Roliga funderingar

Neo: "När jag var i din mage, då måste ja kommit ut ur stjärten" Ja vad svarar man på det? :) Han vet ju att allt man äter kommer ju ut som bajs sen. He he!

♥♥♥

 

Har nästan inga bilder på datorn då den e formaterad, men för er som känner oss... Är inte detta väldigt likt våran skrutt? Min mamma trodde det var Neo he he vi blev lite förvånade vi med när vi fick hem reklamen. Lustigt!

Klappat o klart!

FREEEEDAG! Jihoooo! Jonas har jobbat kväll hela veckan, dom behövde honom på kvällningen tydligen. Skönt att vara hemma båda två på dagarna för omväxlingsskull faktiskt :) Men jag är bra trött nu, det är stress att hinna med middag, diska, plocka, bada, natta osv. när man är van att vara två om det. Neo har varit otroligt trotsig, vissa kvällar har jag nästintill känt mig maktlös! Tänk så matt man kan bli!
Han verkar ha gått in i en ny trotsålder nu, sa man till någon som hade äldre barn att han var inne i en trotsålder så sa dom alltid, vänta du bara det blir värre nästa gång. Men det trodde man inte var möjligt, men även detta visade sig vara rätt! Så ni som inte tror d kan bli värre....
Fast han är ju den bästa killen i världen! :) Han är så rolig nu och kläcker roliga kommentarer hela tiden! Min mamma o pappa var hit häromdagen o hade med sig ett kakfat, så när han kom in i köket och så det på kvällen sen så sa han: "Mamma va duktiga mormor o morfar var som kom hit med den där egentligen" :)
Vår lilleman e nyklippt nu, farmor tog med honom på stan igår för att klippa sig så nu har han inte sitt långa hår längre som han alltid haft, men ack sååå fin han är! :) Skrutten!
Nu ska ja slänga mig på soffan o slumra till Idol, i morgon väntas fest hos A-K, trevligt att prata skit med tjejerna!!

Förkyld bebis=Trött mamma!

Tänkte ändå dela av mig av en tanke Neo hade på kvällskvisten.
Mamma....? När Stella blir stor och pratar, då är ska vi bli som Charlie och Lola! Då smälte mitt hjärta! För er som inte vet vad Charlie o Lola är så är det ett program på bolibompa som handlar om Charlie och Lola som är syskon!
Han somnar själv nu på två röda, skönt!
Nu ska jag ta en dusch och sova, Stella är förkyld, Pappan är förkyld. Vad är detta? Never ending förkylning? Tur man har en i familjen som har d lika så vi kan beklaga oss till varandra lite!
Fredagen var hur lyckad som helst föresten, med klassen! Så himla roligt och den 27:e November ska vi ses igen jiipiiie!! Bästa klassen!

Vaken sömntuta!

Idag är det en trött familj den här Berggren Forslin vill ja upplysa! Neo kom ner till oss vid midnatt, och somnade inte om förän ungefär två timmar senare. Han sover alltid som en stock om nätterna minst 12 timmar, men när han väl ska vara vaken så är det med besked!
Han sa såhär efter ett tag i natt: Jag har ont i öronen vi måste kliva upp, så ja väntade en stund och sen tog ja honom på öronen, ingen reaktion. Så gick det en stund till då säger han: Jag har ont nånstans vi måste gå upp. Så det var bara en ursäkt :) He he han försökte alla fall!
Idag var d kallt, så jag skulle ta på Stella hennes vinterkläder för första gången och dom var ALLDELES för stora så nu sitter o letar en overall på nätet, mycket o tänka på är det nån som har nått bra tips på en bra overall till en 7 månaders? Dom kan ju inte vara för klumpiga heller liksom.. Bök o stök :)
I morrn ska ja ut och äta med klassen, längtar!


Längesedan sist!

