Underbara jullov!

Julledigheten fortsätter, en och en halv vecka till faktiskt! :) Neo och jag har underbara sovmornar varje dag, vi vaknar först vid nio halv tio. Men i morse kom han in redan vid åtta, då ville han lägga sig med mig o somna om, men efter lite övertalning så fick ja upp honom. Det var skönt att komma upp i någorlunda god tid tycker jag! Förmiddagen blir så mycket längre :)
Tänkte jag skulle till o städa lite, men hade inga damtrasor hemma, (Synd??) Inte speciellt :)
I morgon är det nyårsafton! Och som alltid lika kallt, hör det till på nått sätt? Vi tänker iallafall fira med svärföräldrarna och Jonas lillebror och Kicki, det blir tredje året som vi firar på Björktjära nu faktiskt. Jag tycker det är skönt att fira sådär i lugn och ro, med god mat och lite spel! Jag vill fira tillsammans med Neo också! Funderar om man skall väcka honom vid 12-slaget? Det skulle vara så roligt om han fick se alla fyrverkerier! Han såg ett på tv häromdagen och responsen blev: WOOOOOOW :)

Nu har Jossan med familj åkt hem till Göteborg igen! Det känns trist!!! Men i Maj ska vi åka ner, och vi längtar! Då stundas bröllop!!

Måste för övrigt berätta vad lilltrollet hade för sig häromdagen, jag var inne i köket och donade och hör honom ropa: Mamma kom, titta. Jag hörde riktigt hur lycklig han lät. Då har lilleman så vackert målat med orange tuschpenna över hela byrån i lekrummet, he he han var nöjd för han hade lyckats använda schablonerna. Som tur är gör det ingenting för vi ska måla den i alla fall, men jag var ändå tvungen att tala om att så får man inte göra, fast jag skrattade inombords :)


Bilder



Granen hemma hos oss



Dukat för julfrukost!









Ute brann det fint med :)



Isabelle och pappa Johan öppnar julklappar



Neos lilla kusin Astrid i kyrkan!



Tv. Min stora älskling, Th. Neos farbror Niklas



Neo får polis och brandbilar, Wooooow :)




Julen i korthet!

Vi har haft en underbar jul! På julafton fick vi träffa alla, vi började med frukost hemma hos oss, då kom mina föräldrar, Jossan, Johan och barnen samt Jonas lillebror med sambo.
Därefter åkte Neo och jag med mina föräldrar till kyrkan på julkrubba, han skötte sig bra. Satt och körde med sina nya ambulanser så det dånade i hela kyrkan dock :)
sen efter det åkte jag till min farfar och hälsade på, för att sedan äta jullunch hos svärföräldrarna, Neo fick en massa julklappar även där. Sedan fortsatte firandet hos mina föräldrar, dit kom tomten, han var inte rädd Neo utan mest ivrig på alla paket han hade med sig :)

Bilder kommer senare, har inte hunnit lägga upp dom på datorn ännu!

Ikväll har vi läst gosiga gunnar fyra gånger innan han tillslut somnade PÅ boken :) Han är så duktig o talar om för bebisen som är på en sida att man inte får kissa på golvet, utan på pottan :) Ha ha sötnosen!

Sov gott alla!

God jul!

Send your own ElfYourself eCards

Countdown!

Granen är klädd, huset är städat, godiset är gjort, gröten är kokad, paketen är inslagna, snart deg på jäsning, sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta av julen!
Det ska bli så mysigt att se hur Neo reagerar när tomten kommer i morgon! :)
Hoppas ni har stökat klart där ute snart!
Ha en underbar jul!!!

Julstressad bebis?

Goddag! Ännu en kall morgon är här! Men det ger en underbar stämning!! Idag skall det bakas och handlas lite inför julafton. Vill inte göra det i morgon, för det är säkert fullt fullt med folk då, eller så är det samma idag kanske.. Ja ja, lite har jag som ja måste ordna iaf.
Besöket hos barnmorskan gick kanon! Magen växer så det knakar, den har tagit sig an en ny kurva nu :) Bebisens hjärtslag låg på 160, så vi funderar på om även den är lite julstressad kanske?
Nu ska jag ta tag i lite tvätt och mysa med lillen! Stan får bli efter att J har kommit hem från jobbet, känns lugnast så :)

Hujedamig!

