Lika som bär... Igen :)




Att man inte ens ska kunna tänka en tanke!!!

De brukar ju vara så att om man säger nått så händer det tvärtemot sedan. Jag kan tydligen inte ens tänka en tanke så blir d tvärtemot. Häromdagen tänkte jag: Vad bra att Stella inte varit så lös i magen när hon fick sina tänder, vad händer på morgonen efter tror ni? Jodå bajs i hela sängen!
Och så igår tänkte jag för mig själv, vad bra att hon har sovit om nätterna fast hon fått sina tänder, och vad händer i natt? Hon vaknar säkert tio gånger och är ledsen, i morse hade tänderna kommit fram helt och hon är sitt gamla glada goa jag igen! Underbara bebis!!!!!
Våran storskrutt tycker jag så synd om, han är så rädd för tigrar så fort det blir mörkt, i morse vaknade han vid fem och var jätteledsen sen frågade jag var det var om och då var det tigrar, men det finns inga tigrar älskling, bara i djungeln och dom är snälla. Jo mamma det finns det, och dom åkte flygplan sa han. Fya vad hemskt men det låter så roligt också på samma gång!
Nu ska jag tänka: Jag vinner aldrig en miljon på triss och så ska jag åka o köpa en!


Hur go får man vara?

Måste dela med mig av nått roligt Neo sa vid frukostbordet i morse. "Mamma, du heter mamma eller hur?, är du en mammut" :) Hahaha!
Vi satt o kikade på bolibompa för en stund sedan så kryper han upp i mitt knä o stryker mig i håret o säger: Är det skönt mamma? :)Gotroll!


Mådag hela veckan!

Helgen förbi, lika snabbt som vanligt! I helgen har vi gjort lite av varje faktiskt. I Lördags var Neo och jag o kikade på innebandy, pappa Jonas hade seripremiär. Morfar var också med, det tog 45 sekunder innan Neo hade tröttnat, han kastade in en boll på planen och skrek: Här pappa he he ja vad säger man?
I helgen har han även varit otroligt trotsig, är det trotsålder nummer 2 som inträtt? Han har varit så lugn o beskedlig ett tag men nu har det kommit en ny period tror jag, såhär 2 månder innan treårsdagen kommer treårstrotsen som ett brev på posten!
Stella har också varit rätt kinkig några dagar, och inte undra på det, igår upptäckte vi att så mycket som två tänder hade spruckit upp, och en tredje verkar vara påväg. Stackarn, fy vad ont det ska göra???..
Så nu har hon två risgryn där nere helt plötsligt!
Igår tog vi med oss barnen och åkte på Ikea, det gick faktiskt ganska bra! Stella satt som ett ljus i vagnen och Neo skötte sig rätt så bra han med, han brukar ju annars tycka att Ikea är ett stort lekland!
Vi har införskaffat nytt köksbord och nya stolar så nu har vi lite mera plats runt våra måltider, och med det lite mindre plats i köket. Man får välja liksom :)
Idag fick jag ett väldigt intressant samtal som jag har väntat på men aldrig någonsin trott jag skulle få, mer än så kan jag inte säga. Men om det leder till något så berättar jag det för er!
Vi har haft besök här på förmiddagen av mormor (som hade med sig god tacopaj) Och min svägerska och lilla brorsdotter Astrid, som skall bli storasyster vilken dag som helst, jag väntar o väntar o väntar o väääääntar på att få bli faster igen, men bebisen trivs helt enkelt för bra i magen tror jag :)
Nu ska jag ta tag i lite här hemma, har hunnit med en hel del idag men det betyder inte att man kan slappa tyvär...
Föresten! Pampers... Inte bra tycker jag, flera dagar nu har jag fått bädda rent i Stellas säng för hon har kissat igenom, man kan väl inte behöva väcka ett barn på natten för att bya blöja? Ska man ställa klockan liksom, näe nu kör vi med Libero igen!
Hej på er!

Faller i glömska!