Fullt upp här hemma, har inte varit hemma så mycket veckan som var. Vår trappa håller på att bli målad :) Helgen flöt på, fullt upp hade vi. Igår  var Jonas på match och målaren var hos oss så vi var på Björktjära, Neo febrig. Jättehängig var han, han orkade bara ligga ner stackarn. Så igårkväll sent när Jonas kom hem vaknade han till så jag tempade honom, uppåt 40 grader, men idag verkar han pigg. Har inte tagit någon temp än men ska göra det om en stund.
Denna veckan är det fullt upp med, och på Fredag ska jag ut och äta med bästa klassen! Längtar!
Neo sa till mig igår att en rosa klänning ska jag ha för då ser jag ut som en prinsessa :) Han kan han!
Stella har utvecklats väldigt nu pang tjong, nu pekar hon på lampan o försöker säga lampa "Pa" låter det. Hon ställer sig även i krypställning nu, men hon vågar inte ge sig iväg så det blir pladask på mage, min lilla bebis!

Vi bestämde oss för att sjukstugan var över, då behövs ett bad! :)







Just d, satte ju ut en annons på blocket för ett tag sen att vi letar hus på Björktjära, fick napp och en kvinna ringde upp så i Fredags var det dags att kika. Men vi kände direkt när vi kom in att det inte var nått för oss. Men måste få den där känslan när man kliver in i ett hus tycker jag "här vill ja bo" åtminstånde känna att det finns potential, men det kände vi inte! Lite synd men jag har sett mitt drömhus nu, synd bara att det inte är till salu, men kanske det blir?


Trip down memory lane!

Våran gamla sommarstuga är till Salu, där har jag tillbringat många somrar och jular med för den delen! Fina minnen, vill vara liten igen och springa barfota där i gräset utan bekymmer!

http://www.hemnet.se/beskrivning/936238?r=3

Lill fisen!

Neo ligger upp och sover tillsammans med en dock som är efter mig när jag var liten, den skulle vara med i sängen. Men han tyckte den hade en pyjamas som var för stor sa han :)
Det är min nya kusin sa han, han är väldigt nyfiken på sin nya kusin och frågar om den inte ska komma genom dörren snart. Vi har ju varit så förkylda så vi har inte vågat oss dit ännu, och nu är lillan en vecka.
Det var så sött för Neo och dockan låg exakt likadant i sängen, tänkte ta en bild men då var batteriet helt slut. Nu är det sängdags!
Natti

Det var den helgen det!

Vi hade lite planer om att åka till Sundsvall och bo på hotell bara J och jag. Men de planerna gick i stöpet! Vi ska iväg på en grej på Fredag så det hinns inte med! Men det vi ska på är ändå mer spännande så d kan vänta. Sen skall vi har barnvakt två helger på rad så det känns inte rätt, skulle inte vilja lämna bort barnen tre helger på rad, fya mig!
Barnen och jag har varit ute på promenad nu på morgonen, vi gick till en av lekparkerna här i närheten, Stella gungade o skrattade så gott :) Jag ville passa på medans det var lite kallt ute, älskar morgonluften! MEN vilken tid det tog att klä alla tre, ha ha jösses! Tre lager på varje barn tar sin tid! Allra helst när Stella bajsar mitt upp i :)

Barn är för roliga alltså, Neo sa igår när Jonas var påväg ut: Var försiktig pappa så att ingen bajsar på ditt huvud. Ha ha!
Och till mig sa han nyss: Om jag ligger ner och dricker vatten kommer tandläkaren och tar dig i örat mamma, och då blir du sjuk, och jag blir ledsen :) Var kommer det ifrån? :)

Helgen i sin korthet!

Idag har vi varit på en liten runda, inte så planerad men vi åkte ut för o kika på ett skribord, men  hamnade även på Mobackes bla. Köpte hem lite ljung och nån blomma att ha inne med. När ja kom hem så blev det inte riktigt som ja hade tänkt mig med ljungen så det blev några över som jag gjorde en krans av istället. Så nu hänger den fint på dörren.
Och en ljung satt jag ner med mitt enris som vi var ut i skogen o plockade igår. Neo följde mig in i skogen o plockade han, det tyckte han var hemskt kul! Var lite spännande att det inte gick att gå riktigt tror jag, och ännu mer spännande när mammas fot fastnade i ett hål :)



Sådär blev kransen, lite enris, ljung, ett fint lila band och ett zinkhjärta- Vips en krans :)



Skribordet före målning, lådorna uttagna och beslagen bortskruvade. Ni får se hur det ser ut sen. Detta "fyndade" vi idag på en loppis, ja vet inte om 1200 är ett fynd egentligen men fiiiint är det!