Men ack vad d snöar! Det var inte längesen jag var ute och skottade en decimeter! Nu räcker det väl? :) Neo njuter i fulla drag av att vara ute, skönt att det har blivit behagligare grader ute nu! Vi har precis varit ute med pulkan! Underbart!
Neo är allt en riktig turkille, han vann ju tårtan i tidningen när han fyllde 1 år. Och i Fredags fick jag ett samtal från en som jag känner, och då hade hon dragit Neos namn av alla alla barn som lämnat in sin önskelista till tomten på julskyltnigen :) Så han vann det han önskade sig, vilket var en tågbana, Och det var en riktig hit. Vi undrar här hemma hur länge han skulle kunna sitta med denna tågbana om han fick bestämma :)

I morgon väntas ett besök hos barnmorskan på morgonen, sen en tur på stan med mamma och skrutt! Inhandla det sista inför julen! Har en julklapp kvar, men den måste ja åka till barnens hus och köpa. Kanske blir i morgon kväll om ja orkar.
Jag sover cirka 2 timmar innan jag går upp o kissar på natten, sen fortsätter det så varannan timme heeeela nätterna! Och foglossningen har kommit igång minst sagt, jag trodde jag hade foglossning när jag väntde Neo också, men det går inte att jämföra, kan inte förstå att jag klagade då nästan :) Men det går över lite när jag varit uppe en stund tack och lov!
Det ska bli spännande att se om mina värden är bättre nu än sist, jag känner mig allmänt mycket mycket piggare alla fall! Det är väl det som är huvudsaken egentligen!
Nu ska vi se film och sen göra lite kola, J är på match. Sista matchen nu innan dom har lite spelledigt över jul/nyår! Det tackar vi för  :)

Älskade tågbana





Fill koncentration betyder tungan ut :)


Timing??

Nu är det sista seminariet avklarat och vi har gjort jullov! :) I morgon står hemmafix på schemat, rensa ur lite höstkläder för att göra rum åt vinterkläderna! Samt påbörja operation lekrum! Gästrummet får vänta lite till, det känns viktigare att få ordning på nedervåningen därvi är mest, inför julen och så!
Om en månad börjar vi en ny kurs, enligt en som läser sista året- roligaste men även den kursen med den största tentan på alla tre åren. Och kan ni gissa mina vänner när denna tenta är schemalagd? Fyra dagar innan beräknad förlossning, det var just fint tajmat av oss :) Så nu får vi hoppas att bebisen inte vill flytta ut några dagar innan, det vore lite snopet :P

Julstämningen börjar smått infinna sig nu tycker jag! Bara vi får lite ordning nu också då! Jag hittade och köpte den finaste granen häromdagen alla fall! Helt underbar! Så den ska kläs till helgen, och julgodiset skall bakas och lite andra förberedelser skall göras. Vi har påbörjat en liten tradition här hemma, att vi bjuder på julfrukost hemma hos oss på julaftonsmorgon, tredje året nu. I år kommer mina föräldrar, förhoppningsvis Jonas lillebror med sambo samt min systerdotter med familj :) Mysigt värre! Förra året gjorde vi en god saffranspankaka, väldigt omtyckt av stora som små, frågan är om man skall köra på den i år igen eller hitta på nått nytt spännande? Någon som har några tips? Caroline...??? :)
 
Nä nu är det dags att göra kväller med lilleman, vi har precis badat och nu slutar bolibompa. Sov gott alla!


Ett öga för detaljer?

Neo är så rolig, han ser minsta lilla förändring man gjort i hemmet, då kikar han på det och säger WOoooow :) En annan rolig grej han börjat med är att när han ska på pottan får ingen vara där inne, igår sa han åt mig: Aj aj Mamma, måste gå däja och pekade på dörren och sen samma till pappa :) Han är väldigt nogsam också att torka sig när han e klar, och tömma pottan själv ska han helst göra, vilket ju ibland resulterar i att hälften hamnar på golvet.

Nu är det väl underbart ute hörrni? Kan inte bli mera julstämning nu, Neo och jag är lediga och ska ta med oss pulkan och dra iväg på en tur strax. Om jag bara kunde hitta en jacka som gick att stänga över magen!!!

I övrigt skall ja försöka förbereda mig lite inför vårt sista seminarie som är i morgon, sen väntas den långa julledigheten! Min tanke är att få lite gjort här hemma då, vi får la se hur det går :)



Hej mitt vinterland!!!

OJ så mysigt det är ute! Massor massor massor av snö! :) Lilleman blev lika glad han med, vi åkte lite pulka innan vi for till dagmamman, han skrattade hela vägen! Underbart att se!
Själv sitter jag inne och försöker lära mig det jag ska till seminariet på Torsdag i Gävle. Men det går trögt! Näsan rinner och halsen kliar och ja fryser om ryggen, det är bara att invänta febern nu då! Bara ja mår liiite bättre på Torsdag morgon, hur det än är så kommer ja att åka ner ändå! Jag vill verkligen inte missa detta seminarie! Då får ja rest över julen och det vill ja inte vara med om!
Neo och jag ska ju vara lediga en månad nu!!

