Sjukstuga!

Stackars lilla krake! Neo tycks ha åkt på både magsjuka och förkylning med hosta och feber! Till saken hör att han klarar inte riktigt att gå på pottan när det bara kommer hela tiden, och slut på blöjor snart, och ingen bil...
Undrar hur denna dag ska sluta? Nu ska vi gå och mysa o se på film!

Stämning?

Hemkomna från julskyltning och middag hos mormor och morfar. MEN var är julstämningen? 3 plusgrader och regn... Usch! Neo har fått träffa tomten nu äntligen :) Men han blev lite rädd, han satt i vagnen och kikade på honom med STORA förvånade ögon och lutade sig lite åt sidan, sen fick han en klubba av tomten så blev det bra!
Hittade en toasits idag med, tack för tipset om lekstugan! Den var kanon, Neo har invigit den också, han såg mäkta stolt ut när han satt själv och kissade på toaletten istället för pottan :)

Nu är han sjuk lille skrutten! Det började med att han hosatade nått hemskt i natt, och under dagen har febern stigit sig allt högre, men det är märkligt att dom orkar vara på så bra humör ändå trots att dom är sjuka dom små? Jag tycker jag blir jätte loj när jag e sjuk!
Får se om det blir någon sömn för mamma och Neo i natt när han hostar så dant, natten som var sov han trots hostan, det gjorde dock inte jag. Obehagligt tycker jag och skulle helst vilja ha honom i vårat rum, men då tycker Jonas jag e lite fjantig tror ja :)
Jag är ju ändå upp o kissar var tredje timme så ja kikar till honom under natten!

Hoppas lite stämning infunnit sig hos er! Nu längtar jag efter min familj från Götet som kommer hem i jul! underbart!!!

Fundering!

Är det nån som vet var man kan få tag i en sån liten sits att sätta över toaletten till barn? Vore en dröm att slippa tömma pottor dagarna i ända! :)
Jag såg en på lidl förut som såg ut som en groda, söt söt men den finns inte nu. Har för mig att baby björn haft någon? Men inte på leksaksaffärn här i stan iaf...

Hittade en bild när jag läste på growingpeople.se Tänk att bebisen är sådär pass stor nu? Jag tänkte mig mer som en tomat i storleken eller nånting :) Den väger drygt ett kilo och är längre än 35 centimeter, OJ nu kom förlossningspaniken igen! hua!
En klasskompis till mig sa häromdagen att sådär ont kan man annars inte ha om man är påväg att dö, då minns jag återigen vilken otrolig smärta!



Bilden lånad av www.growingpeople.se

Bestämd ung man!

JO ni! Det är inte bara att göra saker som att duscha, klä på och sånt numera! Han vet precis hur han vill ha det vår lilleman!
Det är inte vilken handduk som helst som duger, bara en vit, bara en speciell morgonrock. Och för att inte tala om jackan o skorna! Han ska bara ha "Killian jackan" som han säger, Killian är mormor och morfars hund, och på kragen är det päls som är i samma färg som hunden förstår ni, och det är numera bara denna som duger. Och bara allvädersstövlarna, han fick superfina vincentskor när han fyllde år, vinterskor. Men dom vägrar han minsann att ta på sig. Det går väl an nu, men snart blire kallare :)

Nattningen går fortfarande jättebra tack och lov. Häromnatten vaknade jag utav att han ropade på mig, då stod han i hallen och sa Kiss mamma, och jag frågade: Är du kissnödig, Neeej kiss sa han. Och jag märkte att han var blöt igenom. Så vi bytte blöjan o pyjamasen sen frågade jag om han ville sova med mig, Näääe sa han och gick och la sig i sin växasäng, då gick ja in och frågade om jag skulle krypa ner med honom, Nääe Däääääj sa han och pekade på dörren, vill du att ja ska gå? Mmmmm svarade han, la sig på sidan och somnade om :)

Så mycket för att mysa med mamma? :)

Nu ska vi strax skjutsa pappa på innebandy match, sen tänker ja lämna Neo hos mormor en halvtimme för att åka och handla :) Det går så mycket smidigare om jag får göra det själv. Ska handla lite inför saffran, knäck och ischokladbak :)
Är det bara Neo som blir ett monster i affären? Det går knappt att ha honom med, han ska handla själv han, plockar i allt han vill ha i sin lilla vagn och plockar man ur det blir de ramaskri...

