Finnar & Feber!

Japp nu var det viss Stellas o min tur att bli förkylda! Var ju väntat men ändå trist! Hon snorar som bara den o e jättetrött ,lilla vännen! 2 veckor hos dagmamman så kom första förkylningen, ha ha är det inte otroligt? Och till saken hör att J och ja pratade häromdagen om att det var så längesen Neo var sjuk, det var när han hade öroninflammation, och det är nog närare ett år sen, om ja inte glömt nått som varit emellan men ja tror inte d. Det var lika sist vi sa samma sak, det gick några dagar sen var han sjuk. Nu ska ja knipa igen!
Ja o just d, jag är snart 30 år och har helt plötsligt börjat få finnar??? Är det inte runt den här tiden rynkor ska komma? Men finnar??? Jag har varit tvungen att köpa clerasil ha ha, finnmedel åt tonåringen fick ja höra av J när han kom hem med den! Ja hellre det än rynkor kanske, måtte det har att göra med alla hormonförändringar som varit i samband med graviditet, amning osv.
Jag såg en diskussion på Facebook som ja bara måste dela med mig av, angående kåravgift. Visst det är ingen större summa, MEN varför skall vi som inte är intresserad av kåren, nollning, gasque osv. Betala för dom som lever för detta? Jag går på högskolan för att utbilda mig inte nånting annat. Nu tror ja dom slumpat den, och är så fallet var det inte en dag för tidigt! Om det hade gått till nått vettigt då? Aja, det är min åsikt, ni får tycka vad ni vill!

Nu ska jag sova!

Lite nytt!

Lite bilder på Neos nya säng :) Han blev helt förkrossad igår när han ringde farmor, att inte farfar var hemma så han fick tala om för båda två att han fått en ny säng!





"Pyjamasgrodan" hänger med :)



Börjar bli lite ordning på lillamans rum nu



Hans lilla bord



Syskonen leker tillsammans, fast ändå inte :)



Är man sjuk får man ligga i soffan o mysa :)



Det finns inget dåligt väder... Vi trotsade regnet och gick ut en sväng

Syskonen!



Stella 5 månader



Neo 5 månader

Man ser att dom e syskon eller hur?


Fredag=Slut!

Så fort Fredagen kommer slappnar ja av och blir helt slut! Ha ha! Idag har vi varit på öpnna förskolan och träffat Lilla Alma och hennes lillasyster o mamma, Albin o Sussi var också med! Det var roligt för Neo att komma dit, han älskar verkligen att vara där, MEN han blir helt galen när han kommer dit, ska leka med allt hela tiden och INTE åka hem. Och Stella hon bara hakar på och säger ingenting, jag var helt svettig när jag väl hade fått in barnen i bilen och vi var påväg därifrån han var helt galen på mig för att vi skulle åka. Sen hämtade vi upp mormor hos frisören, när hon hoppade in i bilen sa Neo: "Mormor, jag har varit olydig på öppna förskolan" Ha ha han är så medveten alltså :)
Sen åkte vi till mormor och fikade, efter det åkte vi till min svägerska och lilla brorsdotter Astrid och fick lite fika även där, apropå fika viktminskningen denna  veckan vara bara 0.5 kilo, jag hade funderingar på LCHF efter att ha läst Katrins Zytomierskas blogg, men det är inget för mig plus att när man väl börjar äta sen så suger kroppen åt sig alla kolhydrater och socker och pang så har man gått upp allt igen, det får hellre gå långsamt och att man kan hålla det sen, för man lär sig vad allt innehåller hur mycket kalorier och så så att man tänker sig verkligen för, så var det när jag hade gått på viktväktarna med, detta med viktklubb är ju samma princip bara det att man räknar kalorier istället för points.
I morrn ska vi åka på IKEA jag och Jonas, barnen skall vara hos mormor o morfar, lugnast så! Neo ska få en ny säng bland annat! Så vi ska skriva en liten lista så fort båda barnen somnat, Stella sover redan dock inte skrutten.
Apropå Stella, hon har inte gråtit eller gnällt en gång på hela dagen, är inte det lite konstigt? (Inte ens när hon var hungrig??!!!!)! Hon är ju ändå en bebis?  Ha ha makalöst snäll! ¨

