Julen!

Då var julen över med allt vad det innebär! Vi hade en underbar julafton, om än det är lite tråkigt att åka från ställe till ställe. I år var det alla fall bara två, till skillnad mot förra årets fyra..
Så nästa år funderar vi om vi ska dela upp dagarna, tiden går alldeles för fort också så det känns inte som att man hinner vara på varje ställe just nått.
Neo älskade tomten, han var lite skeptisk och nickade bara när tomten pratade med honom när han kom på första stället. Och han var väldigt mån om att alla skulle få julklappar innan han började öppna sina, även fast vi sa att han fick :) gofisen!
På andra stället var han inte så blyg för tomten, och vi alla fick nästan en tår i ögat när Neo går fram och säger "Hej tomten, det här är min bästa vän Noah" :)
Så nu leks det med nya leksaker här hemma för fullt om dagarna, Stellas dockor är också väldigt intressant för att inte tala om hennes gåvagn :) Bilder kommer senare, har inte lagt över dom till datorn ännu.
Stella firade sin första jul, verkade inte rädd för tomten och var lycklig över att det var massa folk överallt, hon sa inte ett knysst på hela dagen, min bror kallade henne filbunken :) Och det stämmer rätt bra! Snällare unge får man då leta efter alltså! Hon fick massor av dockor och dom var poppis, speciellt spännande är ögonne, hon kan sitta o pilla på dom länge länge!
Det var trötta barn vi körde hem på julaftonskväll, Stella somnade i morfars knä precis när vi klätt henne färdigt och Neo sov vid Scandic, då hade vi kört från mor o far som bor på Långnäs :)
Nu ser vi fram emot ett nytt år med allt vad det har att erbjuda! Tror det kommer att bli ett kanonår! Kan för allt i världen inte förstå att STella fyller ETT år om cirka två månader. Fy tusan vad detta år flygit förbi!! Jag ångrar inte en sekund att jag tog studieuppehåll, det är det bästa beslut jag någonsin gjort! Och jag förstår inte hur jag hann med att plugga Stellas första månad, Jonas jobbade ju så det var jag o barnen och plugg. Och man är ju lite smått mör den första tiden med :)
Nyårslöfte har ja just inget, har ni???

GOD JUL!



GOD JUL från oss!!!! Ta hand om varandra!

Jahaja...

He he klockan e kvart i sju, Stella sover middag :) Hon vaknade vid fem idag så nu var hon trött igen. Neo har inte vaknat än så här sitter ja i min ensamhet. Ingen idé att sova för mig nu...
Neo var hos Barbro sista dagen på en par veckor igår, skönt att slippa iväg på morgonen tycker vi :) Han och en av hans kompisar där hade lekt med dockor igår, det var deras småsystrar hade dom sagt. Vad heter din hade killen frågat Neo, Stella hade han svarat, vad heter din? Bella hade den andra killen svarat :) Haha SÖTNOSAR! :) Neo hade varit konfunderad och sen frågat killen - Kom hon ut ur din mage? Och ja det hade den gjort, underbara barn!
Nu ska ja kika på lite nyhetsmorgon! Kommer att ha ont i magen hela dagen, halva släkten är på vägarna idag påväg hem från Göteborg...

När allt går fel!

Vissa dagar e dömda att misslyckas! Stella o ja åkte o handlade efter att Neo blivit lämnad, med två kassar fulla med mat, en sovandes Stella på armen skulle ja äntligen vara hemma... Trodde jag! Min nyckel hängde inne och dörren är låst. Så det var bara till att packa in allt i bilen igen och åka till Jonas och hämta hans nyckel! Suck!
Hem o städa, sen kom jag på att gardinerna ja beställde skulle nog komma idag eftersom jag tog expressleverans, dom fina till gästrummet, så jag går in på Ellos hemsida för att se hur det gick med leveransen, och ser där att jag HAR INTE BESTÄLLT! Allt låg kvar i varukorgen, Suck! :( Inga gardiner i gästrummet till julen :( Får vänta tills nästa vecka. Nu är det ingen som skall sova där, men ändå...
Nu ska ja skynda mig att städa vidare innan flisan vaknar och ska få lunch!

