Drar en lättnadens suck..

Efter mitt samtal med rådgivningen andra gången sa dom samma sak, ta alvedon, vila, nässpray mm mm. Men efter cirka tio minuter ringer kvinnan jag pratade med upp och sa att hon läst det hon antecknat när vi pratade och att hon hade fixat en tid åt mig halv åtta. Så jag ringde mamma, och underbar som hon är kunde hon komma o vakta en sovande skrutt, Jonas jobbar ju även ikväll..
Väl där uppe tog dom crp och temp, hade ingen feber (inte så konstigt när ja ätit alvedon hela dagen) och crp:n låg på 50, vilket tyder på att det inte är som det ska, är det normalt ska den ligga runt 10. Sen kikade han lite och kände och konstaterade att jag var jätte svälld. Så nu har jag fått tre tabletter som jag ska ta morgon och kväll, varav en är smärtstillande, tack tack tack! Kanske kanske kommer jag känna mig normal i morgon?? Det kommer vara som en dröm, aldrig hade jag trott att bihåleinflammation kan göra så fruktansvärt ont,! Hoppas alla ni slipper att någonsin känna av det :)

Nu ska jag kika lite tapeter till huset :P

Huvudvärk och husköp

Idag ringde mäklaren och sa att vi fick huset om vi ville, då vi var dom enda so hade klart med banken redan och säljarna ville få det klart så fort som möjligt. Så i morgon ska vi minsann skriva kontrakt! :) Och vi får tillträde 1:a Augusti! Då hinner man med liiite somma där i alla fall :)

Värken är då inget bättre idag allafall så nu sitter jag i kö till rådgivningen, antagligen för att dom igen ska säga att jag ska ta alvedon, men jag vill inte behöva ta nå mer sånna, det är ju inte alls bra för kroppen det heller! Det borde väl DOM veta också???  26 minuters väntetid endast var det, så ja passar på att skriva lite här då så länge.

Idag har vi varit till öpnna förskolan igen, vi var där några timmar så skrutten hade inte tid att sova nån middag minsann, jag försökte en liten stund att få honom att somna utanför men inte ville han det när han hörde alla barnen som lekte. Vi var ju tvunga att stanna kvar där med för vi skulle träffa farbror doktorn för spruta. Sprutan gick jättebra han sa inte ett knysst, däremot när vi skulle gå därifrån blev han så arg så arg för då hade han hittat margits leksaks telefon som hon har i sitt rum :) det är ju lustigt, blir inte ledsen av att få en spruta, men att inte få som man vill, det är rena skräcken, dom är väl för goa??
Nu sover han alla fall skrutten min, han somnade före 18 idag med. Han blev väl trött av att Mormor och deras vovve var här och åt middag med oss också tror jag :)

Nu ska jag återgå till att vänta i telefonkö...





Gunga e kul





Neo hittade två kompisar :) Det är lite lustigt för han tyr sig hellre till äldre barn o leker än dom i sin egen ålder..Kanske för att dom hos dagmamman e äldre..



Suddig bild, men såhär kan dom jaga varandra hur länge som helst, dom är SÅ söta!


Sjukvårdsrådgivningen är ett skämt...

Jag tog tag i saken och ringde rådgivningen idag, jag orkar inte ha såhär ont i huvudet och ögonen längre alltså! Vad tror ni dom säger? Ta alvedon???? Hur kan deras svar på allt vara detsamma? Att dom inte ens tänker undersöka om det är bihåleinflammation, usch och fy säger jag bara! Det tar ju på hela allmäntillståndet att gå och ha såhär ont hela dagarna! Och gå på alvedon är väl inte så hälsosamt heller? det är fjärde eller femte dagen nu som jag går på alvedon för att ens orka vara upprätt...

Idag har vi alla fall varit ute på lite äventyr hela familjen :) Det var riktigt längesedan vi båda var lediga några timmar tillsammans på en vardag! Vi var till öppna förskolan, där var rätt så tomt, det var vi och Sussi o Albin som var där. Jag tyckte faktiskt det var rätt skönt :) Så vi var där o lekte o snackade med Sussi en stund, sen åkte vi ner på rytmik på folkets hus, Neo tyckte väl mest det var roligt med alla saker runt omkring han, typ sopskyffel som han älskar. Han blev lite arg på mig när han inte fick städa. Sen fick han ju syn på en bebis så då skulle han sitta och titta på den :) Han älskar verkligen bebisar och är så fascinerad utav dom.
Efter det gick vi till mormor en sväng, hälsade på en snabbis bara, Neo var så trött så trött. Ingen middagssovning idag, jag sa till Jonas i morse att ska han behöva sova middag när han sover cirka 14 timmar per natt, men han måste verkligen det ändå, han orkar inte. Han somnade nu halv sex, helt stendöd med vällingen halvdrucken i ena handen låg han när ja tittade till honom, skruttisen då!

Mäklaren ringde idag och talade om att det var vi och en till som var intresserade, men den andra hade inget klart med banken ännu så vi måste vänta tills det ärklart innnan det händer nått. Men jag skulle helst se att det blev nått klart innan den sista ja, annars kommer ju vi att åka på dubbla boendekostnader, och det vill man ju helst slippa, man kan ju göra annat skoj för 7000 tycker vi :) Är det konstigt att ringa och säga det till mäklaren??

Nu blir det lite One Tree Hill för mig sen ska jag sova, orkar nog inte se Gossip idag, kan ju vara bra att han nått mys till i morgon med, om vi inte ska bo på Björktjära då vill säga, svärföräldrarna ska åka ner till Göteborg, så vi tänkte bo där medans dom e borta. MYS!

