Många planer, dålig planering...

Idag hade vi tänkt göra klart gästrummet, måla köksbordet och tre stolar. Så vi åkte för att köpa färg, men det var inget öppet :) Vi hade inte haft en tanke på att det faktiskt var som Söndag idag... Jonas enda spellediga helg. Men men så går det när man inte planerar!!
Jag skulle ha färgat håret med, men frisörerna var också stängda så det fanns ingen färg att köpa till håret heller..
Vi har fått upp lite spotlights över köksbänken alla fall och det blev bra! Nu börjar det banne mig bli slut på fix o trix och det börjar bli klart här hemma! Lovely!
Karin från klassen och jag var o kikade på Villa Vanilj häromdagen och jag fick med mig en underbar ljusstake hem, samt lite annat smått o gott som jag ska dona med i morrn! Man kan inte ha för många ljusstakar o lyktor nu på hösten tycker jag!
Ikväll har vi tänt ljusslyktan utanför dörren också, och marshaller på plattorna på tomten, myspys!
Jonas har fått känna bebisen sparka nu med, den har varit lite blyg innan och alltid slutat såfort han ska känna! Nu sparkar den verkligen hårt, och så att det syns tydligt utanpå magen med! Sötisen där!

Tvååringen to be sover som en stock nu och Jonas lagar fläskfilé med vitlökssås o klyftpotatis som vi ska avnjta snart. Med lite pommac, till det blir det en film han har valt, I love you man heter den. Hoppas den är bra!

En trevlig halloween önskar jag er, och glöm inte att tända ljusen och skänka en tanke till de nära ni har i himlen! Det är ju faktiskt dom vi ska hedra en dag som denna!


Tandsingar!

Tandläkarbesöket igår hade gått bra, fastän Neo hade väl inte riktigt velat gapa på en gång sa pappa :) Men tandsköterskan hade sett det hon skulle och det såg bra ut, 16 tänder har han. Kindtänderna kvar, hur dom ska få plats? Tycker det verkar så fullt i hans lilla mun :)
Hoppas han får lika starka tänder som mig, jag har aldrig haft ett hål. MEN det kanske kommer så ja ska väl inte säga för mycket! Jag har faktiskt även mjölktänder kvar, jajamen mjölktänder- 2 styckna tillomed!

Idag är vi trötta! Neo har vaknat fyra gånger inatt? Undrar just vad det är som spökar??? Eller så var det väl bara så, men trött är jag alla fall! Vaknade två gånger av sendrag i benet också ha ha ha, som en gammal tant känns d som! :) Jag skrek aaaaj aj aj aj hjälp :) Jonas trodde ja skulle föda sa han, stackarn! Det släppte liksom aldrig, men som tur e så fixade Jonas det så det släppte. Ja tänkte på en sak, tänk om man skulle få sådär när man sitter o kör bil? Vad sjutton skulle man göra då???

Nog om det, nu är det dags att göra oss klar för dagmamman, och jag ska jobba kväll på fyran, nu är det bara ikväll och i morgon kvar, rapportskrivning på Torsdag och slutseminarie på Fredag, sen väntas en lugn November månad i skolan sägs det. Det gillar vi nu! :)


Regn o rusk!

Var är vintern? Hellre snövita gräsmattor och glittrande träd än regn regn regn, det blir så grått o mörkt!
Ikväll är det dags för praktiken igen efter en ledig helg! Vilket innebär att jag missar Neos första tandläkarbesök. Det gör lite ont i mammasjälen faktiskt! Men vad ska man göra? Det blir flera :)

Nu ska ja fixa lite lunch och bege mig till sjukan! Har precis lämnat Neo hos dagmamman, han blev överlycklig för dom skulle till o måla :)

Vill... vill, bara vill!

Klockan är nu strax efter sju, och jag är helt slut! Och då hade vi ändå sovmorgon idag! Kollade mitt blodtryck häromdagen och det är inte alls vad det borde, inte ens i närheten! På tok för lågt! Detta resulterar i trötthet, yrsel, och ibland också faktiskt andnöd- Vilket jag inte vet om det beror på trycket, men enligt BM så gör det d... Det är fruktansvärt obehagligt. När jag la mig häromkvällen var ja så trött, ja somnade på engång, men minns att ja tänkte: Nu svimmar jag. Fy! Hoppas det vänder snart!
Jag vill bara kunna känna mig någorlunda pigg, orka allt jag vill och känna mig allert med min son! Men hur ska det gå till? Man är ju ingen maskin heller! Det känns ändå bra att vi fått dagen tillsmammans bara han o jag! Lekt o busat och haft hundbesök :)

Ja ja, det var några tankar... Blir nog sängen snart, hur trist det än må vara!!!