Ja just d, Me & I, jag köpte ett hemligt paket därifrån när vi var på partyt för jag gillar förra kolektionerna bättre, o då sa hon att då kan man få av dom och jag älskar ju molnen dom hade och gissa vad ja fick? :) Molen! TUr ska man ha ibland!
Vi var o kollade på hus i Måndags också, men varken jag eller J kände nått för det, även om det var fint! Men man ska ju ändå känna såfort man kliver in att "här vill jag bo"
Oj vad långt det blev!

Veckomatsedel!

Det måste vara det bästa som någon kommit på! Hur skönt är det inte slippa åka och handla varje dag? Underbart tycker jag!
Och vi har bestämt att minst två nya rätter varje vecka för att få in lite variaton. Den första nya i veckan var ajvarbiffar vilket var så himla gott, verkligen! Mumma!
Och nu har jag lagat en ny variant av kyckling, kommit på ett recept slängt i lite saker, tjoff in i ugnen och om en kvart får vi se hur det smakar!
Det var nog bara det :)

Stella sover ju bredvid min säng i sin spjälsäng, titta vad ja möttes av i mose när ja kikade över till henne! Hon är världens vackraste flicka! Japp så är det!
Ibland undrar ja hur länge hon legat vaken innan man vaknar :) Vissa dagar blir hon trött o vill sova nästan direkt när vi klivit upp..


Det kan väl inte vara...

MAGSJUKA? Har kännt mig extremt hängig o slö hela dagen, o nu när ja var uppe förut o skulle lägga Neo fick ja springa på toaletten o kräkas, säg för guds skull inte att vi ska få magsjuka... Var skulle vi fått det från?
En dusch så kanske ja mår bättr, hoppas hoppas hoppas!


ZzZzzZzz

O jösses vad trött jag är, ibland längtar man nästan lite tills man börjar skolan så man får sova igen, så man får lite hjälp på nätterna! Förhoppningsvis så ska hon väl börja sova hela nätterna igen snart! Hon gjorde det nån natt här nu men så i natt har jag fått vara upp två gånger igen, och Neo kom ner 5 i sex???. Det känns som jag har grus i ögonen, exakt så känns det faktiskt! Stella sussar gott i sin säng, det ser såååå skönt ut!
Kaffe kanske vore en idé!
Hoppas mitt paket från Me & I kommer idag, det står samma status på schenker som i Söndags? Skumt!
Kaffe nu!


Vilsen!

Känner mig vilse! Många beslut som ja måste ta, på egen hand. Usch ibland önskar ja mig en liten vägledning från ovan!

Jahaa...

Tydligen funkade det inte att få in den som en liten film, klicka på länken :)

Utvecklingsperioder?

Jag har ju den här boken om utvecklingsperioder, men har alltid tänkt "Ligger det nån sanning i d här" och tagit det med en nypa salt.
Men i den åldern Stella är i nu så läste jag om en period som kunde vara i några veckor, och hon har inte varit sig själv på några veckor och sovit dåligt och vaknat tiiiidigt.
Men så inatt skulle Jonas ta hand om allt och jag skulle få sova som i morse då, hmm då sover hon som vanligt igen o vaknade halv åtta. Och hon verkar vara sig själv
Det stod även att efter denna fast kommer ni märka att bebisen har nya färdigheter och kan säga ma ma ma ma och pa pa pa pa.. Ja undrar om ja inte tror lite på detta nu, kolla in filmen från i morse

Untitled from Anna-Maria Forslin on Vimeo.


ALLT ska i golv!

Kolla:











Allt inom loppet av en minut!

Kärlek!