Tiden då vi bryter ihop

Tiden då vi bryter ihop är här säger aftonbladet :) Ja det kan man lungt säga, har stressat runt på stan både igår och idag. Man tror hela tiden att man e klar, men sen kommer man på saker som man ska ha. Tex. Just ja Stella skulle ha nya strumpbyxor till julklänningen, och Neo skulle ha svarta strumpor och en nya vit långärmat t shirt.. Sånna småsaker som man inte alltid tänker på liksom..
Stella hon bara hänger med hon, och charmar tanter på stan :) Det visar sig att ja måste ner EN GÅNG TILL! Ja var påväg in på lindex för att köpa strumpbyxor till mig själv, så träffade ja någon ja känner och pratade en stund, och åkte hem. UTAN strumpbyxor.. Ja ni vet hur d är!
På Torsdagkväll ska nog take off få laga maten och vi ska nog bara sitta i soffan o njuta av granen o stillheten! Längtar!

Snälla snälla!!

Nu tror ja det vänt för vår lilleman! Han har ätit bra idag och verkat mycket piggare, men dessa utslag!? Kommer och går, över hela kroppen och det kliar nått otroligt på honom, han kommer till mig och säger åt mig att klia på ryggen för han kommer ju inte åt. :( Vad är det för nått???
Det blev en lugn kväll för mig, klockan 19 var båda barnen nattade, eller man kan inte säga att man nattar Stella säger Jonas, för henne lägger vi bara så sover hon, lika på dagen också. Skönt det när den andra strular :) fast ikväll somnade han rätt fort också, vid kvart i sju kom han till mig och sa att han ville gå och nassa som han säger. Så efter sagan var han utslagen
Jonas är på match så ja sitter här och inväntar Robinsson, tyckte det var vansinne att dom verkligen skulle spela idag, för vädret är ju inte det bästa! Fya, det hade stått två ambulanser efter vägen sa han. Usch :(

Är det fler än jag som tänkt på vad med småsaker man har liggandes som man inte tänker på? Vår lilla donna är hopplös på att stoppa saker i munnen! Hon stoppar dom verkligen i munnen för att äta dom också, inte bara för att undersöka ha ha! :)

Äta var det ja...



Upp ska jag om det så är det sista jag gör







Ja klarade det!! :)


Pratkvarn!

Nu har Stella utökat sitt orförråd med två ord till :) Numera säger hon, mamma, pappa, där, lampa, titta och tutte :)
Undrar om hon kommer att bli en pratkvarn tidigt kanske? Då brås hon inte på mig, jag var sen med talet men när jag väl pratade sa jag allt klockrent säger min mor. När jag var tre år hade min farmor frågat vad jag lekte när jag var hemma hos dom, jag hade nämligen radat upp alla mina troll i en halvcirkel med ett större troll i mitten, vet ni vad ja svarade? Konstitutionsutskottet :) Det ni! Ha ha!
Sjukstugan fortsätter här hemma vad d lyder, Neo hade feber igår kväll och fick massa konstiga utslag på kroppen. Idag är dom borta likaså febern, men jag ska ta tempen igen lite senare på dagen. Måste nog nästan ringa upp idag igen annars. Han äter som en liten mus :(
Dock önskade han spagetti och korv igår och då var vi snabba att servera honom det, och då slank det ner två portioner!





Det märks väl att hon är en tjej ibland, hon har ju bilar att leka med överallt. Men såfort hon ser en docka, som denna lilla pepparkaka så skiner hon upp som en sol :)



Detta åstadkom Stella på cirka tio sekunder :) Ni kan ju tänka er hur det ser ut efter en dag? Dum som jag är plockar ja undan allt cirka tio gånger per dag ha ha!



Stella ställer sig upp mot allting nu, hon står även själv korta stunder :) Stora tjejen!

Sjukstuga!