Kan själv

Tänk vilken självständig liten skrutt vi har! Vi skrattade gott åt honom igår! Jonas höll på att skruva ihop en byrå från Ikea och jag höll på att hänga tvätt, sen när ja kommer ut i köket ser ja Neo, då har han tagit fram en av sina tallrikar, en sked, hällt upp jordgubbskräm och sitter å äter vid bordet :)
Man behöver heller inte följa honom på pottan längre, han springer dit när han känner behovet, finns det ingen potta där vi är säger han till, hos dagmamman går han på toaletten. Hemma vill han gärna tömma pottan själv också, efter att ha kikat ner i den och sagt WOOooooow :)
Ja dom är för härliga dom små liven!

Har ni ställt om klockan alla? Ja ställde om min mobil igår kväll, vaknade i morse före Neo, klockan var då 08.45. Sen efter cirka en kvar började han prata från sitt rum, så jag tog upp honom, väckte pappa som började jobba 11 och så gick vi ner, där får vi se att klockan är 11.20. Alltså har min mobil ställt om sig själv också i natt :) Så det blev lite kaos då Jonas började klockan 11 :) Klockan var alltså 10.20 :) Vi tog en rejälv sovmorgon idag alla fall. Neo sov då alltså egentligen till 11, inte illa :)

Idag är vi sjläva hemma hela dagen, pappa jobbar först några timmar, sen är det match i Hudik. Vi ska mysa inne, det är så trist väder ute! Vi kanske går ut en liten sväng på eftermiddagen bara. Sen kommer morfar hit och ska hjälpa oss sätta upp en lampa i köket. Jonas är inte så förtjust i att sätta upp taklampor ha ha o inte jag heller! Sen köpte vi nya spots till köket också som vi ska sätta upp här i dagarna, och ta bort det fula lysröret som sitter över köksbänken nu, det ger så dåligt ljus med!

Nu ska det lagas lite lunch och damsugas! Hoppas ni får en underbar Söndag!

Lite bilder





Skåpet Jonas målade :)



Och slipade



Skåpet före målning!





Mysigt i höstmörkret!



Neo kan göra allt till en bilbana :)


Trött familj!

Fredag i morrn! Och det känns i hela kroppen! Vi är trötta alla tre! Neo grät i morse när jag tog upp honom innan vi skulle åka till dagmamman, han slängde tillbaka snutten och Bosse i sängen o försökte klättra ner igen! Då gör det ont i mammahjärtat! I morrn ska vi också upp, men inte lika tidigt tack och lov!
Det har varit en spännande vecka, jag var på dagkirurgin i Onsdags, fick sätta lite PVK och vara med på en operation, idag har ja varit på "min" avdelning igen och i morrn ska jag sitta med på rådgivningen! Det tror jag kommer bli väldigt intressant faktiskt! Det ser jag fram emot!
Sen är det äntligen helg!!! Vi ska nog åka på Ikea på Lördag, det tycks vara den enda helgen som passar, och vi som ska skriva rapport på Lördag med, vi får se om Jonas får åka själv med lillebror och svägerskan dit kanske...
Annars har d nog inte hänt så mycket, man hinner ju inte med :) Jag undrar hur man kunde klaga när en var mammaledig och bara EN jobbade, då hade man ju hur mycket tid som helst, annat är det när båda jobbar. Men om en vecka är det dags för skolan igen och då lugnar det ner sig!
Bara jag har haft min kliniska examination så kan ja slappna av lite tror jag! Detta kommer att ske 2:a November om ja inte minns fel...

Veckorna rinner som sagt iväg, nu är jag i vecka 22. Känns jätteskumt!!! Jonas har inte kännt bebisen sparka än heller, varje gång och då menar ja varje gång han ska känna så slutar den :)
Jag ska lägga in en bild sen nån dag på vårt underbara skåp vi köpte häromdagen, Jonas har målat det och slipat det lite i kanterna så det ser lagom "nött" ut. Jag är så imponerad av honom! Det blev verkligen underbart fint!!!

