Tomt i huset!

Nu är det himla ensamt och tomt, barnen åkte till farmor och farfar för en liten stund sedan och Jonas på match. Barnen skall sova där inatt för här väntas det klassfest. Mycket trevligt! MEN först skall jag ta tag i utvecklingspsykologin, jag tycker att det är ganska intressant ändå, så jätteilla känns det inte :) Examination på Tisdag i Gävle..
Jahapp, vare inge mer än så? Dåligt inlägg, fruktansvärt! Men plikten kallar!

Hej hopp!

Här vare dött nu kände jag! :) Har varit sjukstuga här, Stella har haft feber två dagar, och häromnatten var hon en bra bit över 40 grader, Jonas och jag kände hur varm hon var bara av att ligga bredvid henne. Hon fick sova i våran säng, efter att jag läste och skrev pediatriktentan blev ja rädd för feberkramper så då vill jag ha barnen nära :)
Skolan går bra, tråkig kurs nu. Ska göra en examination på Tisdag sen är jag "Ledig" i åtta veckor igen. Jag ska läsa en internetbaserad distanskurs om allt går som det ska, min klass läser sånt som jag redan gjort nu så då får jag hitta på annat! Skönt!
Barnen växer o frodas, från Stella kommer det fler och fler ord, nu säger hon även Astrid "Tattit" säger hon :) Och något ständigt återkommande är "Obojobojobojoboj" Hon kryper runt o säger så, vad hon menar det vet vi inte :)
Tappa sa hon idag också, trappa alltså :)
Neo pratar också så mycket roligt, han är så "Med" på nått sätt, min mamma sa idag att hon tycker han är så medveten och klyftig för att bara vara tre år, lillgammal :)
Kvällen innan jag skulle skriva tentan låg vi i sängen och pratade, varvid han frågade: Vad ska vi göra i morgon då? Mamma ska åka och skriva ett prov när du är hos Barbro, Neo svarar då : Jahapp, prov på vadå? :)
Och dagen därpå satt han på toaletten och jag stod i dörröppningen o pratade med honom, tillslut säger han "Gå ut och stäng dörren nu så jag får bajsa ifred, nu får du skärpa dig mamma" Ha ha
Han kom och frågade Jonas igår "Pappa, har du en dotter" :)
Någonting annat som han är duktig på är att visa kärlek till sin lillasyster! Hon ska alltid vara med, och hon ska alltid få smaka och han matar henne gärna och klappar o pussar på henne hela dagarna. När vi kom till dagmamman och hämtade honom häromdagen kramade han henne som han alltid gör efter att han ropat Steeeeeeeeeeeella, sedan viskade han till henne "Jag har saknat dig", då smälte mammahjärtat!
Nu blev det rörigt, jag är så otroligt trött! Så nu ska ja lägga ner och gå och sova tror ja

Tråkig stad!

Vilket dåligt utbud det finns i denna stad egentligen för barn! Som idag när vi är ensamma, hade det varit roligt att åka iväg på nått skoj, Söderhamn och bada hade varit en idé om det inte vore så att det är fel tid på månaden för mig :) Men annars då? Buspalatset, njaaae.... Stella har väl inte jätteskoj där kanske, det skulle funnits nått som passade barn i alla åldrar. Hur går det att åka och bada med en treåring och en 10 månaders på egen hand tror ni?
Vi ska alla fall åka ner på stan en sväng, jag har lovat Neo att han ska få gå på Biggans för att köpa Lördagsgodis :) Och han går o frågar mig hela tiden nu: "Har Stella vaknat" "Har Stella vaknat" :) Vi ska åka så fort hon sovit förmiddagsluren och så ska vi få i oss nån lunch...
Sen funderar jag på att ta tag i grinden, det verkar som jag får sätta upp den själv! Vi har haft den en månad nu och den sitter inte på plats, Suck!
Nästa helg ska barnen sova hos farmor och farfar, jag ska ha lite klassfest här hemma. Mysigt!

Nu är det dags!