Det går inte länge mellan gångerna innan det är dags igen! Fyra personer som det skall gå runt, och när det är klart då är d dags för nästa bacill känns d som!
Denna gången är det skrutten som drabbats av öroninflammation. I Tisdags ringde jag till rådgivningen och fick till svar att vi måste åka upp inom 12 timmar, så det vara bara att ta upp Neo ur sängen (eftersom han höll på att somna uppe) På med kläder, och ut i 20 graders kyla. Men för Neo var det ett äventyr, det märkte jag. Han tyckte det var väldigt spännande!
Väl framme skulle vi anmäla oss i kassan, vavid Neo säger till tjejen som satt där: Hej! Är det du som är doktorn? Näe svarade hon, Nähä, vart är han då :)
Sen fick vi komma in på en gång till ett rum, sköterskan som tog emot oss tog en crp, det gick galant och Neo tyckte inte det var några problem att bli stucken i fingret. Sen lekte han en stund inne på undersökningsrummet innan han började undra var doktorn tagit vägen. "Vänta, jag frågar mamma" sa han och stack ut huvudet genom dörren och sa "Hallå, där! När kommer doktorn egentligen" :) Ha ha ha!
Tillslut kom doktorn in och kikade i hans öron och konstaterade ganska snart att det var frågan om en inflammation. För att Neo skulle sitta still när doktorn klämde runt och kikade i öronen fick han spela på min telefon, rätt va d är säger han "Omelett" till doktorn. Och väl hemma senare på kvällen fick jag se att han faktiskt har fotat farbror doktorn, ha ha jösses!
Nya riktlinjer säger iaf. Att barn mellan 1 och 12 år inte skall behandlas med antibiotika mot öroninflammation nu så vi fick inget utskrivet utan vi ska vänta tre dagar och se om det blir bättre av sig själv, annars skall vi återkomma. Så vi får se hur han mår idag då. Han klagar inte över smärta i öronen, men det märks på honom att han inte är helt hundra, lite blek och trött och äter hemskt dåligt!
Han fick en piggelin för att han hade varit duktig hos doktorn, men inte ens den åt han. Det betyder att han inte mår nå vidare bra!
Glass i 20 minusgrader kanske ni tänker. Men han fick välja nått för att han var så duktig och då valde han en glass!

Idag ska jag börja på och städa ur sjukstugan så smått, bädda rent osv. Men först ska vi ta oss en tur ut och leka. Man måste passa på de dagar det inte är så himla kallt! Stella har fått en babypulka nu så vi ska inviga den med!


En liten tröst?

Hjälp! Det är bara Tisdag och jag är redan trött som en ja vet inte vad! Varannan timme vaknade Stella inatt. Försöker trösta mig själv med att det bara är 17 tänder kvar, om det hjälper? Näe inte direkt!
Om den där förbaskade tanden kunde kika ut så vi får sova hon å ja! :) Häromnatten stymlade hon på en timme ungefär, tillslut var hon så trött att hon somnat framstupa sittandes med huvudet ner i madrassen, stackars knyte! Tur mamma var vaken o kunde lägga henne till rätta!

Idag har ja försökt fått någon ordning på skolstarten, det går sådär, man ska maila hit o maila dit, enrolla här enrolla där, anmäla sig hit o anmäla sig dit! Har säkert glömt hälften! Minne som en guldfisk, det hjälper inte det hela!
Men nu har jag gjort vad ja kan, tror jag! Och så inväntar jag papper från två instanser för att söka jobb i sommar på akutmottagningen. Vill få det inskickat nu!

Men nu fokoserar vi på annat! Svägerskan o mina små brorsdöttrar kommer hit o lunchar med oss! Neo är hemma idag, feber igår. Pigg som en mört idag!

Julstämningen då? Jovars den har infunnit sig någorlunda nu! Kokade chokladkola igår, MUMS den blev kanon! Frågan är vad ja ska göra med den? Ta med den till mamma på julafton eller donera den till sambons jobb är frågan :)

Har kommit på att Stella liknar lite granna en hund, om man sitter i köket o äter eller dricker någonting kommer hon och drar en i benen, likt en tiggande hund. Hon vill smaka!
Hon äter som en häst, men fortfarande bara om hon får äta själv i små bitar, burkmat? Näe! Finsmakare den där Stellan :)


Sött som socker!

http://linuslotta.com/se/baby/minymo-100161/dress-pil-9-6796-14/

Har ni sett nå sötare? :)

Styrka tack!

Ni vet inte var man kan köpa en kopp styrka eller så? Neo är inne i världens trots, ALLT är jag vill inte, nej nej nej nej nej. Listan kan göras lång! Det spelar ingen roll vad vi ska göra så ska det stretas emot! Han ska inte till dagmamman, när jag hämtar ska han INTE hem. Tjat tjat tjat, man känner sig som världens tjatkärring! Men man måste ju vara konsekvent, kan inte låta en 3-åring styra ens liv!
Men var samlar man krafter att orka?
Är det bara vi som går igenom denna trots? Man läser aldrig någon annan stans om att någons barn är trotsiga? Trodde alla barn gick genom 3års trotsen mer eller mindre...