En annan sak jag undrat lite över är vad min pappa gör när han är nere på kyrkomöte, men nu vet jag :)
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kyrkomotet-oppnade-for-homovigslar-1.979744
Hurra! Varför skall inte två med samma kön få gifta sig?? Dom är väl lika kära som alla oss andra???? Bra där pappa :)

Det var allt för mig, nu skall skrutten nattas och mamma med tror jag! Sov sött!

Snorig skrutt

Det är nog bara att inse att nån måste vara hemma med skrutten i morrn, ack vad snuvig o täppt han är! Mamma låter mera som Mappa nu. Stackarn, han har dock ingen feber. Får se framåt kvällningen då!
Han gillar ju att ta tempen så han klagar ju inte :)

Mamma: Ska vi gå o ta tempen Neo?
Neo: Ja tack :)

Och så springer han in o lägger sig med rumpan i vädret he he! Vadan detta?
Jonas är på match idag så vi har bakat lite o haft fika besök idag. Nu när pappa kommer hem ska ja göra tomatsoppa o nått gott bröd tror ja, riktigt höstigt och gott!

Nu har jag bestämt mig till 100 procent alla fall, i morgon ska jag vaccinera mig!!

Halva tiden!

Jajamen, nu har halva tiden av VFU:n gått. Det känns rätt skönt faktiskt, nu vill ja tillbaka till skolan! Saknar alla dom andra i klassen med nu! Och jag får så mycket mera tid att vara hemma med Neo också när ja pluggar, det är verkligen ultimat att plugga när man har barn! :)

Idag ska vi påbörja gästrummet, jag har en känsla av att det kommer att bli kanon!!! Kanske slutar med att jag flyttar in där istället!

Neo o jag ska snart till o provbaka choklad cupcakes till tvåårs kalaset som stundar! Det kan nog hända att vi smakar på dom till eftermiddagsfika! Underbart! Annars leker vi kiosk för fullt här hemma, Neo tycker det är jättekul, med leksaksmaten som han fick när han fyllde ett :)


Dessa ska vi baka, fast med nå roligt strössel på istället för rosor. Känns mer passande på kalas!



Vi frågade Neo igår om han ville ha en bebis, och det ville han, vi frågade också om han ville mata och byta blöja på den och det ville han också. Sen frågade vi om den fick sova i samma rum som honom, men de fick den INTE :)
Kan knappt fatta att halva tiden av graviditeten har gått nu! Jag är i vecka 21. Tiden fram till jul nu kommer nog att gå fort för det händer så mycket, sen är det nyår och allt det där och lite födelsedagar i Januari. Sen är det bara Februari kvar, den 3:e Mars är den beräknad att komma till oss!

Jag har faktiskt börjat inse att jag är livrädd inför förlossningen, även om våran förlossning var helt magisk en av de bästa upplevelser jag någonsin haft, så går det inte att komma ifrån det faktum att det gjorde så fruktansvärt ont, ja det går faktiskt inte att beskriva för någon som inte har upplevt det hur ont det gör. Och i skrivandets stund så kan ja inte komma ihåg riktigt hur ont det faktistk gjorde, och det skrämmer mig!
Men jag vill absolut inte bli snittad heller! Det känns som att då har man inte kämpat fram den lille heller på nått vis :) En liten genväg på nått sätt!
Det är bara att hoppas på att allt kommer att gå bra, och om det blir som dom säger att andra förlossningen tar halva tiden så kommer att ta drygt tre timmar, varav en timme är bilfärden till Gävle...

En annan sak jag är nervös över är om det skulle sätta igång när jag är i Gävle i skolan, och Jonas inte finns på plats! Då är det tur jag har underbara klasskompisar som finns där! Och även min barndomskompis, hon jobbar i Gävle då och då, isåfall får hon släppa allt o följa med mig tills Jonas kommer :)

Oj nu blev det mycket pladder om förlossning här... Men men! Det är vad som finns  mina tankar! Nu ropar Neo att han ska på pottan, bäst ja springer!