Och om du läser idag Gudfar Tobias så GRATTIS på födelsedagen! Det kommer en present nästa vecka med posten :) Kramar från oss här hemma!








Jonas o söta Albin :)



Lägger på begäran ut kannan igen :)

Underbar!

Måndag igen! Helgerna går fort! Och inte hann jag med allt som jag skulle heller i vanlig ordning :) Men men det kommeren helg till snart som tur är!
Idag har vi varit i Gävle hela dagen, först hade vi föreläsning, Immunologi. Sedan efter det hade vi HLR utbildning. Morgonen började väl kanske inte så jättebra! Jag vaknade av att jag hörde dörrklockan ringa, han tänka. VEM ringer på nu, sen såg jag till min förtvivlan vad klockan var, jag hade försovit mig, för tydligen så ställer min mobil alarm på endast ett speciellt datum, och det var inställt på den 28:e, vad hände med dom gamla hederliga? Hursomhelst var dom jätte söta och åkte o köpte en kaffe till mig medans jag slängde på mig nå kläder..
Väl framme väntade en rätt lång föreläsning, men inte så svår som jag hade trott. Fast det kanske blir värre när man väl sätter sig i det i morgon på semiariet....
Vi åkte ner på stan en snabbis på lunchen och ja köpte ett par shorts oc en t shirt till Neo, man har ju inte så mycket sommarkläder i storlek 92, det är ju mest tjocktröjor och långbyxor...



Bilderna tagna från HM..

Vi kom hem från Gävle strax före fem, då gick jag till mamma och hämtade skrutten, Jonas har ju börjat jobba kväll nu varannan vecka, vilket innebär att Neo får vara hemma varannan vecka :) Underbart! Neo och jag har mest myst och busat sen vi kom hem, han satt med mig en stund och pluggade med, han var så go han ville göra som jag gjorde, jag försökte nämligen natta honom i växasängen, satte mig och pluggade, trodde först att han somnade för det var så tyst, han brukar annars prata en stund med sina djur :) Men han hade väl fullt upp att klättra ner för sängen antar jag för efter 10 minuter cirka kom han tassandes och kramade mamma :) GOFIS! Sen satt han med mig när jag skrev, han ville skriva lika som mamma gjorde så han fick en penna och sitt block.
Han orkade inte så lång stund, han blev för trött, tror han somnade på 30 sekunder när jag la honom, i sängen igen, dock i spjälisen denna gången. Det känns som vi får försöka vänja in honom i växasängen en kväll när båda är hemma :)



Nu är sängen målad, men som ni ser inte tassarna på den :) Vi ska göra den nån dag här :)



Ännu flera pelargoner har flyttat in hos oss :)



Hjälper mamma plugga :)





Denna ska flytta ut på balkongen, ska köpa några söta blommor att ha där i mitten i zink krukor :)


Stolar

Just ja :) Nya stolar nu, sådär gamla o kantstötta som dom ska vara... Ska hämta dom andra tre i morgon!


Det ni! :)





Trött idag igen efter en lång dag med målning och diverse fix. Har för övrigt besökt Villa Vanilj för första gången idag, helt underbar liten butik! Köpte mig en ram och en ljuslykta som jag tänt nu och ska mysa lite framför tv:n. Jag vet att jag verkligen borde ta tag i seminariefrågorna idag, men jag har ingen energi kvar alls. Dessutom känns det som om mina bihålor har gått sönder!
Hoppas ni har haft en bra dag och helg! I morgon kanske vi får ett samtal från mäklaren, kollade ju på ett hus förra veckan och snart är det visning igen! Spännande!!
Forfarande ingen som har något tips hur man sätter upp sol/insyns skydd på en balkong? För hur som helst om vi köper hus nu så blir det väl inflytt i början av Augusti så det är nog dags att piffa till balkongen lite, och våra grannar mittemot är ena riktiga skvallrisar så all insyn från deras håll bör tas bort pronto :)

Vilken underbar dag!

Vad mycket man hinner med när man vaknar tidigt, det är nästan, fast bara nästan man önskar att Neo vaknade så tidigt varje dag. För när klockan var åtta hade jag hunnit med att ge Neo frukost tvätta honom, klätt honom, druckit kaffe, dammat, damsugit, torkat golven o gjort mig klar. KLockan 10 kom svärmor o hämtade upp mig och vi åkte på Antik och samlarmässa. Dom hade väldigt mycket fint faktistkt! Vi hann med en sväng på loppis med, letar förbrilt köksmöbler som jag kan renovera och göra fina, men det går ju inte att hitta några med potential i Bollnäs på loppis.
Medans vi var iväg hade Jonas och Neo varit o tvättat bilen och handlat lite matsäck o fika. Vi tog då med oss fika ut till Långnäs och där var vi o lekte en bra stund. Men vet ni vad som hände innan vi kommit iväg? Termosen med kaffe läckte ju förstås, och det rann ut kaffe i hissen så det var ju bara att åka upp igen och torka av allting och packa om. Men vet ni vad granntanten säger??? För hissen han ju hon trycka ner innan vi hann torka upp så jag hör henne skrika nerifrån våningen under oss: Har ni kissat i hissen?? Ja men visst har vi väl det hade jag lust att skrika tillbaka, hon sa sedan: Ni måste ju torka upp, då kunde jag inte hålla tyst så då skrek ja tillbaka: JA men vi hann inte för det var nån som var så ivrig att trycka ner hissen, då blev hon minsann tyst. Men alltså hur kan man fråga nått sånt då????