Borde lagt mig för längesedan! Ögonen bränner och jag har ingen ork till duschen :) Men nu får jag ta tag i det! Stella sover inget vidare nu igen, tänderna som spökar, den ena har kommit fram så nu stoltserar hon med fem gaddar och en sjätte påväg. Jag kan inte minnas att Neo var påverkad när han fick sina tänder? För Stella är det som att trycka på en knapp, från att sova 12-14 timmar ostört på natten till att vakna 4-5 gånger per natt för att bli "omstoppad" :) Och när tänderna kommit fram trycka på knappen igen och sova bra igen... Hon är väldigt känslig om dagarna nu också. Men äter gör hon alla fall vilket känns skönt, två dagar nu har hon ätit två middagar på efter varandra he he och ska smaka precis allt som någon äter på. Idag på öppna förskolan var det en liten tjej som satt och åt på ett äpple under sången, då satt hon och pekade på henne och sa: Äta äta äta :) Ha ha sötfialotta!
I morgon är det jag och barnen hela dagen lång, tydligen har dom match långt åt skogen bort! Usch vad jag börjar tröttna på detta nu! Att man inte kunna ha ett "normalt" liv på helgerna, det är ju då som man skall hinna med att göra saker hemma såsom att få ordning överallt och tapetsera osv. Städa, tvätta, laga mat och allt runt kring barnen är väl ungefär det man hinner med när man är ensam tycker jag!

Nu är det slut med míg!

Fick en perfekt natt inför tentaskrivande, Stella vaknade halv fyra (?) Och var jättepigg o pratade och pratade, hon somnade om efter cirka en timme med pappa i soffan, sen kom dom tillbaka in. Jag hade dock svårt att somna så nu känns det att man lever :)
Tentan... Ja det återstår att se, först kändes det rätt osäkert på många frågor, men när ja kollade upp dom när ja kom hem kändes det bättre.
Sen åkte vi till öppna förskolan, Neo älskar verkligen att vara där! Och sen var vi ner på stan, där Stella tappade sin snutte, och kunde verkligen inte somna ikväll. Sen ringde min pappa och han hade hittat den på en bänk utanför Åhléns :) Så han kom upp med den och när hon fått den och vi la henne vid 19 somnade hon på en sekund :) Skruttan!
Hon hade sagt en tvåordsmening massor med gånger i morse sa Jonas, när dom åt frukost hade hon pekat på Jonas macka o sagt "Pappa, backa. Pappa, backa" Tills hon hade fått smaka :)

Fick även ett samtal idag, och i sommar blir det jobb på akutmottagningen. Det kändes skönt! :) Kul ska det bli!!

Och för en vecka sedan började jag med viktväktarna igen (Nyårslöftet) och idag var det vägning, vågen visade minus 1.5 kilo och 2 centimeter rint magen! Så det blev inte sån tokig dag det här trots allt. Och alldeles snart ska jag se på Desperate Housewhives! Underbart! Jag har även ett avsnitt Parenthood men det får vänta för ikväll blir det tiiidigt i säng! Vi tänkte åka till Öppna förskolan i morgon igen!


Puuuuh!

Tentapluggar o byter bajsblöjor omvartannat! MEN fom. i morgon är Jonas pappaledig så då får ja lite med tid till studier. Dock är ju tentan i morrn så denna gång hjälpte det ju inte så mycket, men framöver. Har försökt plugga på dagarna när Stella sovit, men det har min själ inte varit mycket, häromdagen sov hon bara 40 minuter på hela dagen. Sen när barnen sover o allt e klart är man ju inte direkt jättepigg! Men ja hoppas det går vägen!
Neo har kommit in i den här härliga ålderna och frågar: Varför då? Hur då? Vaddå? Om allt tusen gånger :) Undrar hur länge man tycker det är gulligt? :)
Igår när ja pratat med Jossani telefonen lät det: Vem vare? Jahapp vad sa hon då? Jahapp, sa hon mer då? Jahapp sa hon mer då? Och så vidare och så vidare! :)
Han började för övrigt att säga R för någon månad sedan. Vissa ord blir det fortfarande fel på men för det mesta säger han klockrent R :)
Stella säger fler o fler ord hon med, ord som kommit nu senaste tiden är Docka: "Kocka" Åka "Kåka" Macka "Backa" :)
Nä nu ska ja läsa vidare, ni kan ju hålla tummarna för mig i morgon bitti runt 9 :) Efter tentan blir det öppna förskolan, Neo längtar!

Hi hi kolla vad ja hitta!



Nostalgi? Flera som känner igen sig? :)

Lillfis!