Nu kommer Neo och vill åka till Killian säger han så vi ska väl gå och börja klä oss..Hoppas ni får en bra Lördag!


Två åringen blåser ut ljus på födelsedagsfrukost :) Ser ni vilken  kalufs han börjar få nu igen? Tjockt burr som man helst INTE får kamma :)












Adventsmys!

Nu är det pyntat lite advent här hemma! Överallt förutom i köket, gästrummet o lekrummet! Underbart! Neo kikade på julstjärnan som lyste i vardagsrummet i morse när vi kom upp och sa: Tack Pappa :) sötsnöre!!!
Det har inte hänt så mycket i veckan, Ikea, plugg och tvåårs besiktning av skrutten! Det gick galant, sköterskan berömde Neo över pottan :) Neo sa inte så mycket för han var så trött och på dåligt humör. Växt hade han gjort, hela 93 centimeter lång, långt över normalkurvan, vikten låg dock helt normalt med tanke på längden, 13850 gram :)

Det var nog allt för nu, ska påbörja lite städning nu tänkte jag sen får vi se vad vi hittar på! Det verkar som om solen kommer att kika fram? Vi kan ju hoppas!!


2 år av lycka!

Grattis min lilla älskling på 2-års dagen!!!! Du är bäst!

Nattningsbestyren är som vanligt igen, han dricker sin välling o somnar på en gång i växasängen! Tack o lov! Det var väl nån liten period. Så nu vet vi hur det känns :) :)

Bilder kommer senare, vårt modem har gått sönder, kommer ett nytt till veckan..
Hoppas ni har det bra ute i mörkret! Tack underbara familjen för alla fina gratulationer!! Och tack till er andra med för den delen :)


Vart tar tiden vägen!

För två år sedan vid den här tiden visste vi inte att i morgon skulle världens bästa skrutt komma till oss klockan 09.04. Tänk att det gått 2 år redan! Livet har verkligen fått en helt annan mening sen man fick barn! En alldeles underbar sådan!

Bjuder på lite bilder från varje år på Neo!

Neo den 21:a November 2007



Neo i mitten av November 2008



Neo i November 2009 :)



Nattningsbestyr

De senaste kvällarn har det tagit över en timme att natta Neo, har ingen aning om det beror på att han tyckerdet är bra nu när han kan klättra ur växasängen som han vill, och kanske det kommer att vara såhär nu?
Eller om det har att göra med att han sovit så sent, häromdagen vaknade han runt halv tre från sin middagslur.. Det är nog lite sent. Så idag alltså ingen sen middagssovning. Han sover i regel inte middag hemma, det verkar inte som han har något större behov av det då han sove så många timmar per natt. Men är han hos dagmamman och ska upp tidigt så behövs ju en liten vila på dagen med..
Ja ja vi får se hur det går i afton :) Fortsättning följer... :)

Kalas!

Kalaset för familjen var för övrigt supermysigt! :)



Det bästa enligt Neo var nog att man fick äta kakor :)



Blåser ut ljusen på tårtan :)



En av alla presenterna, en egen Makka Pakka :)




Sikken otur!

Idag har varit lite av en otursdag! Satt på skolan och skrev och skrev o skrev, satt tillslut med referenslistan, vilket är något av det värsta jag vet. När även den äntligen började bli färdig skall jag till och spara arbetet. Ser då till min förtvivlan att word hängt sig. Men vadå tänkte ja för mig själv, det säkerhetssparas väl??? Men icke sa nicke!!! Så jag började om igen, och när ja skrivit klart referneslistan så händer samma sak igen!!!! Hur sjutton är det möjligt?????? Men men det kanske var en hint att ja måste lära mig skriva referenser bättre?
Hur som helst så fick vi mycket gjort idag och det känns skönt! I morgon hoppas jag på att skicka in! Och det skall faktiskt inte vara inne för än den 27:e så  då kanske ja kan slappna ev ett tag!

Var hos barnmorskan också idag, allt såg jättebra ut, bebins slag låg på 155, och magen hade växt perfekt sa hon. Dock var alla värden låga, så nu ska ja försöka att äta järn igen, det gick inte när ja väntade Neo. Jag fick som magsjuka av tabletterna, så nu har jag en svagare variant. För dom var för lågt så nått måste jag göra..
Blodtrycket ligger fortfarande lika lågt också, detta kanske förklarar en del om varför jag mår som jag gör? Det går ju till en gräns när man börjar tro att man inbillar sig nästan..

