat som behövs för att fylla på de krafterna som har sinat under dagen...
Sen ska Neo och jag ha lite mysfredag, vi ska se på Teletubbies och han ska få lite popcorn, så han känner att den här dagen kanske inte BARA var tråkig med sjuka föräldrar..
Jag gillade verkligen inte teletubbies innan men till min förvåning har gubbarna växt i mina ögon, då det är Neos favoriter på tv :)
Min lilla kille blir verkligen SÅ stor, han ska ju börja på dagis på Tisdag, jag vill inte riktigt det men vi har inget val nu när jag kom in på skolan... Men som en nära vän till mig sa så är det nog bara jobbigt för mig, och att han nog kommer tycka det är roligt... Och jag kan nog också tro att det är så faktiskt, inskolningen tror jag inte blir några som hels problem då han inte är ett dugg blyg, jag tror att det har mycket att göra med att vi varit så pass mycket på öppna förskolan som vi har varit, Neo han bara klättra upp i nån mammas knä där han å sätta sig o äta och sånna saker.. Gofis! :)

Bjuder på två bilder när Neo var cirka fem respektive åtta veckor... Kan knappt tro han varit såhär liten...

 

Det glömde jag att nämna, jag bad Jonas köpa med sig måltidsersättning hem också, till mig alltså, för imorrn ska jag köra igång med det tänkte jag.... Ska banne mig ner på min vikt nu alltså :)


Påslakan...

Vilka passar bäst till dessa färger tror ní???




Länk...

Såg just att länken till köksbordet inte funkade, men det var ett bord i ek, med snygga vita stolar och en kökssoffa till på bilden i alla fall :) Bord för 6 personer och så bid 2 tror ja det var

Dagen i korthet...

Vi sov till nio i morse vilket var lika skönt som vanligt... Sen åt vi en mysig frukost Neo och ja, klädde på oss och gick ner för att mata fåglarna vid vågen. Till min förvåning när vi matat en stund såg jag att vi var omringade av fåglar från alla håll. Då fick mamma Anna lite panik, försökte dock att inte visa det för skrutten, tillslut fick jag dom att skingra sig. Påväg hem hämtade vi upp mormor som följde med oss hem och fikade efter att vi först gjort en runda på stan. Idag hittade ja ett par supersöta tofflor till Neo.... Super!
Mamma var här en timme ungefär, sen kom Jonas hem och vi åkte till Björkmans möbler, där hittade jag DET skrivbordet, vill ju gärna ha ett när jag ska "börja plugga på allvar" Jag fick ju beskedet att j kommit in på sjuksköterska redan nu, så vi börjar i morgon. Skrivborde kostade 3000 men ja undrar om det inte är värt det alltså, det var i riktig chabby chick stil som jag bara älskar... Ja ja det tål att täknas på...
Sen åkte vi vidare till Nisse (farfars) jobb, där sprang Neo runt och plingade på pensionärernas dörrar, ni kan väl tänka er deras miner när han stod där när dom öppnade :)
Sen åkte vi o handlade och nu sover skrutten o Jonas lagar tacos, ska vi mysa framför tv,n sen ska ja packa allt inför första skoldagen, undrar när man ska stiga upp, inte igår man skulle iväg så tidigt jag ska äta frukost, ge Neo frukost göra han och mig klar, lämna honom hos mormor innan klockan nio hi hi! :)
Här kommer lite nya bilder...



Jonas posar väldigt fint i hissen ;)



Titta så han njuter när han fick vovven i bilen :)



Farfar och Neo provar skojiga mössor på Björktjära



Och där får vi som vanligt god mat!



Ha ha ha det här hittade Jonas i en kastrull nu när han skulle laga mat, en liten
man som tagit sig nån tugga o tröttnat mån tro? :)


Köksbord

Ska införskaffa nytt köksbord, men attans vad svårt det är att hitta nått riktigt snyggt tycker jag... Är det inte nån som har nått tips? Helst vitt... :)
Funderar annars på denna kombination...