Jobbiga dagar i slutet på veckan här, Stella är riktigt gnällig, eller inte gnällig utan ledsen! Och mammig till tusen. Två tänder till på G som nästan kommit fram, hon har säkert ont stackarn och därför hon är så ledsen. I morse skulle få sova lite, men det gick sådär, jag hörde henne vid ett tillfälle : Mamma mamma mamma, och lite senare sitter hon och bankar på sovrumsdörren :) Neo kom in och sa åt mig o kliva upp en gång he he. Bättre lycka i morrn kanske? :)
Sex tänder har hon när dessa två kikat fram, Neo hade vid tio månades ålder precis fått sin första:) Så olika det är!
Vi köpte en grind till övervåningen här i veckan, det är där uppe det är mest kaos, hon vill ner i trappan när vi är uppe. Nere bryr hon sig inte så mycket. Men tror ni den passade? NIX! Där nere passar den då givetvis! Suck! Aja så är det!
Hämtade uta tapeten i morse, den åker kanske upp idag, eller i morgon om det hinns med. Jag måste verkligen ta tag i tentan som är på Torsdag. Det är inte så jättemycket men den måste verkligen sitta :)

Ser ni

Kärleken?


TGIF!

Äntligen Fredag!!!!! Lovely! Dock måste ja plugga så fort Jonas kommer hem. Men det är ändå Fredag och det är mysigt!
Idag skall vi hämta ut tapeten till Stellas rum, jag beställde den igår! Förhoppningsvis hinner vi få upp den i helgen! Min sambo verkar tro att Stella ska börja sova i sitt rum när det är klart, jag håller inte riktigt med :)
Efter cirka 25 mail fram och tillbaka med skolan har jag äntligen fått mitt schema, det blir en lugn tid fram till April för mig vad det verkar, jag har läst det mesta av det dom kommer att läsa, dock så kommer jag att hänga med lite granna på det ändå för att friska upp minnet lite för min egen skull, det jag läste på slutet gick nog mest in och ut igen, var rätt fokuserad på barnafödandet :)

Vad barnen och jag ska hitta på idag lämnar jag öppet, vi blir nog bara hemma och leker inne. Det är ju så himla kallt nu igen! En liten sväng ska vi gå ut men det blir nog inte mer en 45 minuter högst. Neo är lite av en fryslort som mig :)
Han är himla duktig att leka och poa på själv nu Neo. Han kan försvinna upp på sitt rum och sita där o prata o leka. En favorit här hemma nu är att sitta och pyssla på bolibompa webben och ack så snabb han är med att ta sig fram på den sidan och behärska spelen. Dom lär sig så otroligt fort. Dock försöker vi att begränsa hans tid vid datorn, det känns ju inte helt bra att han sitter där jättemycket.




Här är tapeten vi valde, bilden lånade jag på boråstapeter

Härlig Tisdag!

Sikken stressig morgon, halv åtta klev vi upp idag igen och kvart i nio skulle alla tre ha ätit frukost, borstat tänder, blivit tvättade och klädda. Så jag var genomsvettig innan vi kom utanför dörren.
Sen jag hade lämnat Neo vid nio åkte Stella och jag till öppna förskolan, hon verkade stormtrivas där nu, innan när vi varit där har hon ju inte haft så mycket utbyte utan mest suttit och tittat men nu kröp hon runt i full fart och sprang omkring med vagnarna där. Mystroll! Hon är så söt när vi sätter oss i bilen på morgonen och slår på radion, hon börjat direkt att digga järnet :) Ha ha det är så gulligt!!!!
Efter öppna förskolan åkte vi ner med A och J ner på stan, där blev det lite shopping, inredning vad annars? :)

När vi hämtat Neo blev det en sväng till mormor och morfar där åt vi lite mellis för att sen hämta pappa på jobbet. Sen åkte vi faktiskt och hämtade hem tapetböcker så nu har vi nog bestämt oss för en tapet till Stellas rum. Den turkosa med rosor som jag la ut sist, den blir det fast den är lila och annan färg på blommorna, hittade ingen bild men den är supersöt!

Presenttips, denna är underbart söt till dockorna tycker jag. Funderade först på en sån rosa med en krona på, men sån har de flesta och dessa e lite mer unika(?) Jag har inte sett den förr iaf. Kanske för att ja inte letat :)



Bilderna är lånade från Elsas hem

Hittade lite dockkläder på den sidan med, bedårande!:





Trädgårdsredskap så hon kan hjälpa farfar i trädgården i sommar kanske :)


Eller denna så hon kan bjuda engelsmännen i familjen på afternoon tea :)
Ja det finns mycket fint :)

Elsas hem



Tillbaka igen!