Neo verkar ha haft en liten otursdag han också hos dagmamman, han var blåslagen på ögat och hade sår på kinden, han ska ju springa såfort han ska nånstans vilket hade resulterat i att han sprungit rakt in i en dörrkarm skruttisen! Såg för ynklig ut....!

Ikväll har han sprungit omkring och skrikit Ette deeeeeeeeeej till oss :) Underbar barn!!!! Älskar dej betyder det om ni inte förstod :)

Nu ska det duschas lite och sen är det dags för Bolibompa! Tänk, om tre dagar fyller våran kille 2 år! Helt ofattbart!!!

Bjuder på en bild när Neo ska skrämmas :) Han står i ett hörn och laddar tills vi kommer, då hoppar han fram och säger BUuuuuuujjjj!


Slut som artist!

För er som inte orkar höra på nått gnäll behöver inte läsa detta inlägg :) Helt slut är jag efter denna veckan alla fall, och det är inte för att det varit mycket i skolan, tvärtom det har varit hur lungt som helst! Men ja tycker inte ja gjort annat än städat o grejat samt att ja tror Neo är inne i någon slags trotsperiod..
Som om inte detta vore nog, så har jag foglossningen från H-----. Jag kan nästintill ställa mig upp och gå när jag suttit stilla en stund. Och inatt kunde ja inte vända mig i sängen, sov som en kratta då ja tycke bäst om att ligga på sidan, men kunde inte lägga mig på sidan!
MEN har man inte en underba sambo? Han kom hem med en blomma till mig häromdagen för han tycker att ja kämpar på så bra med allt, och för att jag fick högsta betyg på examinationen :) Han är guld värd min Jonas!
Aja... Nog tjajat nu!
I morgon väntar 2års kalas för skrutten! Det är för familjen, barnkalas blir senare.. Det ser vi frame emot, allt är bakat och klart och tårtan är beställd, jag skulle ha bakat en tårta idag, men jag orkade helt enkelt inte så vi köper en från NK.

Hoppas ni har en mysig Fredagkväll, jag tror jag ska se en Johan Falk film, jag är nog den enda som inte sett någon änu..

Recepttips!

Nyttiga kex till barnen? Istället för kakor och bullar om man tex får fikafrämmande mitt i veckan :)



Ingredienser:
150 gr kokt potatis
100 gr margarin
ca. 2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vallmofrön eller annan krydda som ditt barn tycker om, kummin, torkad persilja, kardemumma, timjan... 
1 st ägg till pensling


-
Mosa med en potatispress den kokta potatisen (du kan också använda dig av ett rivjärn). Rör margarinet smidigt tillsammans med den pressade poatisen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kryddor i potaisblandningen. Låt degen ligga i ca. 30 minuter i kylskåpet. Kavla ut degen till cirka 2 mm tjocklek. Nu använder ni er av olika slags formar. Lägg kexen på bakplåtspapper. Pensla med ägg. In i ugnen på 200 grader. Grädda 12-15 minuter eller tills de blir ljusbruna. Låt svalna och förvara kexen därefter i burk.

Recept från Growingpeople.se

Pyssel!

Jag har i några dagar nu planerat att ta mig ut till skogen för att plocka diverse material till att göra kransar av. Men det har alltid kommit något emellan! Så nu när jag surfade runt fick jag en underbar idé, och det kan jag göra av saker jag har hemma redan! Lovely!
Så får de andra kransarna vänta till helgen! För då hoppas ja det blir lite sol också!
Igår bestod dagen av födelsedagsshopping, det är nu en vecka och en dag kvar tills Neo blir 2 år! Och jag måste säga att jag är nöjd med inköpen, för minst två av dom vet jag att han kommer att älska!
Han blev förstås nyfiken på paketen nu här, jag frågade vad han trodde det var där i. Och tror ni inte han sa rätt?? :) Då blir det garanterat lyckat!

Nu är det dags för lite morgonkaffe och barn tv. Vi har nästan nyss vaknat Neo och jag, han kommer tassandes in till mig på morgonen nu och väcker mig sen han flyttat över till växasängen.. Mysigt värre!

Hoppas ni får en bra dag!


Måste tilläggas!

Jag är som sagt hemskt trött, idag sprang ja omkring läääänge och letade ett par leggings, för att en stund senare komma på att jag fatiskt hade dom PÅ MIG :)

Ny vecka, igen!

