Börjar det bli dags!?

Nu är ja inne på min 4:e förkylningsvecka, min andra vecka med konstant huvudvärk. Eller ja värk i pannan och ner mot nacken. Nästan säker på att jag har bihåleinflammation, Det skall ju läka av sig själv numera. Men snart har jag fått nog, det funkar ju inte att gå på alvedon flera veckor!
Barnen mår bra och Stella var sin första dag hos dagmamman i morgon. Det hade gått som en dans, hon hade inte sagt ett knyst enligt dagmamman. Lättnad!

Idag tog jag och barnen ledigt :) En långdag fick räcka tycker jag så idag fick dom vara hemma, försöker läsa lite ikväll istället.
Så vi tog bussen ner på stan där vi mötte upp mormor som skulle gå till frisören med Neo. Det hade gått jättebra han hade suttit stilla hela tiden, och när dom skulle gå ut därifrån hade Neo sagt "Men nu var jag väl duktig mormor" :) ha ha!
Stella var rolig hon med häromdagen, vi satt och åt hos mina föräldrar och helt plötsligt skall Neo gå och bajsa så han gick iväg och ropade till Jonas "Pappa ska du också bajsa" varvid Stella säger "Bajsa" Helt klockrent, mamma pappa och jag tittade förvånat på varandra och skrattade :) Sötfia!
Inatt har hon stökat, hon var vaken i tre timmar och pratade och var ledsen omvartannat, hon håller på att få tänder i överkäken. Hon hade även lite feber i morse, som försvann rätt snabbt sen hon sovit en sväng.
Men jag är dessto tröttare och Jonas med antar jag :)


....

Jaaa vad säger man? Synd att det inte gick hela vägen idag! Men dom spelade kanon tycker jag! Och var helt klart värda guldmedaljen! Men men....
Jag o barnen har kikat på finalen med mormor och morfar, Neo tyckte väl det var sådär.... :)
Nu har lillan slocknat o Neo står i duschen o sjunger! Stella sover jättebra nu igen så ja känner mig sådär pigg och solen gör ju sitt till den med! Underbart! Igårkväll somnade hon halv sex och vaknade inte förän kvart i åtta i morse, jösses!

Ikväll är det sista avsnittet av solsidan, det känns också trist. Kan vara den bästa svenska serien som någonsin gjort, eller det ÄR den bästa tycker jag!

Till nått roligt, Neo kom till mig idag och sa "Mamma, mamma, pappa har fått Tekoppar" Ha ha ha, han menade vattkoppor :) Jonas hade nå röda prickar på handen :) Tekoppar... :)


Tackar!

Äntligen är Lillfisan feberfri! Nu har vi gjort vårt fram till December tycker jag! Hon sover om nätterna och är mycket mycket piggare! Hostan är dock kvar, det känns som barnen kommer få dras med den ett tag!
Dock sjönk humöret ändå när jag kikade ut genom fönstret i morse, vad är det frågan om?
Vi trotsade vädret och drog iväg ändå för att komma bort lite nu när vi bara varit hemma, Neo fick välja och han ville till Mobackes, tur för mig :) Vi kikade på sköldpaddorna och fiskarna, sen stod han själv och kikade på fiskarna och sa åt mig "Gå och titta på blommor du mamma, ja stannar här".
Fick med mig lite sticklingar hem, finns det nått roligare?
Efter det drog vi oss till Willys och handlade, mycket folk var det!!! Och kaos på parkeringen... alla körde åt alla håll och slirade. Sen åkte vi hem så Stella fick sova lite innan vi hämtade pappa på jobbet, ikväll var hon vaken ända till 19.15 tror ja d var, vi måste försöka skjuta lite på hennes kvällar, 18.00 känns lite väl tidigt det blir stressiga kvällar! Och tidiga mornar förstås... I morse sov hon dock till sju fast hon somnade 17.20
I morgon är det Lördag och Jonas är hemma, lyxigt värre! Får se vad vi hittar på för nått! Söndag spelar han match, mot Sandviken?? Hur sjutton är det möjligt, och samma tid som finalen? Stackars människor som inte får se!!!
Nu ska jag kika lite på tv innan jag kryper i säng!

Idag vill jag skänka lite varma tankar till en kär vän som går igenom nått fruktansvärt!....

Lycka i allt elende! :)

Nu har det var sjukstuga här i en vecka prick, det började med Neo, sen till Stella som för övrigt fortfarande är sjuk, jag hade turen att bli smittad också och jag har väl då aldrig varit så deckad av en förkylning och feber någon gång så jag förstår mycket väl varför Stella är så slö. Igårkväll runt 22 hostade hon tills hon kräktes igen så det blev till att duscha, stackars liten! Undrar väl varför vi sliter upp henne och stoppar henne i duschen mitt i natta.
Men så till någonting roligt, jag klarade tentan, läkemedelsräkningen. Big deal kanske ni tänker, men för mig är det stort, jag blir nästan skakis bara av att tänka på matte, och alla sena kvällar och plugg medans Stella sovit middag gav resultat och tillslut så lossnade det och jag förstod, det ni! Ha ha det trodde jag faktiskt inte! :) Nu har jag tentat av två delar av en kurs som går i slutet på denna termin, och även om det varit kämpigt att plugga med två barn hemma och lite sömn så lönar det sig ju i slutändan! Nu blir vi lediga i slutet på terminen också!
Stella skall börja skolas in hos dagmamman till veckan, hon kommer behöva gå där några dagar under 6 veckor sen blir ja ju ledig igen! Allt för barnen! :)
Sedan får dom sommarlov, och hoppas på att dom inte behöver vara där så mycket innan J får semester! Jag börjar jobba midsommarveckan och jobbar fram till Augusti, på akutmottagningen! Jag ser väldigt mycket fram emot det, och det känns inte alls jobbigt att behöva jobba på sommaren tycker jag :)