Efter lekparken, där Neo för övrigt hittade sig en liten kompis som var kanske 5-6 år, som gärna ville ta hand om honom där o leka, hon sa till mig: Vi blev liksom kompisar vi två :) Så sött!! Dom poade på dom två alla fall och när Mormor kom så kollade han på tjejen och sa, Däääääj och pekade på mormor, precis som att han ville visa att nu kom min mormor :)
Aja alla fall efter att vi varit där åkte vi till mormor och började på att måla Neos växa säng, vi hann bara med ett lager så det andra får vi göra i morgon, vi grillade även där, det blev fläskfilé, så nu står magen åt alla hörn. Neo ligger just nu i säng och konfererar med sin vovve. Det gör han alltid, vår nattning går till som följer: Neo får välling som han själv dricker i sängen, antingen somnar han på stört eller så ligger han och filosoferar och pratar med gosedjuren, sen somnar han rätt vad det är. Han är aldrig ledsen eller säger emot, han blir mest arg om vi däremot skulle få för oss att gå in :) Sötnosen våran! Men som jag sa till Jossan, att det kan ju däremot bli jättesvårt för oss sedan att natta honom i en växasäng, när man inte får vara med honom liksom, utan han vill ju somna ensam. Och ligger han då i en växasäng är det kanske ganska så stor risk att han bara kliver ur sängen :) Aja det problemet får vi ta då i så fall, nu står ju sängen på tork och väntar på en andra strykning med penseln :)
Nu väntar lite Robinsson snart och soffmys, sen blir det en tiiiidig kväll för mig, inte van att hoppa upp klockan sex, för jag la mig ju inte jätte tidigt igår eftersom skrutten brukar sova till nio...

Lite bilder från dagen:







Neo promenerar iväg med sin "kompis" Svårt att se men hans mössa sticker upp nånstans där :)



Sängen före målningen...



Jonas förbereder med färgen :)


Sötnöt!




Jag har sett det sötaste någonsin!!!

Tidig morgon idag, Neo började tjottra från sitt rum vid sex redan, han är nog van från veckan då han har åkt ill dagmamman vi den tiden varje dag stackarn!  Han var så nöjd och glad där inne o pratade så ja låg o drog mig till kvart i sju, skönt att komma upp tidigt när det står mycket på schemat idag!
MEN vet ni vad han gjorde när jag kom in? Han satt o lekte med sin apa, han höll den precis som en bebis och rörde på den och sa "tutte" precis som han lekte att det var apan som sa tutte, och så gav han apan nappen, tog ut nappen, sen gjorde han så säkert tio gånger! Tror det var det sötaste jag sett, och varför springer man inte o hämtar videokameran? För tidigt på morgonen för mig för att jag ska kunna tänka ordentligt tror jag :)

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


Untitled from Anna-Maria Forslin on Vimeo.

Lättnadens tid!

Huuuuuua nu är tentan avklarad och det kändes faktiskt riktigt bra!!! Det avsnittet som jag trodde skulle bli värst känns det som om jag skulle haft full pott på, om det nu är rätt det jag fattat det som :) Hi hi det vet man ju kanske inte???
Nu är jag helt slut, vi har varit ute o lekt och donat hela dagen Neo o jag och pappa, så nu sover skatten och vi ska äta pizza.  I morrn är det uppdrag måla som gäller men först ska vi till Långnäs o leka! Vad tror ni är bäst att spraymåla sängen eller att måla den för hand? Vi målade ju spjälisen för hand, det var INGEN hit tog oss en hel dag hi hi :)

Återkommer i morgon!

 













Underbara pelargoner

Fredag brukar vara en underbar dag

Men inför morgondagen känner jag mest ångest! Tentan är om 13.5 timmar, hjälp!!!! Jag känner att jag vet inte alls hur det kommer att gå, det är så sjukt mycket att lära sig på så kort tid!!! Ni tror inte att jag dessutom fått feber igen? Undrar hur bra man presterar då? aja... Inget att styra över, det får gå som det går!
Det blir inte många rader idag, Jonas ska förhöra mig på några gamla tentor nu sen blir det ett varmt bad, levande ljus och sen sängen....
Hoppas ni får en bra kväll och sov gott allesammans! Frida! Jag skulle testa med ögonen som du hade gjort, varför ser det mest läskigt ut? :)


Mammas skatt!!!


Kindtänderna sprutar ut...

Nu har det kommit en till, och nu är det två andra tänder på g, ska det aldrig ta slut? :) Inte undra på att han är lite otålig till o från inte!
Neo har varit hos mormor idag, vi har haft frågestund inför tentan på Fredag, det var väl en skräckblandad förtjusning efteråt, man fick ju lite klart för sig vad dom var ute efter på vissa deler om än dom var hemliga :)
Neo hade sagt ett nytt ord idag sa mamma, tydligt som bara den och så minns hon inte vad det var??? Ha ha typikt också!
Just nu sitter jag o väntar på Jonas som har varit o köpt en växasäng, så i helgen blir det till att måla både kista och säng, sedan ska jag antingen köpa vägg ord och klistra på sängens bakre del, eller så gör jag shabloner,vi får se hur det går med shablonerna först och främst. Men nu är det spännande och se om den e så fin som den såg ut, det gäller ju att se potentialen i gamla möbler, för jag vill verkligen inte ha nån Ikea säng, dom är på nått sätt så opersonliga, fast det beror ju kanske på vad man har för rum i övrigt iofs. :) Nu ska vi åka lite rutchkana med Bosse..

Tjingeling!

Majs e gott!