Tänk vad mycket man glömmer från barn nummer 1. Jag kom på häromdagen den här rädslan för att barnet ska sätta i halsen, nu är jag där igen! Är det bara jag? Jag tycker det är jätte hemskt, Jonas tycker jag e fjantig! Jag är rädd att Neo ska sätta i halsen med, men han har alla fall tänder o tugga saker med ordentligt nu. Hua mig! Gud förbjude!
Vi är hemkomna från stan o mormor, vi har varit till frisören det gick ganska bra ändå faktiskt, han började med att skrika "Mamma jag är bajsnödig" Inför hela salongen när vi kom in ha ha! :)
Har ni tänkt på vad mycket som man tror är nyttigt som är FYLLT med socker? Blodpudding tex, var det EN bit som innehöll lika mycket socker som Cola? Och så äter man lingonsylt till det. Herre gud! Så tji får man om man tror ens barn äter nyttigheter, lika russin- Lika mycket socker som godis, plus att russin fastnar i tänderna på dom. Det trodde man ju var ett nyttigt mellanmål när vi var små liksom, men tänk ändå vad mycket som ändrats? Visst var det rätt vanligt att barnen åt typ frosies till frukost, och drack oboy? det skulle jag aldrig ge Neo till frukost, kanske som godis :)
Nu sitter Neo och tjatar: "Ska vi titta på flygplan sötnos" ha ha!

För mycket att välja på!

Vi ska till o lägga nytt golv i hallen o köket, MEN det finns ju så mycket att välja på! Helst av allt skulle jag vilja ha vanligt trägolv som man slipar o målar vitt, men det känns som ett så mycket större projekt en klickgolv just nu, tiden skall finnas också! Jag förstår fortfarande inte hur man kunde tycka att man hade lite tid med ett barn ha ha man har ju all tid i världen om man bara har en hemma i jämförelse!
Som sagt vi kollar på olika klickgolv, men det är svårt att se på datorn tycker jag, man vill helst se dom live så vi får nog åka på en ride nån dag!
Är det nån som har nå tips på bra o fina golv?
Vi ska också måla trappan vit, eller inte vi det ska vi anlita någon till och så ska vi byta ut den gräsliga fläktkåpan i köket som förstör allt! Det kommer bli bra.... När det blir klart...!

Söta små funderingar!

I morse när jag höll på att göra frukost åt lilleman hade jag satt upp håret i en liten knut på huvudet, då tittar han på mig o säger: "Mamma, är du en kille eller tjej" :) Ha ha! Han har nog aldrig sett mig i uppsatt hår tror jag...
Han har gått och tjatat på mig här hemma ikväll också såhär har det låtit: " Snälla mamma kan jag få en kattunge, snääääälla" Tji fick han, jag är verkligen ingen kattmänniska dessvärre, så det får han allt skaffa när han blir stor, apropå det har han tjatat om fotboll också hela dagen: " När jag blir stor ska jag spela fotboll" Och så helt nöjd, "Som Zatan" (Zlatan) :)
I morgon skall jag åka ner på stan med lilleman och gå till frisören, så håll tummarna för mig, han har lovat att sitta snällt när hon skall klippa, men vi får väl se hur d blir med det! Stella får vara hos mormor under tiden, så det blir lite mys för oss, vi går nog och fikar efter klippningen med, bara lilleman o jag!



Stella älskar att bada! Och Neo älskar en bild när Stella badade för första gången, det tyckte hon INTE om. Den vill han ha i sitt album sa han :) Har tyvär inte den på den här datorn, annars hade ni fått se :) Hon gallskriker hi hi.



Vet ni en sak? Stellas ögonfransar går ända upp till ögonbrynen, helt makalöst vackra ögon, som sin bror! Som inte vill vara med på kot längre, bara fota! Här är en bild han tog häromdagen


Matt!

Vilken kväll! Neo hade världens utbrott, allt allt allt var fel. Och ingen pyjamas inte så inte så och inte så! Tålamodet tryter vissa dagar!
Han var nog väldigt väldigt trött han slocknade vid halv sju. Och jag tror ja gör likaså, tar en dusch och hoppar i säng. Barnen sover, Jonas tränar, inget på tv, städa har ja ingen lust med och tvätten får stanna där den är! Jag orkar bara inte!
Natti!


Demokrati!