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/dining/10703/

HUS

Idag har varit en lungn och skön dag! Dagen började med att Andreas och Albin kom hit och fikade, oj vad han växer alltså! Det går så himla fort med dom små!
Sen kom svärmor förbi och hämtade upp Neo och mig och vi begav oss ut för att kika på Team Hanna som sjöng på tingshustorget. Dom var jätteduktiga och jag fick en tår i ögat som vanligt, varför så känslig? Är man i övergångsåldern redan? :)
Sen var vi och kikade på ett hus, ett alldeles underbart litet, eller ja så litet var det inte men ett underbart hus alla fall. Jag blev lite betuttad, köket hade en sån där underbar lantlig känsla över sig.... Så nu återstår lite undersökningar och fix och trix för att se om vi kan slå till :)
Neo har varit sådär alldeles underbar som bara han kan vara hela dagen, han är så go....!!! Han sa idag när han satt o åt kaka : Mmmm Mmmm Kaka :) Så sööt!!! Och när han fick kvällsvällingen så sa han mmm mmmm mmmm samtidigt som han sög i sig fort som tusan...!
Nu återstår en slapparkväll framför tv:n känner jag, kansek drömma mig bort lite i hustankar!

Neo hos mormor    Neo slappar på golvet :)

 

Lugn & ro

Ställde klockan i morse för att kliva upp och göra frukost åt min bror som skulle komma halv tio, men när kommer han? Halv elva :)Så jag hann i lugn och ro fixa ihop en supergod frukost, som bland annat innehöll brödet jag bakade igår.. Jag har blivit så himla morgon trött den senaste tiden, är det för att det är så mörkt ute eller vad beror det på? Är det fler som känner som jag? Det är tur man har en son som sover till halv tio, tio :) Fast å andra sidan hade det väl varit bra om han kunde vakna i allafall klockan 8 så att jag kom upp, det är ju rätt mysigt att sitta ner och ta en kopp kaffe med tända ljus på morgonen när det forfarande är lite mörkt...
Nu sitter jag här och njuter av lite lugn och ro, sonen sover middag och Jonas har inte kommit hem från jobbet ännu.... Jag och Neo skulle ner med lite tvätt för en stund sedan och ivrig som han är ska han in i hissen FORT och vad händer? Han klämmer sina små fingrar, usch det gjorde ont i hela mig men jag tror det gick så bra det bara kunde gå. Det har inte blivit nått blått eller så ännu alla fall och det hoppas jag vi slipper, så inte lilla nageln trillar av...
Har hunnit med att vara ner på stan en tur med och inhandlat lite nytt till Neo, och VARJE gång blir jag lika irriterad på Lindex, man kommer alltså knappt fram med barnvagnen inne i butiken, då undrar jag.. Hur har dom tänkt? För det är väl ändå deras målgrupp, mammor med barnvagn??? Ja ja fattar inte, varje gång blir man instängd för att dom har placerat ut nån hängare mitt i en gång, jag drar mig verkligen från att gå dit och jag vet fler....

Vilken skitdag!

Hur kan allt gå på tok på samma dag? Tillomed min nya mobil strulade, jo den BYTTE NUMMER av sig själv, så helt plötsligt när jag skulle ringa till Jonas så hade jag ett annat nummer, och jag har väntat lite viktiga samtal idag så det känns ju mindre kul. Nu är det fixat alla fall...
Igår var en bra dag i alla fall, var o färgade håret, så nu är ja blond igen, det var några år sedan jag var det sist. Blev jättenöjd faktiskt...
Annars är livet mest hektiskt just nu, har inte fått tag i alla lärare jag behöver komma i kontakt med, csn strular och så har ja en överaskning till Jonas som ja donar med också. Och inte att förglömma min lilla ettåring som kräver uppmärksamhet :) Idag har vi alla fall varit till öppna förskolan så Neo har fått åka sin älskade rutchkana, tänk att det ska vara så roligt, han har varit som galen i den enda sedan han var sex månader... Efter att vi varit till öppna förskolan gick vi och hälsade på morbror Daniel och Malte som är hemma och hälsar på nu en vecka, han trivs verkligen med hundarna om än han var rädd för Malte i början...
Det var allt för nu, ska försöka printa ner lite engelska nu...