Lamla

Nu på kvällningen när Neo skulle ta Bosse o lägga sig tappade han honom i golvet, oj Bosse ramlade sa jag: Lamla sa Neo då :) Och sedan upprepade han det om och om igen, precis som han skulle vara stolt över att ha lärt sig ett nytt ord.... Mer än så blir det nog inte från mig ikväll, jag är så fruktansvärt trött, har pluggat hela dagen, vi satt på skolan från cirak 8 i morse, redan vid tio hade samtalsämnena börjat spåra ur :) Men jag tror vi lärde oss endel ändå, fastnar nog mer än vad man tror! Vi körd lite frågesport när vi tröttnade på att nöta gamla tentor... Duktiga vi! :)
Bjuder på en liten film, för mig är det nu dags för ett underbart avsnitt av Gossip Girl, och efter det väntar One Tree Hill!

Untitled from Anna-Maria Forslin on Vimeo.

Men varför!??

Blir det så med texten helt plötsligt, det teckensnittet är inte inställt på inläggen??? Någon som vet?? Jobbit o läsa...!

Det börjar grönska!

Jajamensan, våren har även tagit sig upp till norr hörrni :) Det grönskar mer o mer för varje dag. Jag la märke till vad mycket det har hän sedan vi var till Barbro sist (Skärtorsdagen) Och det är väl alldeles underbart!
Det hade varit lite jobbigt för Jonas att lämna Neo i morse, han blev lite ledsen. INte så konstigt när han nästan varit hemma två veckor, Barbro sa dock att det hade gått över på en gång så vi får tro på det!

Det var så mysigt när vi kom och hämtade honom, då satt han glad som en sol i sandlådan och öste sand med en spade, duktiga pojke! Ska genast inhandla hink o spade, vi har ju faktiskt en liten sandlåda på innergården här!

Mäklaren ringde idag med, och vi avböjde vårt intresse för huset vi kollade på senast, vi känner att vi inte riktigt har ork att totalrenovera någonting. Det var verkligen mycket att göra, tom. fasaden och gräsmattan var tvunget till att göras om... Aja får ha is i magen och mäklaren sa att det börjar komma mera nu!
Väl hemkomna idag så busade vi lite granna i vanlig ordning sedan åt vi lite middag, slängde ihop en broccolipaj med lite smaskit i. Till Jonas och Neo då för jag åt ju GI middag, muuums?? :) Nu har skrutten somnat, redan klockan 18.15 så jag ska avnjuta ett avsnitt av desperate innan jag faktiskt lägger mig, blir en titig kväll för mig, känner mig fortfarande inte helt hundra...



Neos paj :)



Och i vanlig ordning när han ätit klart ställer han tallriken på mammas o pappas bord, ordning o reda!



Han äter alltid själv numera... Gud nåde den som försöker hjälpa till, kan fälv


 
Vill göra som mamma, världens vackraste!


Godmorgon!

Kära ni! Trött trött trött idag, sov väldigt dåligt i natt, vet inte vad d var men ja vaknade flera flera gånger och kunde inte heller somna om... Men lite kaffe på det här så ska jag nog bli människa jag med!
Sitter på skolan nu och inväntar mina vänner, tentaplugg hela veckan! Så håll nu tummarna för oss på Fredag klockan 9 :)


Min dag kommer att bestå av detta:


Och massa massa mer... Puhh... Tur att solen skiner ute, sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne eller vad säger man? :)

Bästaste killen




Inspiration

Satt och hittade så mysiga bloggar på förmiddag och fick lite inspiration, så jag gjorde en bokstavstavla till Neos rum, hur kan det vara så roligt att hålla på? Och tiden bara flyger iväg :)


De svarta bokstväerna bildar som ni förstår Neo :)

Värme

Sitter här i min ensamhet, vilken otrolig tystnad mina skruttar lämnar efter sig! Dom gick till farbror för att fika lite så att mamma fick vila bort febern, har legat på soffan en stund, men trots feber blir jag otroligt rastlös av att kolla på tv mitt på dagen??
Ska börja på med middagen snart! Det blir kyckling tortillias med massa god sallad. Den är verkligen supergod!
Man tar bara lite grillad kyckling och slänger ner i pannan på lite svag värme, skär lite grön paprika som man bryner lite lätt tillsammans med kycklinge, i med en eller två creme fraische, sambal olek, taco krydda, salt och peppar. I med fyllningen i bröden, in i ugnen med riven ost över och servera med en fräsch sallad och tacosås, MUMS :)

Såhär såg det ut igår efter att vi målat med fingerfärg, jag kan säga att det tog längre tid att ta reda på det än den tiden han ville leka med det :) Men han tyckte det var skoj en stund alla fall och fin fina konstverk till mor/far föräldrarna som var uppskattade :)




Sådär blev det med blommor i min gamla låda :)

Min son är tillbaka!

Idag är skrutten som vanligt, hittills alla fall :) så det kanske hade nått med tand/förkylning å göra trots allt! Jag däremot hade 38 grader i morse och antar att det kommer stiga under dagen! Så jag ska nog ta och köpa lite kanjang idag! Men först ska här bakas och planteras blomster för fulla muggar, orkar inte egentligen men det är sånt som måste göras :) Vi får fika främmande snart, lilla Albin och hans pappa Andreas kommer på fika, och då vill man ju bjuda på nått gott, så det blir kärleksmums!
Skickade precis iväg Jonas på affären för att handla socker, och lite små söta blomster till vår låda. Har en gammal fruktlåda i trä som jag tänkte plantera i och placera på vår ickemålade brudkista i hallen, ska måla den någon dag men jag vill gärna göra det ute och det har ju faktiskt inte varit nått väder i helgen!
Jag har kanske hittat en växasäng till Neo med, min kompis Stina hade en i gammaldags stil som jag fick köpa om en annan av hennes vänner inte skulle ha den! Underbart i så fall!!! Måste väl åka på Ikea med och köpa större täcke, för det blir ju lite klent med ett spjälsängstäcke till en större säng...
Hoppas ni får en underbar Söndag!!!