Ont i halsen

Hemma igen efter en kväll på sjukhuset, det har flytit på bra ikväll. Men jag har så ont i halsen. Och värst är det ju på morgonen och kvällen. Finns det nått värre än när det inte bryter ut riktigt utan man är smått förkyld och hängig en längre tid. Det är bättre att få feber så man blir kvitt det tycker jag!
Det är bara ja som känner mig såhär i familjen tack o lov. Hoppas de andra klarar sig!
Nu väntar sängen! Underbart! Om ja ändå kunde få sova en hela natt utan att gå på toa i natt, hoppas :) Hur ska det föresten bli i slutet på graviditetn om ja går upp så mycket nu redan o kissar? Hua ligen!
Hoppas ni sover gott där ute! Såg ni snön i morse? :)

Ny vecka, nya möjligheter!

Måndag igen! Trist måndag grått, regnigt! Men då får man mysa inne istället och det är inte fyskam! :) Vi fick lite gjort här hemma på förmiddagen, vi tog oss för att måla över den hemska fondväggen som var i vardagsrummet så nu har vi ett vitt vardagsrum, mycket bättre!
Vi beställde även tapet till gästrummet idag, den är en aning crazy, Jonas undrade vad som flygit i skallen på mig då allt annat går i vitt :) Han trodde det var gravididtetshormonerna som spökade, men han gillade den också så vi valde den!

Här har ni den!
Den vi har valt är dock inte svart, den går i beige, vitt och guld/champagne, men mönstret är detsamma :) Jag ville ha den svarta men då sa Jonas stopp :)








Målarskrutt

Ny vecka, nya möjligheter!

Måndag igen! Trist måndag grått, regnigt! Men då får man mysa inne istället och det är inte fyskam! :) Vi fick lite gjort här hemma på förmiddagen, vi tog oss för att måla över den hemska fondväggen som var i vardagsrummet så nu har vi ett vitt vardagsrum, mycket bättre!
Vi beställde även tapet till gästrummet idag, den är en aning crazy, Jonas undrade vad som flygit i skallen på mig då allt annat går i vitt :) Han trodde det var gravididtetshormonerna som spökade, men han gillade den också så vi valde den!

Här har ni den!
Den vi har valt är dock inte svart, den går i beige, vitt och guld/champagne, men mönstret är detsamma :) Jag ville ha den svarta men då sa Jonas stopp :)




Bild lånad av boråstapeter



Målarskrutt

Söndag, vilodag!

Helgen avklarad, Lördagen på ambulansen var helt fantastisk! Kunde inte heller haft en bättre handledare! Tiden bara flög iväg, och det blev ändå lite drygt 10 timmar :)
Idag har jag varit på avdelningen igen.. Kom hem och gick faktiskt och la mig på eftermiddan, Jonas och Neo åkte o kollade på innebandy. Det har nog inte hänt på flera år att jag lagt mig för att sova mitt på dagen faktiskt, trots att man har smått :)
Nu på kvällen har vi suttit o klurat lite vad vi ska göra med det "sista rummet" Vi har ju som ett rum till övers :) eller två egentligen. Och jag tror vi kommit fram till att göra det till gästrum, vi har nog enats o tapet också! Nya garderober ska inhandlas dit med! Ja det kommer att bli kanon!!

Bjuder på lite bilder, känner mig slut efter helgens äventyr :)

Underbara pappa & son!



Neo hade tydligen inte tid att gå på pottan i badrummet när det var bolibompa, han sprang o hämtade den och hittade en annan plats :)





Såhär slocknar Neo var kväll när vällingen e slut :)



Apropå sömn, ack vad Neo pratar i sömnen, jag är ju upp på toa X antal gånger per natt, och väldigt ofta surrar han på där inne i sitt rum. Häromkvällen ble vi hemskt full i skratt, då drog han en hel lång mening och svarade på det ja sa :) Fast än att han sov!


Omtänksam!

Kvällen lider mot sitt slut, för andra har den säkert bara börjat :) Neo har somnat, jag e duschad. Snart ska vi äta lite god glass o se lite av Idol, sen måste ja nog lägga mig!
När jag stod i duschen kom Neo o knackade på duschkabinen med en handduk i handen och sa Tack :) Då sa jag att ja ropar när jag e klar så kan du få komma med den igen, sagt och gjort. Och han sken upp som en sol när han fick hjälpa till. Sedan sa han natt natt och jag älskar dig och gick upp med pappa till sängen! Finns inget som gör mig lyckligare än min lilla familj!

Allt från mig, kommer lite bilder snart... Sov gott!


Halvvägs!