Idag skall jag rösta! Det hoppas ja ni med gör? Jag är lite fundersam över hur själviskt vårt land blivit de senaste åren, alla tänker på sig själva och vad som gynnar dom. Inte på dom kanske inte har det så lätt. Jag tycker att om man har det bra själv så borde man rösta med hjärtat på vad som gynnar de som kanske inte har det så bra? Inte på vad som gynnar en själv bara!
Jag har inte gått på A-kassa en dag i mitt liv och inte varit sjuksriven en enda dag. (Jo två veckor förra sommaren, men brydde mig inte om att kontakta någon f-kassa för de veckorna) Och jag har inte tänkt att göra det framöver heller om hälsan får vara bra!! Men ändock tänker jag rösta rödgrönt! För jag vill inte att svårt sjuka människor skall tvingas ut i arbete, se bara på den stackars mamman som förlorade sin son och förväntades vara på arbetsförmedlingen samma dag? Det är för mig vansinne!!!!
Dock tycker jag det är lika vansinnigt att en fullt frisk person skall kunna vara sjukskriven flera år eller förtidspensioneras, och det är heller inte det dom rödgröna står för som många verkar tro!
Alla får rösta som dom vill, vi lever i ett fritt land och jag tycker alla SKA rösta också för att värna om demokratin. Sen undrar jag lite över hur insatta alla förstagångsväljare är, röstar dom på det parti som är "häftigt" att rösta på för att då ser det bra ut? Eller röstar dom för att dom tycker partiet har vettiga åsikter?
Jag pratade med en kvinna i ett valtält häromdagen nere på stan och hon som jag trodde att alla dessa kändisbloggar har ett stort inflytande på unga kvinnor framförallt, de unga ser upp till denna person och röstar därför på det parti hon eller han skriver om i sin blogg, det florerar rykten huruvida vissa kändisar faktiskt får betalt för att skriva minst fyra inlägg om ett parti innan valet. Om det är sant är det mycket tragiskt tycker jag!
LIte tankar denna valdag! ¨
Säger inte att alla ska tycka som mig, men såhär tycker JAG!

Minus lite till!

Japp, minus 1.3 denna veckan! lovely! Ikväll ska jag fuska, det blir tacos och sen lite Ben & Jerrys till efterrätt. Vi ska se på film o mysa! Älskar det! Neo sover hos farmor o farfar inatt. Det älskar han! Stella somnade runt halv sju, så vi har hunnit med att rensa frysen o frosta ur samt rensat och rengjort kylen också, en sten föll från hjärtat!
Men vet ni? Fastän att jag går ner så minskar inte brösten någonting alls, är inte det skumt!? Jag vågar inte skriva vad jag har för kupstorlek nu mera. Enorma är vad dom är! Jag tänkte hela tiden efter ja fött Stella att när ja ammat klart försvinner dom, som för alla andra. Men icke då! Jag tycker det är så fint med små små små :) Men man kan inte få allt här i världen!
Nu ska jag fixa iordning tacosen! Ha en bra kväll!
En sak till bara: Jag längtar till julen! SANT! Det är den mysigaste tiden på hela året, baka, göra godis, slå in paket, lyssna på musik och se barnens glädje, och gå i kyrkan!

Vad drömmer du om kära vän?

Fredag idag vilken underbar känsla eller hur?
Har inte hänt så mycket i veckan, jag velar fram o tillbaka hurvuda jag skall skriva en tenta eller inte om mindre än två veckor, den går endast i Gävle dessutom. Det var en tenta de andra skrev när vi var på BB. Jag är ju mammaledig för tusan :)
Våran lilleman har vaknat tre nätter den här veckan o kommit ner till oss, han har varit helt förstörd. En natt hörde ja honom från sitt rum han grät och sa: "Var är min mamma". Vad drömmer han om? Han säger inget när jag frågar honom heller, lilla vän! I morse sa han till mig: "Jag mår inget bra mamma" Så jag tog en temp, och den visade 38.2. Har förkylningen tagit om? Han hostar som bara den på nätterna, det kan ju vara det han vaknar av också för den delen. Synd om honom tycker jag! Hostmedicinen vi har hjälper inte, den är mer slemlösande än hostdämpande. Får prova den ikväll ändå tror jag.
Han frågade mig nyss: "Kan vi inte gå och handla nått snälla mamma" Jaha vad vill du handla då frågade jag, och fick till svar: "Bästa munken" Ha ha han kallar munkar för det, bästa munken! Och är man sjuk borde man få en munk om man vill ha det tycker jag så vi kanske tar en promenad till affären sen när lillan har vaknat.
Jag undrar om hon har nån tand på G, hon är väldigt kinkig och då menar jag väldigt väldigt kinkig, och det är bara mamma som gäller, hon sitter med tummen på samma ställe i munnen hela tiden, känner jag efter där inne så känns det som en hård liten bulle men inget vasst eller så.. Neo var sen med tänder, han lärde sig nästan gå före han fick första tanden :) Så då känns det som att hennes också kommer sent? När fick era barn sitt första lilla risgryn?
Nu ska vi lägga lite pussel!