Storebror till lillasyster i morse:" Du är min bästa vän Stella" :) Hjärtsmält!

Flygplanstrubbel!

Nu är vi hemma igen! Barnen tyckte nog det var skönt att få sova i sina sängar för nu har dom sovit som stockar! Stella vaknade inte förän efter klockan sju.
Men som det ser ut blir vi hundvakt lite till, mor o far skulle flyga igårkväll, men har fortfarande inte kommit iväg och vet inte när det kan tänkas bli heller, en blixt hade tydligen slagit ner i planet dom väntade på från Sverige, så det hade aldrig kommit iväg. KLockan 11 skulle dom får vidare information. Och dom som längtade hem så efter barnbarnen.. Jaja, naturen har sin gång!
Dags för mig att ta tag i lite tvätt medans lillan sover, Neo kunde inte brytt sig mindre om att vi åkte från dagmamman, i full färd att fortsätta leken dom höll på med igår bara! Sa inte ens hejdå.
Sen väntas lite lunchning på tups med en kompis! Det var min dag, kvällen vet ja så lite om, blir kanske Långnäs igen!

Flygplanstrubbel!

Nu är vi hemma igen! Barnen tyckte nog det var skönt att få sova i sina sängar för nu har dom sovit som stockar! Stella vaknade inte förän efter klockan sju.
Men som det ser ut blir vi hundvakt lite till, mor o far skulle flyga igårkväll, men har fortfarande inte kommit iväg och vet inte när det kan tänkas bli heller, en blixt hade tydligen slagit ner i planet dom väntade på från Sverige, så det hade aldrig kommit iväg. KLockan 11 skulle dom får vidare information. Och dom som längtade hem så efter barnbarnen.. Jaja, naturen har sin gång!
Dags för mig att ta tag i lite tvätt medans lillan sover, Neo kunde inte brytt sig mindre om att vi åkte från dagmamman, i full färd att fortsätta leken dom höll på med igår bara! Sa inte ens hejdå.
Sen väntas lite lunchning på tups med en kompis! Det var min dag, kvällen vet ja så lite om, blir kanske Långnäs igen!

Mysdag!

Dagen började väl som vanligt med stress : Nu är vi hemma i vårat hus igen, men bara för några timmar. Neo är lämnad hos Barbro för första gången sen mitten på Juni, det gick hur bra som helst! Han sprang direkt till lilla Viktor och började tjottra med honom, sen sprang dom ner till skogsdungen och stod där och diskuterade någonting :) Sötisar!
Han sa hejdå till mig och Stella utan problem och lekte vidare och sa bara: Ses sen! Han har längtat, igår skulle jag ringa till dagmamman för att bestämma tid, då ville Neo prata så när han satt med luren och väntade på att hon skulle svara såg han alldeles förväntansfull ut :) Sen pratade han på och berättade för henne vad han gjort i sommar!
Stella sover som sagt, hon somnade på en sekund, det såg ut som hon tänkte "vad skönt att ligga i min säng igen" :)
Själv väntar ja på trevligt besök, det ska fikas o pratas strunt! Och Stella får träffa en till liten goding som faktiskt är född på hennes BF dag, så det skiljer bara fem dagar mellan dom.
Men vad kallt det är idag då? Nu är det höst! Underbart tycker förstås jag som har längtat efter lite friskare luft nu! Vi har ändå haft en fin sommar och alla fall jag är nöjd med det som varit och nu får det gärna skifta årstid!
Kvällen igår blev kaotisk ha ha varför är det alltid så att när en sak går fel så går allt fel? J tränade så det var jag och barnen, så när jag skulle gå upp o lägga Stella började det, hon bajsade ner hela sig.. Pyjamas o allting, självklart hade jag inga tvättlappar så en nybadad Stella fick till o duscha :) Sen kom jag på att jag skulle pensla på sånt där lila ni vet som man får om dom har torsk i munnen, tjopp sa det bara så hade jag spillt ut det över parketten, fick som tur var bort det med "ta bort" Puuuhh.. Sen flöt det på bra igen, Stella somnade, Neo somade!
Neo är verkligen underbar när vi e själva, jag sa bara till honom att vänta här nere så ska jag bara lägga Stella jag kommer snart, "Okej mamma" Och där satt han med hunden och kollade på bompa så snällt när jag kom tillbaka.