Fredag igen! Kan dock inte säga: äntligen helg, för jag "jobbar" i helgen. Alltså praktiken. Ska vara på ambulansen i morrn, så jag längtar! :)
Det går kanon på praktiken, det är jättespännande och jag har redan lärt mig massor! Även fått göra mycket och ta mycket ansvar tycker jag! Det växer man otroligt av i sin roll som blivande sjuksköterska! Även om jag ska läsa vidare till barnmorska sedan så måste jag jobba ett år som ssk innan jag kan söka vidare till det. Så det är ju viktigt att det känns bra! Och det gör d verkligen!

Idag är Neo o jag hemma o myser bara, vi e lite snuviga båda två, ingen feber nån av oss men vi stannar hemma o tar det lugnt bara!

Neo har sprungit omkring med bar rumpa o stövlar hela morgonen, han har lärt sig att klä på sig skälv och gör det mest hela tiden! Det bästa av allt är nog att han sa: Jag älskar dig igårkväll innan han la sig :) DÅ smälter man som mamma! "Etta de" lät det :)

Och nu är vi halvvägs genom denna graviditet med, det känns underligt! Hur fort kan det gå? Snart har vi en bebis här! Undrar just vad det blir för någon krabat! Har på känn att vi kommer få igen nu för att Neos sovrutiner varit oklanderliga sen början.. :)

Nu ska vi gå o kika på drömmarnas trädgård, vet nån som blir överlycklig!

 


Nerverna på helspänn!

Inatt har det inte blivit många timmars sömn, jag har varit alldeles för nervös! Idag börjar praktiken! Ska iväg snart! Ska man vara såhär nervös? :)
Neo sitter här o leker en ny lek han kom på igår, mamma pappa barn, med sina nallar :) så himlade söt!

Ett annat bestyr som hör till natten är det här med blöjor! Ska man behöva gå upp o byta på honom en gång per natt? Annars är han blöt när han vaknar, alla fall två gånger/vecka. Köpte sånna där tejpblöjor häromdan o skulle prova dom då, för dom sägs vara bättre, men det visar sig vara bökit värre. För när ja tagit på honom en sån då säger han att han ska kissa eller bajsa innan han lägger sig, då får man av med den och så är den förbrukad, tejpen funkar ju sisådär om man sätter på den igen. Och sen tycker ja dom sitter lite halvtaskit.. Är det nån som har någe tips på bra "nattblöjor"-Varför finns det inte såsom till pensionärerna? speciella nattblöjor?? :) Det vore nått d pampers!

Det var allt för mig, dags att åka o lämna Neo hos Barbro, vilket också känns menlöst för 1.5 timmar :) Men men!
Håll alla tummar ni har för mig nu!


Skor!

Vill bara dela med mig av de nya skorna ja beställt, beställde dom i Torsdags på em. I Torsdags kväll fick jag ett mail att dom var skickade, det kallar ja snabb leverans :)


Tiden rinner iväg!

Ibland kikar man på sitt barn och bara undrar var tiden tagit vägen, på ett sätt har det gått så himla fort. Samtitigt känner jag att det känns som Neo alltid funnits med oss, kan inte minnas hur det var innan han föddes riktigt.
19:e November fyller han 2 år! Helt makalöst!
Det som är ännu konstigare är att han har gått i över ett år nu?? Det känns faktiskt inte längesedan alls som  han kröp o stymlade runt!
Och hur fort ska inte tiden gå med tvåan? Kommer man ens att hinna med att se den växa eller är den bara 15 år en dag? :)
Lite funderingar en Lördag morgon, Neo vaknade tiiidigt idag. 07.00 hörde ja honom ropa. Jag hade nog kunnat sova åtminstånde fyra timmar till :) Men men, man får se det positivt nu får ja undan städningen innan frukost tom.

Finner inga ord!

Såg just en video som florerat runt på facebook. Om en liten flicka som blev så misshandlad av sin mamma och styvfar att hon dog. Ungefär lika gammal som Neo!
Usch jag ångrar att jag såg den! Jag kan inte förstå hur man kan göra så mot det bästa man har!!! Det är sånt här som gör att jag så gärna på nått sätt skulle vilja hjälpa utsatta barn!!!
Usch, nu vet jag inte om ja kommer kunna somna... Ska gå och krama min skrutt hårt innan jag somnar! Så han inte glömmer att ja finns här när som helst!

Sov gott och trevlig helg till er!

20.00

Och ja säger som Neo brukar säga: Natt att! Min nya gräns verkar vara 20.00 :)

RSS 2.0