  Nu sover han såhär gott  

Huua...

Allt runt ikring mig verkar gå sönder idag! :( Vad tröttsamt, varför går allt snett bara för att kaffet var slut i morse? He he det känns så alla fall! Min mobil har tagit sin sista pust nu alla fall, igår kunde jag iallafall skicka sms om det skulle vara nått. Men idag vill den inte ens det, förvisso går det väl men då  måste ja stänga av den sedan för att komma till huvudmenyn!
Nä nu får det bli lite helg allt!
Efter redovisningen i morgon så tror jag allt kommer att kännas mycket bättre! Jag är jättenervös nu, blev ialla fall jättenöjd med min powerpoint presentation :) Så åtminstonde den kommer att se fin ut om än jag står där framme och stammar...
Jag fick besked på studera.nu att jag var 8:e reserv på sjuksköterska på distans från Bollnäs som börjar om en vecka, så jag håller tummarna blodiga för att jag kan börja redan nu. Jag har ju en  garanterad plats i Augusti men det hade varit himla skönt att börja nu! Fast det är knappt troligt att åtta hoppar av nu va? hmmm......
Nu sitter jag här och försöker skriva projektarbete medans Neo sover men det finns ju så mycket annat att göra som hindrar mig, att leta upp gamla goda låtar att lyssna på på youtube bland annat :) Näe jag får sätta mina prioriteringar på rätt ställe snart, eller så väntar jag bara till ikväll när jag har lugn och ro...
På Lördag ska jag ut ialla fall med några tjejkompisar, det kommer nog att bli super, vi ska sitta här hemma oss först tror jag eller hos grannen och dricka lite vin äta ost o kex och prata skit. Och killarna ska vara med barnen antingen här då eller hos grannen beroende på var vi bestämmer oss för att vara, så kan barnen leka en stund och äta tillsammans och papporna slipper sitta ensamma :)
Det var nog allt för mig just nu, ska leta lite musik till Lördag nu!

  
Hjärtat                        Den som spar han har!

Nytt år...

Nya möjligheter eller vad säger man??
I morrn är det Måndag och det för mig betyder att då börjar pointsräkningen igen. Känns lite halvtrist, svårt innan man riktigt kommit igång liksom... Men bara ja kommer in i det igen hoppas jag det kommer gå lika bra som sist, just nu känns det inte så...
I morrn får jag även veta om systeryster kommer upp.. Hon hade lite o fixa innan för att se om hon kunde åka... HOPPAS hon skulle ringa tidigt o tala om! Det skulle vara så kul! Då skulle hon stanna ett tag sa hon för hon ska inte jobba nu på ett tag!
Idag har varit en lugn dag, vi hade några kompisar över med deras dotter igår kväll, vi kollade på körslaget och drack nått glas vin, och barnen delade på en barnpizza, dom var så söta när dom satt där tillsammans och åt, jag vet definitivt att jag vill att Neo ska få ett syskon! Det kommer att bli underbart! Frågan är väl bara När? :) Linda.. Kanske jag blir din kompis som blir gravid 2009?? :) Hi hi!
Nu ska ja röja lite här efter Neo för nu har han somnat, sedan blir det film och kramas i soffan, och lite chips det kommer ju dröja tills chips nu sen eftersom pointsen börjar i morrn så ja tänkte unna mig ikväll!  Vi ska se accidental husband, jag hoppas den är bra, det var bara en film jag råkade "springa på" :)

Har donat lite idag och försökt få bort lite jul, samt gjort en egen liten hörna till Neo i hallen där han kan hänga sina kläder :)



Neo har fått en ny favorit, vindruvor :)



Bytte ut julen nu mot en ny blomma, ja älskar verkligen den där krukan!




Neos lilla hörna i hallen



Ramade in en liten bild på Neo idag, han var cirka tre månader på denna :) Så goooo!





Flyttade ut vår fåtölj från sovrummet igår och ställde in den till Neo, och så köpte jag denna låda igår, UNDERBAR! Älskar sånna gamla lådor, tänkte att jag skulle fylla den med vita pelargoner till våren, åh som ja längtar till dessa blommor kommer!!!

RSS 2.0