Helgen har gått fort, för fort! i morrn, Måndag igen! Vi har en lugn skolvecka framför oss, endast 1.5 timmars seminarie på Torsdag. Och veckan därpå är vi hellediga, den veckan Neo fyller 2. Lägligt! :)
MEN det innebär ju dock inte att vi inte har nått att göra, det ska faktiskt skrivas en rapport igen nu. Men det är skönt att kunna lägga upp det som man vill!

Neo och jag har varit på farsdagmiddag hos mina föräldrar ikväll, ätit mat och tårta, Jonas spelade match så han kunde inte vara med. Sen när ja skulle åka hem upptäckte jag att Jonas hade mina nycklar, så vi åkte upp till hallen för att hämta dom, men blev kvar till matchen var slut. Neo charmade halva läktaren när han ställde sig längst upp och ropade på Pappa... HÖGT och tydligt :) Meeen va söt sa alla som satt där :) Skruttisen!
Sen lekte han med två äldre killar, ack som han jagade dom runt runt runt runt! Dom verkde tycka det var roligt de lite äldre barnen med!

Igår natt när Neo sov i växasängen så somnade han i spjälsängen sen bar vi över honom. För jag har gruvat mig lite för "övergången" till växasäng. Att det skulle bli nattningskrångel mm. Men ikväll när det var läggdags tog han sin välling och klättrade upp i sängen, drack upp den och tvärsomnade.. Helt otroligt!
Fast det är som Jonas och jag diskuterade, vi ska inte ropa hej än, bara för att det gick bra första gången! :) Det är nog att hoppas på för mycket!

Hoppas ni där ute haft en bra helg! Nu får det komma lite snö, tycker ni inte???...

Storkillen!

Inatt har Neo sovit i sin växasäng, som en stock i drygt 12 timmar! Jag var som vanligt upp o kissade några gånger, och som alltid tittade ja till honom, han såg ut att mysa riktigt ordentligt!
När han vaknade i morse hörde vi honom prata ute i hallen, sen kom han in till oss och skulle visa oss var han hade sovit. Han var stolt :)
Idag vankas lite farsdagmiddag hos mina föräldrar! Mysigt! Innan dess ska vi fixa o trixa lite i Neos rum. Det börjar bli klart här nu! Det trodde man aldrig i Augusti! Ha ha!

Hurra!!!

Jag klarade den kliniska examinationen!!! Vilken befrielse! Jag hade inte direkt d bästa förutsättningarna idag kände jag! Neo har varit vaken och strulat i natt, igen....Så cirka två timmars sömn har det blivit i natt, klockan ringde 05.15! Ska det börja nu? Vid två års ålder?? Han som alltid sovit så bra :(

Helt slut är jag! Och Jonas ska nog åka iväg hela helgen! Usch när ska man få vila?....

Nu ska jag passa på att vila en timme alla fall, alltid något!


Hemska dag!

Fy!


Halva veckan!

Onsdag redan! Hur ska man hinna med allt när veckorna går såhär fort? :) Hade två nervösa saker i skolan i veckan, en redovisning- Check! Den gick bra! Sen på Fredag har vi klinisk examination! Den drömmer jag mardrömmar om kan ja säga! :)
Fick finfina betyg på den första rapporten vi skrev alla fall! Det tål att firas lite extra! Hoppas de andra två går lika bra, konstigt att vi får betyg på dom så sent, för om det nu är så att man skall till och komplettera nu då? Då har man dubbelt upp, för nu är det dags att påbörja nya rapportskrivningar.. Aja, det hoppas vi att vi slipper alla fall så :)

Idag är vi lediga igen! Det är verkligen en himla skillnad att jobba motför att plugga, får så mycket tid med Neo. Det är verkligen ultimat att plugga med småbarn, nästan jämt alla fall! :)

Bjuder på lite bilder:



Bakade kolakakor tll Neos kalas, blev inte så många. Behöver ja säga att dom e slut redan? :)



Neo pratar med mormor i telefon :)



Nu är bordet inte svart längre :)





Lyxigt när mamma pluggar igen, då får man morgonmysa i lugn o ro framför bolllibompa!




Bilder

Bjuder på lite bilder..


Vi trotsade tråkvädret och var ute på förmiddan idag



Leker kiosk i lekparken, oj vad många korvar ja fick köpa :)





Smygstartar julen liiiite :)





Nya knoppar till skåpet...




RSS 2.0