Förkylning & tårar

Vaknade i morse och det kändes som jag har något vasst föremål i halsen, förkylningen har brytit ut nu. Blir mer och mer täppt i näsan ju längre dagen går. Jag hoppas verkligen jag slipper febern, vi har tenta på Fredag och det går inte ihop med min planering isåfall.. Har liksom inte så mycket spelrum....
Neo är också snorig och väldigt väldigt olik sig idag! Han är bara ledsen och arg. Tog med mig honom till Kvantum med mamma för att handla lite till kvällen, men han satt bara i vagnen och gallskrek, usch det är jättehemskt när man inte känner igen honom. Jag undrar om han har ont någonstans?? Jag skulle bara vilja åka upp och att dom tog en sänka på honom så att det inte är någon infektion som vi missar eller så, för öronen verkar det inte vara för han sover som vanligt och tar sig inte för öronen. Men vill man åka upp och fråga om en sänka? Har man otur är det nån suris som jobbar och man får sig en avhyvling, ska det verkligen vara så att man ska känna så?? Jag tycker det är jättehemskt!
Nu sover han alla fall, har sovit två timmar snart, medans har jag suttit och knåpat på en recepttavla, kan vara roligt att rama in och ge bort till någon släkting som har namnsdag eller så tänkte jag... Här har ni den:



Väldans va konstig den såg ut här då :) Aja men den är finare i verkligheten, Nu ska jag lägga mig på soffan en stund och vila...

Kissemiss

Vi glömde Neos kissemiss i huset vi var och tittade på :( Och det är helt obebott, tänk att han ligger där i kylan alldeles ensammen stackars kissen!!!! 

Skum text...

Vad konstigt att den bara byter typsnitt av sig själv ibland??? Hoppas ni orkar läsa trots den konstiga texten :) Teknikens under...


Trotsålder!

Äntligen helg! Jag undrar hur många inlägg som börjar med det på fredagar :) Idag har Neo och jag varit hemma, alltså ingen skola för mig, ingen dagmamma för Neo. Utan bara Mamma Neo tid. Han har dock kommit in i världens trotsålder eller vad det nu är, för hela dagen har han testat mina gränser till det yttersta! Både mina föräldrar och Jonas föräldrar har varit här idag, och alla dom sa att dom inte kände igen våran skrutt. Jag tycker dom kan väl inte bli sådär av att få tänder väl? När brukar den första trotsåldern träda in, nån som vet? :)

Vi har ju även varit och kikat på hus idag, jag tyckte att huset hade väldans potential, Jonas däremot höll inte riktigt med. Han såg det för hur det såg ut NU, men man måsteju kunna se till dess charm också tycker jag. Men sen kan jag hålla med honom om att man kanske inte har all tid i världen att kunna totalrenovera ett hus när man är småbarnsföräldrer, som även jobbar och pluggar. Men många i vår familj är ju liiite händiga alla fal... Aja hur som helst så har vi sagt att vi ska ta helgen till att fundera, men det lutar väl åt att det inte blir någon affär den här gången heller. Det som var bra med det här huset är att vi inte behöver känna någon press eller ångest över budgivning, utan vi får lägga det bud vi vill, och sedan se om ägarna accepterar budet...

Bjuder på lite bilder från dagen innan jag lägger mig, jag tror jag börjar få feber. Har frusit längs ryggen hela kvällen och det svider i ögonen och jag kan nästan inte svälja, oj det där lät gnälligt, men man måste ju få gnälla ibland också :)

Skrutten poar på i sitt rum, undersöker alla prylar i bokhyllan





Poar med ett äppelskrutt



Såhär har Neo sett ut såfort han inte fått som han velat idag.... :/


Såhär gör Neo när han ätit färdigt nu, då ställer han undan sin mat på vårat bord, duuktig kille :)



Ser ni nått fel på den här bilden? ;)


2 ordsmeningar?

Så underbart att det är helg snart igen! :) Veckorna går fort och sommaren närmar sig med stormsteg! Underbart! MEN vi fick reda på nått som var mindre roligt i skolan häromdagen, vi ska alltså ha TRE tentor innan den 5:e Juni nu, salstentor? Tycker det låter helt absurt, men det är väl bara att bita i antar jag, det är ju första terminen som är värst, antar att det är för att sålla bort dom som inte klarar av det eller inte är intresserade antar jag...

Fick ett glädjande besked idag!! Jonas ska börja jobba skift nu, vilket innebär att Neo bara behöver vara hos dagmamman några dagar varannan vecka! :) Det tycker jag känns kanon, även om vi inte kunde haft en bättre dagmamma än den vi har, så är det ju alltid bäst att vara med mamma & pappa eller hur??

Måste bara tala om för er nått gulligt, igår när Jonas och Neo lekte så gav han Pappa en leksak och sa: Pappa här :) Han lät som en liten vuxen männsika, otroligt! Annars är det mycket små ord hit och dit bara och da da da, men det kanske börjar komma lite mer 2-ords meningar nu då??

Vad är det föresten som har hänt med vår underbara VÅR?? I morse var det riktig vinter ute nästan, nu är det en aning varmare men inte alls lika som det var i påsk. Det kanske blir lite bad på AQuarena i helgen ändå, om det ändå inte ska bli någon sol!