Ha ha jag vet inte om jag berättade det, men i helgen så låg J uppe och vilade lite och jag skulle bar aspringa ner snabbt och kolla till tvätten så barnen var uppe, Neo hade fått lite ostkrokar. När jag kom upp igen var Stella orange i hela ansiktet varvid Neo säger " Mamma Stella har fått smaka ostkrokar av mig" :) ha ha ja vad ska man säga?
Hon överlevde och verkade tycka det var supergott, men hon får nog vänta nått år innan hon får "smaka" igen!

Ha en fin höstdag hörrni!

Tidig morgon!

Stella sover middag, och klockan är cirka sju, ja kanske inte behöver säga mer än att hon vaknade tiiiidigt! Ha ha lilla vän! Vaknade av att hon låg o pratade som tusan!
Neo vaknade precis han med o springer runt runt o busar med hunden, det ser ut som han leker fäktning med snutten :) Vi är alltså fortfarande hundvakt! I morgon ska vi åka hem igen vilket ska bli himla skönt! Borta bra men hemma bäst! Förhoppningsvis sover Stella bättre hemma, för det har inte vart ovanligt att ja fått gå upp tre gånger per natt denna veckan. Så lite sliten känner vi oss nog här, två barn en hund och två hus att ta hand om är kanske lite väl!
Vi var med på budgivning i Fredags också, men hoppade av. Vi ångrade nästan vårt sista bud vi la också så dom hade kunnat få det mycket billigare :) Men man blir liksom lite inne i det när man sitter där och drar på lite, vi tycker inte huset är värt så mycket för det var ju bara två sovrum, hade det varit fler rum hade det varit en annan sak.
Vi letar vidare och kan nu i lugn och ro få klart vårt om det ska säljas, massa småfix som man gärna skulle göra klart innan en visning!
Snart kommer min svägerska hit med sin dotter och ska äta frukost med oss, hon skulle stanna inne med ett av barnen så tar jag med mig en av dom ut med vovven :)
Nu kommer Neo och säger han vill att vi går och köper en glasstrut, ibland undrar man hur dom tänker :)

Det var allt från mig!


En enda liten sak!

Det enda jag kan tänka på är när jag ska få sova, hur sjutton jag skall kunna få lite sömn! Halsont och förmodligen feber på detta, underbart! J har varit hemma 30 minuter på hela dagen också, snart dags att bada o natta de två små. Puuh!
SOVA!

Vägning!

Just ja, vägningen! Inget vidare, bara ner 200 g. Har "den där speciella tiden i månaden" den här veckan, och då vet ja med mig att jag kan gå upp näsan ett kilo, så jag hoppas att det kan ha att göra med det, annars är det bara att köra ännu hårdare nästa vecka.

1.9+0.2=2.2 kilo på två veckor

Ensamt!

Neo är på Järvzoo idag med farmor, farfar, farbro med flickvän. Det är lite tomt utan honom! Man har ju liksom ingen att prata med (som pratar tillbaka) Och Stella hon sover eftermiddagsluren nu.
Solen skiner ute alla fall vilket är underbart! Stella och jag var in på stan en sväng på förmiddagen, och jag var med om nått ganska obehagligt när vi var påväg hem hit igen, det kom fram en kille ( som inte är som alla andra ) och började prata med mig och skulle kramas och gud vete allt. Rätt va det var frågade han om jag hade haft hjärtproblem någon gång och höll samtidigt fast mig och tryckte av all sin kraft över mitt hjärta. Jag kom inte loss, tillslut släppte han taget, jag blev LIVRÄDD!
Det känns så hopplöst att gå på stan här i Bollnäs, det finns verkligen ingenting att kolla på, tänkte gå in leksaksaffären MEN, det är dels en trappa upp och nya vagnen går knappt in genom dörren då den är rätt så bred baktill (Brio sing) Så jag gjorde mig inte besväret, jag skulle behöva köpa en snutte till Stella, för den vi har nu är svår att få tag på ifall den skulle tappas bort så vill jag veta var jag snabbt kan köpa en ny :)
Funderade på att beställa från snutten.se för då får man tre styckna lika! Får fundera på saken, hon kanske inte ens går med på att byta! Vad vet ja?