Nu är det snart julafton med, ack så fort tiden går! Dagarna räcker inte till! Idag har ja massor med saker att fixa, anmäla mig till tenta, beställa betyg mm mm mm. Jag tycker inte om sånt! Att allt ska behöva krånglas till så förbaskat?

I helgen har ja fått sova lite iaf. Det tackar vi pappan för! Nu är säkert han megatrött! Men han får iaf. sova på veckorna, Stellas ena tand i överkäken har kikat fram nu alla fall, bara den andra kvar. Sen hoppas vi hon återgår till sina vanliga sömnrutiner!

Sådär ja, nu ska ja sluta gnälla! Vi skall strax åka till mormor på Luciafika, Neo pratar med henne i telfonen nu o talar om att snart kommer vi :)



En liten minigran i sovrummet, skall i med lite belysning och band i den idag



Neo mumsar på sin första sockervadd :) Skulle promt ha "Den stoooora klubban" på tomteland



Lite skeptisk till att vara så nära tomten var han :)



På håll var han jättespännande!



GOD JUL på er!!!




Trött mamma & son!

Nu är vi hemma från tomteland! Det var sådär måste ja säga, hade förväntat mig mer. Fast huvudsaken är att Neo hade roligt o det hade han! Han har nu suttit i knät på tomten och talat om vad han önskar sig! Sen viskade han till mig "Ska ja inte få nå paket´av tomten, eller" :) Svårt att förstå att han måste vänta till julafton när han inte har en aning om vad det är egentligen!
Ett tips till alla mammor o pappor som ska åka dit, KLÄ ER VARMT! Ack så kallt det var, det är ju mycket som är utomhus, och de småhusen man går in i är inte direkt varma!

Pappa och Stella var hemma, och det hade varit lugnt och harmoniskt sa pappan :) Lillgumman gör inte mycket väsen av sig :) Gullfialotta! Vi var och handlade blommor igår, då kom hon som jobbade där fram till mig och sa: Vilken otroligt lugn och trygg liten tjej du har! Det värmer i mammahjärtat!
Hon är hemsk med nu Stella, igår kom hon krypandes med en burk med majskrokar, jag öppnade den och gav henne en, när hon ätit upp den kröp hon till skötväskan o hämtade den igen och kröp efter mig "mamma" "mamma" "mamma" Hon ville ha mera :)

Nu ska vi försöka få lillman i säng och se på så mycket bättre, sen vankas det nån film som ja gått med på att se :) Får se om ja somnar.. God natt!


Till nått helt annat!

Vi kollade på Bolibompa i morse, varvid jag sa till Neo
- Titta Neo vilken fin fågel
- Mamma det är ingen fågel, det är faktiskt en Trana

Ha ha var lär dom sig allt egentligen?

Koma!

Jag är för tillfället inne i en tröttkoma! Inatt sov Stella högst 1.5 timme innan hon vaknade igen! Hon har en tand på g, så förhoppningsvis soverh hon bättre när den tittat fram. Det ser nästan brutalt ut i överkäken, måste göra hemskt ont, kan den inte bara titta fram undrar man...?
Neo är hos Barbro idag, vi bytte dag. Han blev jätteledsen när jag skulle åka, och jag kan inte riktigt åka innan han blivit glad så ja stannade kvar ett bra tag, och givetvis så har jag mobilen i bilen och missar ett viktigt samtal som jag har väntat på :( Är det inte typiskt???
Jag frågade Neo igår vad han önskade sig av tomten, Neo tre år svarar då "En Iphone". Fast sen ångrade han sig och sa, föresten mamma jag vill ha ett rosa hus :) Svårt d här kommer att bli känner jag, fyra klappar är redan inslagna till skrutten, men massa fler ska d bli, men ja vet bara inte VAD ännu?

Om planerna går som dom ska så åker Neo och jag med mormor och morfar till tomteland i morgon, egentligen skulle jag behöva vara hemma och sova känns det som, men sova är väl för veklingar?