Idag har ja donat lite hemma, bytt gardiner, dammat, och klippt lite på mina blomster, tycker om att dona när det är lite halvmulet ute, mysigt på nått sätt :)




Nyfixad pelargon



Köksfönstret



Hittade min fina vattenkanna på balkongen, den hade börjat tappa färgen av att ha stått ute hela vintern, men jag tycker den blev snyggare?? :)



Ni bara MÅSTE köpa det här skurmedlet, luktar gudomligt! Syrén :) Eller är det bara jag som har torkmani?



VEM orkar bädda VARJE dag innan jobb/skola?? :) INTE Jag alla fall!

Kort vecka!

Tänk vad skönt hörrni att det redan är Tisdag, man är ju intställd på att det ska vara Måndag idag, men icke! Helt underbart! Och lite sol fick vi idag med!
Har varit i skolan idag, vi kikade på en obduktionsfilm, lärarna hade höjt den upp över skyarna, men jag tyckte inte den var så bra, dels var den kort. Och hemskt dålig kvalitet... Aja... Så är det!
Neo fick vara hos mormor idag då han hade feber igår, i morse var han feber fri, men nu på kvällen hade han lite feber igen. Jäkla tand att vara envis! Den har fortfarande inte kommit upp helt. Det är lite skrämmande att tänka att det ska komma upp NIO tänder till? Hoppas han inte kommer att få feber vid varje tand bara! Det är ju så ynkligt när dom har ont och man inte kan göra nåt åt det! Det är lätt att tappa humöret som föräldrer också sånna gånger, för när Neo har ont eller inte mår bra så är det verkligen ingenting som duger....  Skrutt...

Ringde tll mäklaren idag med, anmälde oss på visning på Fredag, vi får väl se hur det går. Det känns inte så lovande, alltså inte att vi inte får det eller så för det verkar inte vara fler intresserade, men just HUR pass bra skick det är i...

Nu ska jag ta och gå en runda med vattenkannan, tycker mina blommor ser lite törstiga ut! Och längtar så tills jag får sätta Pelargoner på balkongen, det är verkligen helt underbara blommor!!!

Mårbacka, helt klart min favorit!!!



 Neo ikväll innan han somnad, Mysfaktorn är hög!


Påsken är slut!

Jaha ja den här påsken gick ju över i en himla fart!!! Har hunnit med en del dock, varit ute på lite festligheter, varit ute i solen och lekt en massa, träffat Stinchen och hennes familj, ätit god mat, (lite för mycket dock) :)
Neo hade alla fall haft det jättebra när han varit hos farmor och farfar på långfredagen, hade fått varit uppe till strax efter åtta, dansat till Abba och ätit påskmat. Morgonen därpå hade farmor fått väcka honom :)
Vid ett tillfälle där så skulle han promt upp för trappan, nej Neo vi ska inte gå upp nu sa farmor, då hade han sagt nått som liknade bajs och pekat på rumpan, och mycket riktigt han hade bajsat. Och han vet ju att där uppe byter man blöja :) Tänk va dom lär sig! :)
En annan gullig sak han gör nu är att så fort vi träffar Jonas lillebror Ante, så säger Neo genast, Kicki som är Antes flickvän, vare sig hon är med eller inte! Att dom kan koppla så? :) Hurra hurra hurra har han börjat säga med, och ska skåla mest hela tiden... Lilla prinsen!

Igår fick han feber vår lilla skrutt, vi hade inte tänkt på att kolla febern, men märkte att han var lite annorlunda för han ville inte äta och var allmänt missnöjd med det mesta. Men mycket riktigt han hade rätt så hög feber, och sen känner jag efter i munnen, då är det inte bara en utan två tänder på g... Stackars krake!!!

Kladdmonster!



Han har fått lite färg av att vara ute i vårsolen, ser ni det? :) Sötnöt!!!



Ännu mera kladd



Och så flirtar vi lite ;)



Godnatt på er! Nu hoppas vi på lite mera sol i morgon!!!

39 graders feber?

Märks det att han har 39 graders feber? Att dom orkar dom små :)


Quack Quack


Untitled from Anna-Maria Forslin on Vimeo.
Untitled from Anna-Maria Forslin on Vimeo.

Jag har blivit utmanad av Jossan

5 saker som jag ska göra under 2009


1. Njuta av sommaren!

2. Köpa hus, om vi nu hittar DET huset :)

3.Göra min första praktik på Kirurg avdelning

4. Åka till Göteborg och hälsa på tjocka släkten

5. Åka utomlands

Jag utmanar : stinchen


Festligheter!

Ikväll vankas det lite festligheter! Vi ska hem till ett par vänner till oss och mysa lite, sen tänkte vi gå ut en sväng. Lilla skrutten ska till farmor och farfar sova där inatt. Det kommer bli uppskattat från hans sida :)
Igår var vi hos mina föräldrar och åt påskmat, Neo smakade och tyckte om det mesta, såsom Senaps sill, Löksill, viltpaté med rödlöksmarmelad. Ja you name it, killen äter allt! Helt underbart! :) I morgon när vi hämtar honom ska han få påskägg utav oss med lite smått och gott i, vad har ni andra i påskäggen åt era små??

Tittar på en film, håller i fodralet till två andra :) Undra vad hans favvosyssla är?





Tenta!!!!

Bildbevis! Wehoooo! Godkännt var 63 poäng! :)



Underbara påsK!

GLAD PÅSK på er!!! Vilken underbar dag! Jag klarade anatomi tentan!!!! Vilken fantastisk känsla! Det känns bättre än när jag klarade uppkörningen!!! WehooooO!!!!

Synd på vädret dock! Tänk på alla små barn som ska ut och vara påskkärringar var kallt det ska vara åt dom! Jag hoppas att dom klär sig ordentligt! I morgon skulle det ju bli fint, men nu har SMHI ändrat sig, så jag är ingen fan av dom just nu! Men lite hopp finns det väl alltid för sol!