Stella & William när dom hade "Lekdejt" i veckan :) Lillkillen är född på Stellas BF dag, så det skiljer alltså bara fem dagar :) Sötnosar!

Vi är piggare nu hela familjen, jag har fortfarande ont i lungan eller vad det är. Obehaglig smärta och när jag nyser gör det ondare än att föda barn, uscha!
Stella sov från 19-07 i ett sprut i natt så förhoppningsvis är hennes sömn tillbaka för att stanna nu, hon är mindre täppt och hostar inte lika mycket längre heller. Nu kan vi väl få vara friska ett tag?

Nu ska jag kika på lite parenthood, jag behövde inte måla nått säger J :) Vilken karl man har!


Furumonster!

I Torsdags var det hit en målare för att kika på vår trapp. Han skall maila en offert, vi ska äntligen bli av med furumonstret till trappa! MEN hur sjutton gör man med trappstegen det är frågan. Det sitter ju en matta på dom och den mattan är INTE lätt att få bort sa målaren. Hur gör alla andra som gör om undrar jag? Är det nån som kan komma med nå tips kanske?
Fick ett väldans trevligt telefonsamtal igår igen! :) LovelY!
Idag är det Lördag, innebär att jag och barnen är ensamma, förkyld har ja blivit med... Otrevlig hosta som verkligen gör ont, det känns i hela bröstet och jag har så ont i lungorna. Fya tänk om det är såhär barnen har mått? Och Stella som inte kan säga någonting!
Ja känner mig ändå rätt så pigg sånärsom på hostan, när Stella sovit klart ska vi bege oss ut i skogen o plocka lite enris som ja ska sätta med lite ljung vid dörren ute. Säger det igen: Jag älskar hösten!

Katastrof!

Hjälp vad ja är trött! Jag kan nog räkna de timmar ja sovit denna vecka på EN hand. Det svider i ögonen, igårkväll ville ja inte blunda för att ögonen sved då är det illa!
Stella är så täppt i näsan att hon vaknar HELA nätterna. Igår tänkte ja lägga mig åtta för att försöka få igen lite sömn, halv tio hade hon redan vaknat tre gånger. Säkert vill hon ha välling men hon kan inte dricka den för då får hon ingen luft. Självklart var det bara jag hemma också så det blev ingen tidig kväller!
Nu har hon sovit sen strax efter klockan 10, skall strax väcka henne för nu ska Neo hämtas, jag längtar efter honom som en tok idag!
Nu undrar ni säkert varför ja inte sover när hon sover, hon brukar nästan alltid bara sova en kortis på förmiddagen o längre på em. Så jag har bara gått som och väntat på att hon ska vakna o inte tyckt det varit nån idé "hon vaknar nog när som helst"....
ja ja så kan det gå, får säker sova.... Om en vecka eller två...

Bebisar!

Nu har barnens kusin kommit till världen, en liten Alicia! Nu är det 8 barn på 5 år i vår familj, 5 tjejer och 3 killar. När vi var små var vi 3 tjejer o en kille så tjejerna dominerar verkar d som :)
Tänk va livat det ska bli till jul med 8 barn om alla från Götet kommer upp hi hi! underbart! Alla har alltid nån att leka med! hur bra är inte det? :)

Kommer inte på nån rubrik blir väl en bra rubrik!