Jonas åkte upp med Stella till HC igår eftersom hon haft hög feber så länge och vi tyckte det verkade som hon hade ont åt öronen, men allt såg bra ut. Doktorn hade tyckt hon var så stadig att gå för att vara så liten :) Och det har hon verkligen blivit på några dagar här bara, nu springer hon fram :)
Hon förstår väldigt mycket nu också, om man säger åt henne att stänga dörren eller kasta nått i papperskorgen så gör hon det :)
Ha ha hon visar tendenser till att vara lika ordningssam som Neo också, hon är noga med att lägga ifrån sig saker fint innan hon fortsätter med nästa grej, även om hon kan få det att se ut som det gått en tromb genom huset på en sekund, men det hör väl åldern till antar jag... Undrar just var hon fått detta beteende från?


Aaaaattchoooo!

Här vare sjukstuga igen! Neo hostar som aldrig förr och Stella likaså, framåt kvällningen var sjukstugan ett faktum, Stella somnade strax före 18 som vanligt men vaknade efter cirka 10 minuter av att hon hostade så hon kräktes. Så det var bara att klä av henne, riva ur sängen och bädda rent och hoppa i duschen. Neo var piggare igår och var med ner till Gävle, jag var ner och skrev tenta. Men nu vette tusan om det har kommit tillbaka...
Jag har börjat få ont i halsen, det svider i näsan och jag fryser om ryggen, precis som det alltid gör innan jag deckar.
Ibland undrar jag om det är någon som straffar oss, vi blir alltid sjuka vid så fel tillfällen, Jonas åker till Stockholm och jobbar i morgon och kommer inte hem förän på Torsdagkväll. Det känns lite tufft om ja kommer ligga i feber. Hemska tanke, men jag ska kurera mig! Nu ska ja krypa ner under en filt och läsa lantliv i väntan på solsidan!
Hoppas ni mår bättre!


Vinter, du kära? Vinter

Var det fler än jag som blev besvikna i morse när det hade kommit massa snö? Jag som trodde våren var påväg! Jag kikade på bilder från förra året häromdagen och bara i mitten på April var snön borta??, det kommer det nog INTE vara nu.
Våran lilla Sessa har nu fyllt 1 år! Det känns otroligt skumt. Att tiden bara rusat iväg på det här viset! Men underbart att se hur hon växer och utvecklas för varje dag. Sedan förra helgen går hon omkring här hemma, blir stadigare och stadigare för varje dag.
Vad mycket dom hinner med att lära sig på bara ett år, från att ligga o inte ens kunna le när dom föds, till att nu knata omkring och ropa på mamma och pappa, säga några andra ord, äta själv mm mm. Otroligt!!
Hon har hunnit med mycket annat under sitt första år med, endast 3 veckor gammal fick hon åka ambulans och ligga på sjukhus i tre dygn, sin första semester gjorde hon vid två månaders ålder likaså sitt första bröllop fick hon bevittna då, en vecka i Göteborg blev det.
När hon var fyra månader var det dags för den andra semestern, då for hon till Östhammar en vecka och myste i solen och tog sitt första dopp i den lilla sjön vid stugan där vi bodde.
Det var nog de största grejerna som hänt under hennes första levnadsår, sen har vi hittat på mycket anant bus också!

Stella alldeles ny



Påväg hem, 1 dag gammal



Stella 3 månader gammal, på dopdagen



Stella lite drygt fyra månder, lär sig äta gröt :)



Stella cirka 7 månader



Stella 1 år



Kärlek!

Apropå födelsedagar så sa jag till Neo att snart måste du lära dig att ta på dig overallen, du som blir fyra år i år. Då får jag till svar : " Men mamma, jag fyller ju år 19:e November" Det roliga är att ingen har lärt honom det, dom snappar upp mer än man tror :) Gofis!

Här vare tomt!

Av den enkla anledningen att jag är helt slut som artist! Noll sömn den senaste veckan, en kinkig dotter på det och tentastress!
Tusen att göra saker som måste fixas och ingen tid, nu har jag alla fall beställt en 1-års present, en sak mindre att oroa sig för, samt satt in annons i Ljusnan
Denna söta ska lillfisan få



Och så tänkte ja köpa lite leksaks mat osv. Hon kommer väl inte leka med det så mycket nu, men å andra sidan... Vad leker dom med vid ett års ålder? Förutom saker som dom inte får röra vill säga :)

Nu ska ja se om ja orkar ta tag i städningen medans Stella sover och Neo leker, förmodligen gör jag inte det....! Aja tanken var god!

RSS 2.0