Neo är påskkärring idag han, jag sminkade på honom lite fräknar och satte ¨på honom ett huckle så gick vi till mormor i morse, han fick jättefina sommarkläder av henne o påskpresent! Tack mormor!!!
Sen gick vi hem och åt lite lax, det är Neos favoritmat nämligen, klart man ska få sin favvo när det är påsk! Igår åt han godis i rätt så stora mängder med tanke på hans egen storlek, han fick nämligen påskägg av dagmamman igår! Det var då himla gulligt tycker jag! Tänk vilken skillnad det är på dagis och dagmamma, det är så personligt med dagmamma så om det är nån som funderar mellan dessa två så rekomenderar jag stakt dagmamma!

Nu har min lilla påskkärring slocknat, jag hade tänkt städa. Men jag har så otroligt ont i min höft! Det är nått alldeles makalöst!!! Och så strålar smärtan ut i magen liksom, vad är detta??? Det är faktiskt jätteobehagligt, inte kanske själva smärtan men just att han inte har en aning om vad det beror på, jag har ju inte slagit i höften eller nånting heller! Nån som varit med om detta???....

Ja just de! Viktminskningen har varit relativt framgångsrik den här veckan, förra veckan hade jag ju gått upp ett kilo, men nu har jag gått ner det igen plus lite till! Pepp!

Nu ska ja vila mig lite med en tidning tror jag och njuta av att ha klarat tentan!

Sovande påskkärring/gubbe. Hucklet har åkt av :)


Webbisar

Sitter och kollar på webbisar för att se om Jonas kompis bebbe kommit ut, och blir så bebissjuk!!! Saknar verkligen den där första tiden, helt underbart! Och för att inte tala om hur gott dom luktar dom små nyfödda! När man börjar tänka på allt blir man verkligen nostalgisk, förlossningen, som utan tvekan är det häftigaste jag varit med om, trots den enorma smärtan så visste man vad som var på gång och man var förväntansfull och nervös. Vill IGEN :)

Nu är klockan 20.07 och jag ska ta ett bad och lägga mig, klockan åtta redan.. ska bli så skönt! Varför vara vaken när man är så trött så trött? En heldag i skolan väntar i morgon med, men sen blir det några dagar ledigt, ända till Tisdag, då ska vi se obduktion... Läskigt? Näe mest intressant tror jag.... Får se hur man reagerar..
Got natt på er!




Godnatt från oss!


Kväller...

Nu gör jag kväller, alla fall pluggmässigt. Har först suttit på en föreläsning halva dagen, för att sen komma hem och skriva seminarieuppgifter. Mina ögon går lite i kors nu känner jag!
Föreläsningen idag hölls av en läkare, och han var kanon! Det kändes som att han verkligen visste vad han pratade om, konstigt vore det väl annars kanske :) Men det var verkligen kanon! Och det kändes bra att han inte gick alltför djupt in på varje grej som jag trodde han skulle göra... Så det känns bra!
Jonas och jag åkte tillsammans från skola, jobb idag och hämtade skrutten, som var på dåligt humör, han hade bara sovit 1.5 timmar middag och det är alldeles för lite för honom när han blivit väckt på morgonen! Efter vi hämtat honom åkte vi hem till svärisarna, dom var dock inte hemma, men Jonas mormor var där så vi åkte dit och umgicks lite med henne, tillslut blev Neo för trött så vi fick åka hem och få i honom lite käk och sen sängen...

Mäklaren ringde här på kvällningen också, och frågade om ett hus vi varit och kikat på, tydligen ingen intresserad av det. Det huset som såg sååå fint ut på bilderna, men det var inte riktigt så... Hon talade alla fall om att det snart kommer ut ett hus som hon trodde skulle passa oss, och det låter ju lovande... Roligt att hon tror sig veta vad vi vill ha, vi har ju träffat henne på en del visningar nu så hon vet vad vi gillar och inte...! Det skulle komma ut om någon vecka! Längtar till att se vad det är för nåt! Men har inge förhoppningar längre vad gäller hus! Det känns som att vi kommer att få bo här för alltid :)

Skrutten våran har börjat gå runt och säga rrrrrrrrrrr hela dagarna, så han blir inte ett sånt barn som pjataj såhäja :) Fast det kanske försvinner vem vet??

Gardinsömnade och muffinsbak

Idag har det varit lite sådär halvdant väder, så vi har mest varit inne och donat. Vi var till Mobackes en sväng och kollade på djuren och fikade lite för Neos skull, så han skulle slippa vara inne en hel dag!
Trist att vi inte fick lika fint väder som igår, men det verkar som det ska komma tillbaka?? Någon som hört nått annat? Efter Mobackes åkte vi till Karlssons, letar en sån ställning till markis till balkongen, någon som vet var man kan köpa det? Alla har en sån men ingen vet var man får tag på det :) En sån grej som väl oftast redan finns, förutom här då...
På eftermiddag har jag efter STOR möda fått igång min nya symaskin, så nu har ja äntligen sytt upp våra gardiner till sovrummet, ska ta tag i vardagsrumsgardinerna med, men inte nu ikväll känner jag...

Våran lilla pojke har börjat prata nå hemskt under helgen, lite tvåordsmeningar med faktiskt, va e dääääär säger han, Killian Dääää sa han med igår. TV sa han idag, men det lät såhär: Teee weeeee, sötnöt! Och så när han fått någonting så frågar ja: Vad säger man?? Tack tack säger han så fint nu :) Det låter renare på nått sätt, svårt att förklara...