Skickar även lite kärlek till en vän där ute som behöver det! Mina tankar finns hos dig hela tiden!



Kärlek!

Neo till mig i morse: "Mamma, när du börjar skolan kommer ja att sakna dig" Då kändes det ju genast bättre att börja redan i Januari?....

Jösses!

Pratade med skolan idag! Och jag kommer att börja igen vecka 4. Det var inte riktigtvad ja hade tänkt mig och nu känns tiden hemma med barnen ännu kortare! Dom har slagit ihop två kurser det är därför som det blir knasigt! Men det går nog bra det med förhoppningsvis!! Just nu funderar ja mest över hur jag skall kunna vänja huvudet vid studier, känns mer som jag har gröt i hjärnan. He he bokstavligt talat egentligen "Har hon ätit gröt" Ja, mellis ja blöjan bytt osv. osv. :)


Börjar bli människa igen!

Stella sover bra igen vilket gör att ja börjar känna mig som människa igen! Hon har sovit dåligt några veckor och man är inte på topp då direkt, det är så mycket man vill hinna och orka med på kvällarna som inte blir av när man är så trött, en sån sak som en lite promenad framåt kvällen är helt otänkbart haha!
Vi sov till åtta i morse hon o ja, Neo kom upp vid halv tio, runt nio ville Stella sova middag så då fick jag en halvtimme för mig själv, vet ni vad ja gjorde? Drack VARMT morgonkaffe, de ni!
Jag tog mig även för att maila till skolan om lite datum och så, Det är på två vis det där, samtitigt som ja vill börja igen för ja tycker det är så himla roligt så vill ja vara hemma länge länge! Lite nervös också för att jag kommer at t börja med en ny klass nu, och jag kommer att sakna dom andra otroligt mycket! Men det går säkert jättebra! 
Neo är hemma idag och det var nog tur det när han var så trött! Tänk vilken skillnad det är när jag är hemma själv med båda och när Jonas också är hemma, då ska det testas gränser var tionde minut känns d som, men när det bara är vi så hänger han med på allt o sköter sig jättebra! När jag var på bvc sist med Stella så pratade jag lite med vår bvc sköterska efteråt och nämde det där, och hon sa att det varit precis lika när hon hade varit hemma med sina barn, tänk va luriga dom är dom små liven! 
 Nu vaknar lillfia så nu ska vi gå in o busa lite Neo o jag! Ha en fin Måndag!


Långhårig?



En aning långhårig nu igen, jag förstår inte hur hans hår växer? Vi har klippt honom två gånger bara sen Stella föddes :) Alltså på 6 månader.
Fast ja tycker det är himla sött med lite längre hår på små pojkar, fast det måste ju ändå se vårdat ut så det får nog bli ett frisörbesök för vår del snart!
Det skulle även jag behöva! Jag skulle vilja bli lite lite mörkar nu till hösten, inte nå jättemörk men linte heller så ljus som jag är nu...



Den färgen gillar jag! Vad tycker ni??



(Sikken liten bild) Jag trivdes bra i långt jättemörkt, men nu har ja ju inte sådär långt..

Åååhhh...

Alla måste se filmen Dear John! Jag är helt förstummad! Can´t say no more!