Kärlek!


Hund och husvakt!

Nu har vi installerat oss på Långnäs där vi ska vara hund och husvakt i en vecka. Mina föräldrar for till Turkiet för nån timme sen. Skall bara hem och hämta alla saker sen så, men det tar jag när Jonas kommit hem från jobbet!
För tillfället är det en liten lugn stund, Neo sitter på pottan framför "Angelina Ballerina" och äter piggelin, vi hade tänkt gå till lekparken men vädret tillät oss inte det! Stella sover sin eftermiddagslur nu. Sitter och försöker hiitta något middagstips men känner inte för någonting alls, killarna får komma på nått och bestämma. Jag har fått sån hemskt mensvärk sen jag satte in sprialen, det känns nästan som mina eftervärkar gjorde. FYA mig! Dära noll aptit!
Stella har suttit helt på egen hand och lekt på golvet idag, hon satt jättelänge innan hon tappade balansen :) lilla bebisen blir så stor!!!
Neo har för övrigt redan hunnit ringa till mormor och morfar och sagt att han tycker att det är dags att dom kommer hem :)

Lite bilder!





Sponsrad? :)



Tredagarsfebern, syns inte så väl men prickar överallt!

Kalajs!

Idag har vi kalasat hela dagen lång! Först hos svägerskan och sen till lilla Albin som fyller 2 år i morgon!! Det var en trött familj som kom hem, barnen somnade tidigt och vi sitter trötta i soffan :)
Jag ska nog snart hoppa i säng, i morgon kommer fasters lilla Astrid hit med min mamma och ska vara här en stund med mig och Stella. Neo skall åka med farmor och farfar för att kolla på alla djuren på järvzoo.
Lillflisan blir hela fem månader idag! Tänk vad fort det går! Hon är fortfarande väldit kinkig och det går inte an att lämna henne en sekund, hon blir som livrädd. Hon genomgår säkert någon slags separationsfas eller nått sånt. Vi hoppas att det får vända snart så hon blir vår glada lilla tjej igen! snuttan!
Jag skall nog strax hoppa i säng, Stella gör morgon runt 06.30 numera, vi kan ju även hoppas att det vänder? :)

Godnatt på er!

Sånt som gör mig glad!









För övrigt tror jag mina barn har någon slags uppgörelse mot mig, :) Den dagen Stella tar rejäl sovmorgon ropar Neo klockan 6: God morgon mamma, har du sovit gott? :) Ha ha ja vad säger man?

Lite gnäll är på sin plats!

Nu har jag inte jättemycket tålamod kvar kan jag säga! Stella är missnöjd mest helat iden det enda som går an är att bli buren, så jag gör allt med en 6.5 kilos bebis på armen hela dagarna. Neo är rastlös och tjatar efter glassbilen, (råkade nämna att den kommer ikväll) Vi kan inte bege oss ut nå långa svängar för vi har ingen bil, och ståbrädan till nya vagnen har inte kommit än. Vi var till en lekpark lite längre bort här, när vi var påväg till en annan lekpark blev han trött i benen efter en liten bit bara så det vara bara att gå hem igen!
Vi har mest varit inne hela veckan också eftersom lillstrumpan har haft feber i fem dagar, så det börjar bli lite trist för alla oss.
Febern är borta idag tack och lov, men hon är fortfarande inte sig själv. Hon hade nog tredagarsfebern för idag har hon prickar över hela kroppen.
Vi hoppas på piggare gladare barn i morgon!