Igår var barnen o ja ensamma hela dagen o hela kvällen, och ni ska inte tro det flyter på smidigt då, när jag ska ut till bilen för att hämta Neo ser jag att det är NOLL luft i bakdäcket, en pappa till en annan kille hos dagmamman sa att ja måste åka och pumpa det direkt... PUMPA? Hur gör man det då?
Åkte till macken och där var tack o lov en snäll kille som hjälpte mig, undrar hur glad killen i 20 årsåldern var som fick gå ut och hjälpa en dum blondin som inte kan pumpa däcken i snöväder. Och sen att hennes son dessutom kallade honom farbrorn :) Men NU kan ja alla fall pumpa däcken på bilen också! Man lär sig nått nytt varje dag! Sen åkte vi till Willys o handlade, på vägen hem var Stella supertrött då det var en timme efter hennes sovtid, och nappen kunde jag inte hitta någonstans så hon var ledsen hela vägen hem, då var jag nästan gråtfärdig när vi kom innanför dörren hemma!

Verkligheten närmar sig med stormsteg för mig nu, den 20:e Januari värmer jag upp hjärnan lite inför vecka 4 då jag börjar plugga igen, då ska ja nämligen skriva tenta i Pediatrik. Tur att det är något som jag tycker är väldigt intressant! Ju närmare skolstarten jag kommer dessto mer känner jag hur mycket jag kommer att sakna min klass, det gör verkligen ont i hjärtat! Och separtionsångest har jag också, hur ska jag kunna lämna min lilla bebis? Men hon har det bra hemma med pappa! Hoppas för hans skull att hon inte är lika mammig då, vissa dagar kan ja inte ens lämna rummet utan att hon blir jätteledsen, hon måste se att jag e där liksom... skruttan!

Ikväll ska vi ha lite Idolmys, Neo längtar. Fredagsmys i söffan säger han, och han gillar Idol :) Underbart! Så jag sa till dagmamman att han får gärna sova middag för han verkade trött, så han orkar med kvällen med oss! :)

Nu ska jag lägga mig på soffan, skulle vilja sova men Stella har sovit en stund nu så jag antar att hon vaknar snart!

Liten donna blir större, Stella Linnea 9 månader!


Busfialotta!

Nu gäller det att passa lillan hela tiden, kryper snabbt snabbt snabbt nu och sladdar o allt sånt där är ju himla spännande! Och så säger vi aj aj aj Stella, då tittar hon på oss och pekar med fingret (Sådär som man gör när man säger aj aj aj) och så skrattar hon bara :) Sötsnöre!
Sömn är det värre med i det här huset! Inatt tror jag att ja fick cirkus 3 timmar, och snorig nästa nyser o halsen svider... Hade tänkt lägga mig när Stella somnat, min första tanke i morse men nån åkte o tränade så tji fick jag! Är så SJUKT trött! Och Neo vägrar sova tydligen! Kommer inte komma i säng förän 22 tidigast. Suck!

Busfia!


Idolfredag!

Lite granna sjukstuga här hemma, Neo är hes och jag har jätteont i halsen! Han har inte ont säger han iaf. Tur det och hoppas han slipper!!!
Sömnen har varit katastrofal för oss denna veckan, Stella vaknade säkert 10 gånger natten som var! Gäsp!! Hoppas det vänder snart, hon har alltid sovit så bra :( Tänk om d ska vara såhär nu då? Vad trötta vi kommer att vara! Vi e inte vana vid d här he he! Bara o ta sig i kragen o sluta klaga, dom e underbara hur dom än sover!
Neo har varit uppe och rockat loss till Idol med oss, oj som han dansade till Jay när han sjöng Mettalicas låt. Tur jag fick med det på film ha ha vilken kille! :) Han röcks med i stämningen o hoppade upp på tv bänken och började rocka! :)
Nu sitter J o jag o väntar på att få höra vem som åker ut, e rätt säker på att det INTE är Jay! :)
Hoppas ni har en underbar helg! I morrn får vi lekbesök och sen tänkte ja göra lite julgodis och kanske baka lussekatter, till julmusik förstås!

Iphone





Alla sätt är bra utom dom dåliga!

Undrar om min Iphone kommer idag...? Någon som har julklappstips till en 3-åring och en 9 månaders? Tacksam för sånna! :)

RSS 2.0