Nu är vi tillbaka till vardagen igen efter tre veckors "ledighet" Det tycker jag känns trist. Neo var lite ledsen först när vi kom till dagmamman, men efter en liten stund tog han den ena killen  handen o sprang iväg o åkte pulka. Först ville ham med mamma hem sa han. Usch vad det kan göra ont i en! Jag tror att an får gå i morgon bara sen är vi hemma Torsdag, Fredag...
Igår var det bvc besök för Stella. Hon ligger precis på normalkurvan på vikten men är fortfarande lång. Det är inte undra på att ja tycker hon e en liten bebis, för vid samma ålder var Neo lika lång men vägde 1.5(!!!!!!!) Kilo mer, det är rätt stor skillnad på ett litet barn :) Bollen kallade vi Neo för o ni kanske förstår varför?
Sköterskan tyckte hon var duktig att förstå när man pratar med henne och dukigt att "prata" hon härmas allt mer, och härmade sköterskan när hon sa strumpa "Mmmpa" lät det ungefär.
Hon har varit otroligt mammig och känslig i några dagar nu, det har kännts ungefär som att hon skulle vilja krypa in i mig om det hade gått. Det är svårt sånna dagar att få tiden att räcka till annat än till barnen..
Allt är iordninggjort i Stellas blivande rum nu så det är bara att tapetsera den ena väggen och det gör vi nog till helgen. Så himla bra kommer det att bli! Jag vill också bo i det rummet :)

Hade två till tapeter att lägga upp men det ville inte blogg.se






Nu ska det inredas

Flickrum! :) Men så svårt det är med tapet! Det finns väldigt mycket fint med fina mönster, gillar Sandbergs och Midbecs barntapeter, samtidigt kan jag tycka att många av dom är för craxy och att det kanske blir svårt med allt runt i kring då. Jonas hittade en söt igår från boråstapeter som var vit i grunden med små röda rosor på och det känns som att det skulle gå mer ihop med resten av vårat hus... Ack så svårt MEN roligt!

Gillar den här:
 


Lånad från Sandberg

Gillar även den här:



Bild lånad från Boråstapeter



Och den här

Lånad från boråstapeter den med

Vad tycker ni?

Nattsudd!

Borde lägga mig nu, ska lägga mig strax :) Jonas är o spelar match, han var hem en halvtimme o hämtade kläder efter jobbet bara så det har varit fullt upp för mig. Vi hade mina föräldrar här på fika jag och barnen, min pappa fyller år i morgon och då har ju vi barnvakt och ska fixa en massa så ja bjöd honom på fika här hemma istället. Inget märkvärdigt alls, slängde ihop en kladdkaka o lite grädde bara.
Stella blir 10 månader i morgon!! (?) Vid den här åldern ungefär lärde sig Neo att gå, det är jag glad att Stella inte kan ännu, jag tycker hon når så mycket som hon inte ska nå ändå :)
Jo det får mig att tänka på den stundande ettårs dagen, och jag tänkte börja fundera på presenter, man vet ju hur fort tiden går! Så då tänkte jag dels att jag skulle köpa lite dockkläder, jag tog hem några av mina dockor för jag tycker dom är så himla fina, mycket mycket finare än dom som finns att köpa nu. Men då vill jag ha tips på var man kan köpa söta dockkläder? Sticka vore gulligt, men jag har aldrig stickat något annat än halsdukar så ja vet inte om ja vågar mig på det :)
Vad annat kan man köpa till en liten tösabit som blir ett år? Jag har sett ett helt bedårande dockhus i vitt, rosa och lila. Det är ganska dyrt, men ack så fint. Jag tror ja får smöra lite för min sambo :) Han förstår sig inte på sånt där med dockhus osv. Precis som inte jag förstår mig på allt detta med bilar som han och Neo ibland pratar om he he tänk hur barn är redan från början, som inprogramerade på nått sätt!
Neo är så otroligt rolig varje dag och säger en himla massa skojiga saker. Jag MÅSTE börja skriva ner sakerna!
han är väldigt go också, allra helst mot lillasyster. Idag satt vi i soffan Neo och jag och han pussar mig på kinden och säger: Du är en riktig gofis du mamma :)

Ledigt mitt i veckan!