Nu har jag alla fall inhandlat alla klappar utom en, men jag vet vad jag ska ha så det är ingen fara! :) Ska bara ta mig till barnens hus, kanske får bli i morgon...
Och till helgen ska vi klä granen, jag har sett ut en fin en, vi ska ha en riktigt. Så den måste jag köpa idag så ingen annan köper den! :) Tänkte ju hugga en gran i skogen som vi har lite utanför stan, men jag vågar mig inte ut i skogen ha ha, det blir ju mörkt så tidigt med!

Nog om detta, nu ska jag skriva ner lite stolpar och kika runt lite på syskonvagnar! Ska även tvätta upp bebiskläderna och lägga dom i nya byrån, MYSIGT!

Ha en bra dag! Bjuder på en bild som får mig att le!

Det är Neo och Noelle, dom var nog runt sju åtta månader, vi tänkte att dom skulle leka, men ack vad vi misstog oss. Dom skrämde varandra :) Sötsnören!



13:e December!

Det måste vara en av årets mysigaste dagar! Lucia! Jag hoppas att få se lite lucia på tv:n i alla fall. Har en liten fundering att kanske åka till kyrkan på kvällen, men vi får se..

Helgen är snart slut, tyckte just den började! Man hinner inte med så mycket på en helg som man kanske önskar! Nu är vi snart lediga ialla fall, jag förstår inte hur man kunde klaga över tidsbrist förut då en föräldrer var hemma och en jobbade, det var först när båda började jobba/gå i skolan som man förstår ordet "Stress" tycker jag!
Ibland funderar jag hur vi skall hinna med när båda jobbar och vi har två små liv här hemma :) Men allt löser sig bara man kommer in sig i det, det är i alla fall min tanke! Dom är ju det bästa vi har dom små liven! 
 
Kort från mig ikväll..  Nu ska jag krypa ner med lilleman som ligger upponer i mammas säng o sover, det är så rogivande att höra hans andetag...!

Vårt andra lilla underverk: I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. (Lånat från www.growingpeople.se)





En vecka kvar!

Idag väntas examinationsseminarie, sen är vi "Lediga" till Torsdag nästa vecka. Sen gott folk, väntas en månads ledighet för mig o skrutten! Underbart!
Han har börjat prata en hel massa nu, han hade sagt en massa roliga saker på affären häromdagen när J och han var o handlade, han hade bland annat skyllt över allt på pappa över en öppnad festis, till en Pensionär :) Ha ha!
I övrigt inväntar vi julkänslan! Det känns verkigen inte som två veckor till julafton när gräsmattorna är gröna ute! Jag bjuder på en bild från Lucia förra året, då var det helt underbar stämning på morgonen när vi tog med Neo och lussade för våra föräldrar :)







Magen den växer den med, inte så lungt där inne längre :) Har gått in i vecka 29 nu. Jag tror inte ja förstår att det inte är alltför långt kvar nu, ja minns med Neo att så fort man passerade v.30 gick det med en svindlande fart! :)
Ha en bra dag allihopa!

Helt rätt..

Bra att Calle gick till final och inte Tove tycker jag! Lyssna bara på detta:


Blöjan!

Nu så, har vi äntligen tagit tag i o sagt till dagmamman att prova med kalsonger där också, det går galant! Så nu är han utan blöja mest hela tiden. Det som är svårt tycker jag är när man är ute o leker, tänkte om man ska ex till lekparken, och han blir kissnödig där? Han kan ju inte kissa ute när det är såhär kallt??..

Vad nu då?

Fredag äntligen! Neo och jag ensamma mest hela helgen, Jonas jobbar och har match. Vilken dröm att ha en karl som är hemma på helgerna känner man ibland. Tror det känns så mest för att vi haft en jobbig natt. Neo vaknade vid 01.30 och skrek aj aj aaaaj, men när ja frågade verkade han inte ha ont någon stans, sedan var han smått hysterisk fram till klockan 04.. Jag somnar om cirka halv fem för att väckas av J;s alarm vid fem.. Hua ligen! 

Men vi ska inte klaga! Det kunde varit värre!! Jag tänker på alla barn kring jul, som har det jobbigt hemma med alkoholiserade föräldrar, skrämmande siffror visar att många barn har ångest inför julen och är oroliga! Så ska det inte behöva vara! Jag önskar att alla barn fick uppleva en riktig jul! Jag skänker en tanke till alla dessa sorgsna själar! Gör det ni med!!