Ser ni skillnaden? Den högra sidan har ja inte sytt upp, cirka en halvmeter för långa :)



Min lilla miniorchidé som har blommat sen November tror jag


Riktig feelgood låt!

Måste bara dela med mig av denna låt som får mig på kanonhumör varje gång, rätt otippat var det Jonas som tipsade mig om den, Just love it!

Sitter o kikar på Robinsson

Efter en lång och underbar som har spenderats ute! Vilket underbart väder. 16 grader i skuggan och strålande sol! Jag har faktiskt bränt mig lite av solen idag, jag trodde inte den var riktigt SÅ stark?
Nu sitter jag o kikar på Robinsson, och jag stör mig nått fruktansvärt på Christian!!! Så fort han gör nått dåligt som i tävlingen, så skyller han på nån annan? Och det enda han gör är att klaga på hur dåliga alla andra är, varför ite spara den energin till nått vettigt?
Jonas och jag pratade om att han är PRECIS som en såndär kille som skulle vara ordförande i kåren, och jag tål heller inte kårmänniskr! Dom är verkligen på ett speciellt sätt! Nu ska jag väl kanske inte dra alla över en kam, men alla jag har träffat på har varit precis som den där Christian...

Men hur är det med bordsskicket? :)


Untitled from Anna-Maria Forslin on Vimeo.

Morgon Mys








Familjen



VI



Familjen!

Underbara Fredag!

Härligt vårväder ute, det är Fredag och man har en helgs ledighet framför sig, kan det bli så mycket bättre??
Det blev inget hus för oss igår, vi var med påbudgivningen till slutet, vi trodde nästan det var lungt ett tag när alla började hoppa av, men det sista paret gav sig INTE så då kände vi att nu hoppar vi... Det var inte värt mer än vårt sista bud tycker vi. Men det är lite ledsamt tycker jag! Nu dröjer det väl innan det kommer ut nått vi gillar igen!!! Och när det kommer ut nått så är det bara en lång evig väntan innan man får veta hur det blir, oftast iallafall. Men det känns som om vi kommer att få bo kvar i lägenheten en sommar till, det är väl det som känns värst liksom!
Det är ju tur att mamma och pappa har hus nära oss, så vi bara kan gå över dit i sommar då om det blir så. Bada i pool och springa barfota i gräset...
Vet ni vad vi betalar i hyra här? Det är helt sanslöst mycket för en LÄGENHET 7200 EXKLUSIVE el... Så runt 8000 med el blir det. Det är ju dyrare än att bo i hus....Grr!

På förmiddagen har skrutten och jag varit till lekparken och lekt, det höll tills Neo ramlade i en vattenpöl och blev sjöblöt. Då fick vi gå hem och byta om, det var nog lika bra det för han började bli hungrig med. Han fick lite lax, sen begav vi oss ut igen! Man vill ju inte gärna sitta inne i detta underbara väder heller! Vi tog oss alla fall en tur på stan först, hittade lite ljus och en morgonrock till Neo, för nu har han växt ur sin fina som han fick av Moster!
Efter det tog vi oss en tur och hälsade på en mamma från föräldragruppen i hennes butik. Dom har varit utomlands så ja ville höra hur dom haft det :) Neo somnade inte allt för oväntat under vår lilla tur, så han ligger i sin vagn och småsnarkar lite nu, ja ni har ju sett hur han låter ibland :)
Ikväll är vi bjudna till mina föräldrar för att äta grillat!! Mmmmm så gott det ska bli!! Hoppas ni får en underbar Fredagkväll! Här kommer lite blandade bilder:

Neo har fått en egen rutchkana av Mormor & Morfar



Loka e skruttens favorit!



Förtrollad av Byggare Bob









Våtrötthet...

Jag tror jag har drabbats av vårtröttheten, därför jag inte uppdaterat så aktitvt de senaste dagarna. Det är så skumt för jag har verkligen inte sovit dåligt eller så, utan är bara helt slut.
Igår kan det nog ha haft med Neo att göra att jag var så himla trött. Han var på SÅ dåligt humör hela dagen! Ingenting var bra. Han vill helst sitta i fåtöljen ensam och kolla på byggare Bob utan att någon tilltalade honom. Och det är inte alls likt vår skrutt!
Likaså nattningen var nått nytt för oss igår, det tog säker 30-40 minuter innan han somnade, han grät och ville inte alls sova. Annars brukar han få sin vällingflaska, vi går ut, han dricker upp och vips så sover han. Vi får INTE vara där :)
Men igår ville han ha mamma eller pappa där, han somnade tillslut när jag satt o sjöng för honom och smekte honom på kinden, det var rätt mysigt eftersom man aldrig får göra det annars :)

Han var på rätt dåligt humör på förmiddagen också, vill helst inte göra nånting alls. Knappt äta morgongröten. Men sen ikväll var det som att vända på en hand, han var sin lilla sol igen, och det verkar som han utvecklats så mycket. Jätteskumt! Han började helt plötsligt ropa pappa? Han har ju ropat och sagt pappa och mamma förr, men nu ropade han verkligen frågande på oss, pappaaaaa ungefär som att han undrade över nått. Och det lät som han var en riktigt stor kille. Svårt att beskriva men både Jonas och ja kollade på varandra och funderade vad som hänt, vi blev nästan lite rörda!
I skolan har vi just påbörjat "korvstoppning" nummer 2. Alltså del 2 på anatomi och fysiologin, men som vanligt är jag och min lilla studiegrupp väldigt väl planerade och har allt klart hur vi ska lägga upp det och det känns underbart!

Nu blir det lite TV faktiskt..

Min lilla konstnär





Resultatet :)


RSS 2.0