Visst äre väl skönt hörrni? Men är det bara min sambo som har jobbat nästan hela julen? Tycker allas karlar verkar vara lediga mest hela tiden he he! Mer ledigt åt sambos röstar ja för! Man hinner med så mycket mera då!
Igår blev vi bjudna på middag och så även i afton, vilken lyx! Igår firade mina föräldrar 33 år som gifta, så nu har vi fått receptet på hur det ska gå till-underbart! :)
Barnen var trötta när vi åkte hem, Stella somnade i bilen nästan på en gång och sov sig genom hela avklädningen, blöjbytet o pyjamaspåklädning, det enda hon reagerade på var när jag la ner henne i sängen och hon fick snutten till kinden, då sa hon "Mmmmm mmmm" och snarkade vidare! Jag trodde jag var smart och köpte en snutte till henne som det fanns fler av IFALL den (gud förbjude) skulle komma bort men den ville hon inte ha, dom väljer ju själva liksom och det blev en som ja köpte till Neo när han var liten som han inte ville ha :) Den är från Elodie Details så ja visste ju att det fanns likadana av den också, men så kollade ja på dom nu och dom har bytt material helt på dom! Attans!!!!
Neos snuttefilt kommer från Peru, helt underbar är den för det spelar ingen roll hur varmt det är så är den alltid sval. Men så ni förstår ju paniken om den skulle försvinna?
Sidospår :)
Ikväll hade ja tagit på Stella pyjamas innan vi åkte hem o bytt blöjan så vi bara skulle kunna lägga henne, tji fick jag ikväll somnade hon inte i bilen :) Ha ha man ska INTE planera något i förväg för det blir aldrig som man tänkt sig!
Hon sover bra nu igen tack och lov, 12-14 timmar per natt, och har inte vaknat förän vid 8 några dagar nu, skönt!
Det händer mycket med henne nu! Hon pratar endel och när vi frågade henne idag om hon ville gå och nassa så svarade hon mmmmm flera gånger provade vi att fråga och hon svarade mmmm :) Vet inte om det var medvetet men det verkade ju så!
10 månader blir hon om ett par dagar! Makalöst vad tiden gått fort!
Svammel svammel!

På Lördag skall vi har barnvakt på dagen för att göra klart vårt gästrum. Vi har börjat på lite nu och ställt in bland annat en byrå, hängt upp gardiner o lite så. Ack vad mysigt det blir där! Så nu kan Göteborgarna sova mysigt om dom vill sova här när dom kommer hem! :) Så nu ska vi bara flytta ut lite garderober och måla klart där inne o upp med lite på väggarna o in med blomster så är d klart! FEM garderober står det där inne nu, så jag tror rummet kommer att kännas mycket större när vi får ut två av dom!

Nu blir d lite film, har som vanligt tänt massa ljus :)

2011!

Spännande att se vad detta året har för nått att erbjuda! Vi hade en underbar nyårsafton med Neos kompis och hans föräldrar! God middag och mysiga fyrverkrier. Vi hade tänkt spela spel när barnen somnat. Men tji fick vi! Dom var vakna till efter 01 :) Vi gjorde inga försök att lägga Neo ens, han hade så roligt och verkade inte speciellt trött. Han vaknade klockan åtta på nyårsdagen så ni kan gissa att han var trött sen på kvällen. 17.45 gav han upp och somnade, och kom inte nertassandes förrän halv nio morgonen därpå he he!
Stella sov sig genom hela nyår, hon somnade innan gästerna kom tillomed och vaknade upp 2011 helt enkelt :)
Neos trots har lagt sig nu för en period, vi sa det igår att det är en sån himla skillnad och vad skönt det är! Inte lika mycket tjat, han stretar liksom inte emot lika på allt, han kan se lite besviken ut och säga "Ååååååkej då" :)
Stella fick en badleksak i julklapp som han tycker mycket om, den pratar engelska och oj vad dom snappar upp! Även alla uttryck, han låter så lillgammal ibland, det brukar dagmamman säga med :) Han tar efter mina uttryck mycket, som Jonas tycker är uråldriga, kanske därför :)

Nu har vi varit en tur till pulkabacken, det var ju faktiskt inte iskallt idag! Underbart!



Härligt rödrosig efter en tur ute. Hon satt i vagnen snällt och kollade på mig och Neo som åkte pulka :)

2011

klockan är nästan 04 :) GOTT NYTT!

RSS 2.0