Nu har ja precis lämnat av Neo hos dagmamman, tänkte åka upp på skolan och plugga, men det går inte känner jag. Igår när jag stod i duschen så small det till i ryggen och sedan dess har ja svårt att röra mig, fyra försök tog det innan jag fick in Neo i bilen i morse, jag kunde inte lyfta upp honom. Så nu ska jag försöka med alvedon och värmedyna, lägga mig på soffan och läsa lite lagar, försöka sammanfatta dom så gott det går! Det är ju så otroligt många paragrafer på varje! Jag beundrar dom som blir jurister :)

Här kommer ett samtal från i morse:

Mamma: Nu ska vi strax åka till Barbro
Neo: Neeej, Neo Killian, Mamma- Barbro

Han tyckte att han skulle åka till mormor och morfars hund och att jag skulle åka till Barbro! :) Jaa kanske det! :) Väl där blev han överlycklig att se sin kompis Albin, dom dansade o skuttade i hallen och körde runt med bilar självklart! Det är lycka i en mammas ögon!

Föresten, jag funderar att åka ut och hugga en julgran i helgen om det hinns med, eller är det för tidigt? Vad tycker ni?




Typiskt...

Skrev ett långt inlägg innan och så bestämmer sig datorn för att lägga av, och det sparades givetvis inte! :) Det är en trött familj som kommit hem från jobb/skola/dagmamma- Besök till mormor och morfar.
Nu har vi ätit middag och är jättetrötta alla tre! Jag vaknade av Jonas alarm i morse och kunde inte somna om, har varit vaken sedan fem! Jonas var in och kände på Neo i morse innan han åkte till jobbet, ifall han kändes varm efter sprutan, då ville lilleman INTE vakna, Natt natt mamma sa han o sov vidare :)

Ibland undrar jag vad de små har i sina tankar, igår morse när han kom in till mig lät det såhär:

Mamma: Godmorgon lilla skrutt
Neo: Mamma, Neo glass?
Mamma: Näe nu ska vi väl äta frukost?
Neo: Mmm Glass

Ha ha försöka duger väl? Han trodde alltså att han skulle få glass om han frågade snällt? Till frukost :) Gröt o smörgås fick det bli, men det gick i det med i ett nafs :)

Han var nogsam att tala om i morse att det gjorde ont i armen, Oj oj oj sa han o pekade på armen, aj aj aj sa han sen. Och sedan Pappa aj aj aj oj oj... För pappa tog minsann också sprutan och det verkar bekymra skrutten lite :) Sötnosen där!

Nu blir det lite bolibompa, bad och välling kanske för mamma och pappa med? :)


Svinigt värre!

Sådär ja! Hela familjen är vaccinerade! Det tycker ja känns tryggt! Det var mycket folk på BVC som tog spruta, det är också bra så förhindrar vi smittspridning!
Neo var lika rolig nu, sprutan ingen fara, plåster, stort bekymmer. Sköterskan skulle ta fram plåster till honom innan för att han skulle få nått att kika på, det var så fina figurer på menade hon. Nej nej sa jag inget plåster :)

Pigga & Krya!

Idag är det feberfritt här! Neo ä pigg som en mört! :) inte undra på det kanske, han sov 14 timmar drygt i ett sprut i natt, och åt en brakfrukost när han vaknade!
Vi var till farbro doktorn med honom i Måndags, för han blev så tungandad. Doktorn sa att han har en kraftig luftrörsinfektion. Som kommer av ett virus, som orsakade diarrén. Skönt att det inte var magsjuka också. Han tyckte vi skulle ge Neo Molipect, vi sa att vi försökt men utan nått vidare resultat. Så vi försökte igen och igen när vi kom hem, han kräks av den för han tycker den är så äcklig, tillslut gav vi honom med lite vatten i en mugg, han kände på en gång att det var hostmedicin i, och blev sedan skeptisk mot vatten med. Han sa att han skulle skriva ut någonting annat, starkare om det verkligen inte gick, men lite har han fått i sig dom gångerna vi försökt och hostan har faktiskt gett med sig, inatt har ja inte hört honom hosta en enda gång, nu på morgonen har det också varit lugnare..
He he han är ju rolig å, det gick hur bra som helst när doktorn skulle undersöka honom, han satt jättesnällt och sa ingenting, likaså när de skulle sticka honom i fingret, MEN dom satte på honom ett plåster på fingret blev det liv i luckan, han hatar verkligen plåter? Konstigt!???!? Brukar inte barn gilla att få plåster med söta figurer på?

Men det blir ingen vaccination idag tror jag, doktorn sa att bara han var feberfri så var det ingen fara, men frågan är om det är värt att utsätta honom för det nu, när det finns en ny chans för vaccination nästa Onsdag..
Vi tänkte ta och bege oss ut i det underbara vädret en stund, frågan är bara vad jag ska ha på mig? Jackan går inte igen över magen nu, och det ser väldigt kallt ut... Bök o stök, nått får vi nog ordna...

Sjuk lite plutt påväg till farbro doktorn!


RSS 2.0