Nu känns det lite bättre när man fått gnälla av sig lite :)

Hm!

Just det! Hämtade ut mitt paket från hm igår, i paketet låg en himla massa kläder i storlek 146. Alltså inte EN vara var rätt, dock rätt följesedel och allt. Ringde och talade om så fick göra om hela bestälnningen varvid en massa var slut då förstås! Killen på telefonen sa: Men vi kan bjuda på frakten då den här gången... ! Han lät precis som att: Nu var vi väl snälla. Fattas väl bara att man ska betala frakt två gånger när DOM felat??

Sjukdom!

Lillflisan har feber, fjärde dagen nu och jag tycker det borde ge med sig snart? Stackars liten, hon är jättehängig idag och sover bara småsnuttar, sedan vill hon helst bli buren buren buren. Stackars Neo, han blir lite åsidosatt känns det som när hon kräver så mycket, men inte klagar han! I morse vid frukostbordet sa han: "Vilken härlig morgon mamma" :) Han är väl för go!
Regn regn o åter regn är det också, trist!!! Sommardagarna är räknade. Otroligt vad sommaren har gått fort!
Vi var på husvisning igår! Fint hus!


T R Ö T T!

Inatt var ingen bra natt! Neo vaknade klockan 01 för att han hade kissat i sängen, igen.... Det gick jättebra utan blöja på natten ett tag fram till nu. Av nån anledning kunde han inte somna om. Så vi var vaken nästan fyra timmar! Det har inte hänt sen han hade öroninflammation när han 7 månader! Tidig kväll ikväll för oss alla tror jag!

Tisdag=Vägning

Resultatet efter första veckan: Minus 1.9 kilo! Det får man vara nöjd med! :)

Två små dagar!

Idag är det riktigt höstväder ute! Men jag myser, jag gillar hösten skarpt! Meningen var att vi skulle ut och plocka blåbär idag, men det började skvätta lite! SYND!
Jag och barnen var ute i skogen i Fredags, men vårt lilla blåbärsställe var tydligen poppis för det fanns inte många kvar! Dom få vi hittade kastade Neo på vägen hem! :) Men vi hade mysigt, Neo satte sig ner och vilade och sa: "Vilken härlig dag mamma"
Helgen har gått fort som vanligt, vi har hunnit med att röja lite här hemma och försökt fått lite ordning, vi har ju tänkt att kolla på ett hus till veckan, och ifall att så måste vi börja få ordning här OM det nu skulle bli tal om visning :) Fast jag tror huset vi skall kolla på är lite litet, men vi får se!
Igår åkte Neo och jag upp till vårat "torp" och myste lite, vi var ute i ladan och kollade genom våra gamla leksaker, han fick med sig en hel del hem, mest bilar och lego! Jag tog med lite dockor hem till Stella med. Nostalgisk blev jag när jag kikade runt bland alla barndomsminnen.
Vi började med att fika med mamma o pappa när vi kom dit, när Neo sitter vid bordet säger han: "Vad mysigt det är här" Han njuter av det mesta :)
Morfar klättrade upp på taket för att rensa lite granna då ropar Neo: "Ta det försiktigt där uppe Morfar" Omtänksam!
Nu ska jag försöka påta ihop en veckomatsedel vilket inte är det lättaste när fantasin inte finnes! Tips? Ja tack!

Finaste killen!







Stella kan även hon vara arg :) Faktum är att hon befinner sig i en lite "Period" nu, ovant när hon annars inte säger ett knyst, detta har pågått två veckor nu snart, hon är väldigt rädd att bli lämnad ensam och behöver mycket närhet! Älskade vän!


Barnen medans mamma städar :)



Min gamla dockvagn!



Bilder från torpet :)









RSS 2.0