Stella 6 månader


Besiktning

BVC besök i morse, hon växer precis som hon ska följer kurvorna fint, fortfarande lång :) Men herrejösses vad liten hon e i jämförelse med Neo, tänkte visa er en bild på Neo när han  var runt halvåret och en på Stella så förstår ni :)





Svårt att se kanske, men det skiljer nästan 3 kilo :)


ZzzZZzZzzz

Nattat barn, hängt tvätt, sorterat tvätt, plockat leksaker (inabsurdum), letat upp och lagt fram kläder till morgondagen (Bra med framförhållning när man har två barn har ja hört) o nu e ja slut! Idol först sen en dusch o sängen förmodligen, hade tänkt se lite nya serier men det får nog vänta! Tjejer vars män inte håller på med någon sport vet inte hur lyckligt lottade dom är och borde inte klaga tycker ja he he!
Har suttit o kikat efter lite födelsedagspresenter åt Neo som fyller 3 om två månader, han önskar sig bara blixten mc queen grejer säger han, samt en rosa overall och en rosa cykel ha ha :)
Skönt att kika runt lite i god tid så man vet vad som skall inhandlas! Det ska bli så mysigt på hans födelsedag för nu förstår han ju verkligen innebörden av en födelsedag, det gjorde han inte förra året eller året innan det. Han brukar låtsas att ja fyller år så kommer han med ballonger o nån sak han slagit in i snutten o säger "Grattis på födelsedagen mamma"
Alltså varenda lek vi försöker oss på eller aktivitet så slutar det alltid med att det blir om bilar, ritar man så vill han att vi ska rita en bilbana så hämtar han en bil o vill köra på den, äter han frukost blir glaset en bil osv. osv. Det är märkligt hur det ligger i deras gener på nått sätt det där med bilar, för vi har inte kört in honom på det på nått sätt, vi köpte tom. docka åt honom för att han skulle få välja själv, och så förra sommaren kom hans kusin Noah hit och hade bilar med sig och sen var det kört, kärlek vid första ögonkastet kan man säga :)

Kärlek!



Neo vill ofta hoppa ner till Stella i sängen o mysa!
Ikväll när han skulle sova sa han: "Ja nängtar efter Stella"

Passa munnen!

Måndag igen! Är det inte alltid Måndag eller Fredag? Idag är vi hemma från dagmamma o allt vad det är, vi ska väl ta oss ut på nånting när Stella sovit klart, underbart väder!
Neo har suttit och rabblat varenda replig från filmen "bilar" Helt otroligt vad han snappar upp, nyss kom han till mig: "Förgrömmade unge, du får inte dricka sockerdricka" Han har kollat på Emil :)
Han snappar upp även saker som en annan råkar säga ibland, sånt där som inte är så bra att barn säger. Som häromdagen när vi åkte till dagmamman sa han: "vilken skitväg mamma", det är en liten guppig grusväg. Försökte förklara att så får man inte säga, då blev det bara mer spännande givetvis!
Det är roligt att lyssna på honom när vi åker bil, såhär kan det låta: "Pappa kör inte så fort, pappa håll i ratten, sänk musiken, inte så högt...." Ha ha han blir så lik mig till sättet ibland att det är skrattretande!
Han har påslakan o örngott med nå djur på, och det är noga att kudden ligger åt rätt håll så att djuren inte är upponer när han ska sova, och han kommenterar ofta att det är så stökigt på hans rum och att han måste städa, då tar han alla saker och lägger dom på sin rätta plats och sen är han nöjd :)
Häromdagen hade Stella fått tag i tv dosan så den låg på golvet, då ställer han sig o pekar på den och säger: "Mamma, va ligger dosan här för då? Plocka upp den" och så står han o pekar tills ja tar upp den ha ha!
Han är även väldigt stolt att lillasyster kan sitta själv nu, det är underbart att se!!!! Så Frida, nu får vi boka en tid snart!! :)

Skum bild



Skum bild ja tog ute i skogen idag, ögonen ser overkliga ut, har inte ändrat på nånting...

Föresten!

Är det nån som har ett skötbord till salu? Känner inte för att åka en sväng till på Ikea nu på ett tag!


RSS 2.0