Nattsudd! Sitter och väntar på att få höra nått från förlossningen, Neo och Stella ska få en kusin nu närsomhelst :) Dom har varit inne nån timme nu!
Jag är inte så trött heller egentligen, fast ja borde sova för här är det sjukstuga igen! Alla är krassliga, den som är piggast är nog Neoskrutten, han hostar fortfarande hemskt på nätterna, hur länge kan det hålla i sig? Frågar man honom om han känner sig krasslig svarar han bara: "nej jag bara hostar lite" :)
Det är otroligt vilket minne dom har dom små liven, jag klädde av Stella ytterkläderna en dag, och när jag tar av henne sockarna säger Neo "Dom där har Märy stickat" Och mycket riktig! Hon fick dom när hon var ganska färsk har jag för mig, jösses saker som man inte ens tror att dom hört, kommer dom ihåg flera månader senare och talar om för en :)
Ha ha Neo och jag höll på att baka filbröd här på kvällningen, och så ringde min bror på telen så jag gick in i tvrummet och pratade, efter en liten stund kommer Neo in "Ska vi bara nångång eller, mammaaaaa?" :)

Bjuder på lite kort, sen  blir det en dusch o se om man kan sova nått i väntan på att få höra hur det går på bebisfronten :) Filbrödet blev sådär för övrigt, blir nog inget ja bakar igen nästa gång blir det rågrutor :)






Det senaste är att bita fast skeden när man ska mata osså blir hon överlycklig :)



Ungefär såhär glad blir vi då :) Hi hi hon ser ut som en liten farbror när hon flinar runt :) Hon är inte så pigg på att visa sina fina gaddar inte






Tandis!

Just de, Neo har fått sin första tandläkartid :) Han var ju till en tandsköterska på BVC när han var mindre men nu ska vi till folktandvården, undrar just hur det ska gå! Han som inte är nå vidare för å visa sina tänder...

HELG!

Underbar Fredag! Vi har varit ute på promenad! Var bland annat o köpte lite jäst, tänkte baka lite matbröd men kan helt enkelt inte bestämma mig, skulle ju göra filbröd men glömde att köpa fil :)
Det var så skönt när vi gick ut, det var ganska tidigt så det var alldeles kallt i friskt i luften! Jag verkligen älskar hösten!
Neo är ju himla dålig på att dricka mjölk han, men jag har kommit på ett knep för att få i honom mer mjölkprodukter, tänkte dela med mig ifall det är fler som har samma bekymmer!
På morgonen dricker vi alltid smoothie, man kan ju ha i vad man vill men jag kör på lättyoghurt, mjölk, jordgubbar o banan in med det i mixerna bara o häll upp i glas! Det är ju spännande att man får dricka med sugrör också försås. Sen till mellis brukar ja blanda yoghurt och mjölk bara o slurp det dricker han och tycker är jättegott :)
En annan smart grej istället för glass: Köpte Danonino eller hur man stavar häromdagen, så fick man med små pinnar till de små yoghurtförpackningarna som man bara sticker ner och sen stoppar man den i frysen, barn verkar älska det :) Och tydligen ska det ju inte vara nå konserveringsmedel eller färgämnen i dom heller så det är ju också bra!
Ja så var det helg igen då,  fast det är ju aldrig "Helg" för oss tycker ja, det känns ju liksom ingen skillnad, Jonas är på match och jag är ensam med barnen, ja som vilken annan dag som helst blir d ju! Jag hade en fundering att ta med mig barnen och bada i morgon, men det hade inte min kvinliga cykel tänkt sig så det får bli en annan helg!
Oj vad långt det blev, med bara svammel! :)
Var till Lindberg igår föresten, köpte en mössa och för stora vantar till Neo he he. Jonas var hemma med våra barn och ett extra så nu har han provat på hur det är att ha tre! Det hade gått bra, men för oss räcker det nog allt med 2 :)
Neo tar efter mer o mer av våra meningar vi brukar säga, häromkvällen sa jag att jag skulle göra välling såfort jag hade hängt klart tvätte, du kan hjälpa mig om du vill så går det jättefort :)
Får till svar: Inte just nu mamma, kanske i morgon :)
Ha en bra helg!


RSS 2.0